Kanan Georgia insurans kesihatan maklumat Program

Kanan Georgia insurans kesihatan maklumat Program

Tersayang yang kanan mungkin mendapati sukar untuk mendapatkan pelan insurans persendirian jika mereka mempunyai masalah kesihatan atau penyakit. Yang sedia ada keadaan pelan insurans terdapat di 23 Negeri dan Daerah Columbia. Pelan ini membolehkan rakyat Amerika yang hidup dengan kanser, kencing manis, penyakit penuaan dan penyakit jantung peluang untuk mendapatkan perlindungan perubatan yang kanan. Di Georgia, senior banyak menghadapi membayar kos penjagaan kanan. Penjagaan kanan perkhidmatan dan penjagaan kanan perumahan boleh menjadi agak mahal, dan senior banyak bergantung kepada Program insurans kesihatan kanan Georgia. Pada 1 Julai 2010, Georgia senior akan dapat mengambil kesempatan daripada pelan-pelan insurans penjagaan kesihatan yang baru dilaksanakan.

Pelan insurans keadaan yang sedia ada di Georgia terdapat penduduk Georgia yang mempunyai masalah kesihatan yang sedia ada dan memerlukan perkhidmatan penjagaan kesihatan, membuat insurans penjagaan kesihatan untuk warga tua dengan keadaan sedia ada. Sedia ada keadaan insurans pelan ini, dijalankan oleh Amerika Syarikat Jabatan Kesihatan dan manusia Perkhidmatan, akan melindungi manfaat kesihatan termasuk: rawatan utama dan khusus, Perkhidmatan Penjagaan hospital dan preskripsi ubat-ubatan untuk membantu membayar untuk rawatan. Rancangan tidak mengenakan penerima dengan premium yang lebih tinggi kerana apa-apa keadaan perubatan, dan asas kelayakan untuk pelan pendapatan.

Warga emas yang berminat dalam rancangan keadaan perubatan sedia ada, mestilah warganegara atau negara Amerika Syarikat, mestilah telah uninsured sekurang-kurangnya enam bulan sebelum mereka memohon, dan mesti mempunyai isu-isu yang mendapat insurans dahulu kerana keadaan perubatan sedia ada. Kadar premium di Georgia adalah mengikut umur. Umur 0-34, $323; Umur 35-44, $387; Berumur 45-54, $495; Umur 55, $688. Selain daripada premium bulanan, pihak yang perlu membayar potongan $2,500 Manfaat dilindungi, kecuali perkhidmatan pencegahan, $25 bayaran bersama untuk Lawatan doktor, dan $4-$ 30 untuk ubat-ubatan preskripsi, serta 20% dari kos yang tidak dilindungi. Anda tidak perlu membayar lebih daripada $5,950 setahun samping. Oleh itu, ia mungkin kos lebih kurang yang diinsuranskan oleh kerajaan sedia ada Kesihatan syarat insurans pelan baru daripada membayar insurans melalui sebuah syarikat insurans peribadi. Warga tua akan ingin bercakap dengan Pengurus penjagaan geriatrik mereka untuk melihat jika mereka layak untuk rancangan yang baru, dan jika terdapat mana-mana pelan lain mereka anggap pada masa akan datang.

Pada 2011, rakyat Amerika boleh memilih pelan yang bekerja untuk diri mereka dan keluarga mereka. Rancangan yang standard, rancangan yang dilanjutkan atau pilihan akaun simpanan kesihatan. Walaupun terdapat kadar kanak-kanak sahaja yang disediakan untuk kanak-kanak berumur 0-18 tahun. Peruntukan baru ini, dan pelan-pelan penjagaan kesihatan yang baru, akan membantu warga tua dan semua orang di Amerika Syarikat. Syukurlah, pada tahun 2014, Semua rakyat Amerika akan mampu untuk mempunyai akses kepada perlindungan kesihatan dengan harga yang berpatutan tanpa mengambil kira isu-isu kesihatan mereka. Penanggung insurans akan dihalang daripada menafikan sesiapa penjagaan kesihatan kerana pre-existing masalah kesihatan.

Perubahan Kesihatan menjejaskan kita semua, dan warga tua dengan keadaan perubatan akan dapat menerima perkhidmatan penjagaan kesihatan yang mereka perlu dan layak diterima. Menjelang 2014, Amerika akan mempunyai kepuasan daripada menerima penjagaan kesihatan di Amerika Syarikat. Tiada lagi kebimbangan yang kanan kencing manis anda mencintai seseorang tidak akan menerima pukulan insulin atau pemeriksaan mereka. Ini adalah bantuan cukup untuk warga tua dan ahli keluarga mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *