Kanak-kanak yang sihat – memperkenalkan pemakanan untuk kanak-kanak

Kanak-kanak yang sihat – memperkenalkan pemakanan untuk kanak-kanak

Meningkatkan kanak-kanak yang sihat, gembira adalah kerja yang paling penting dan mencabar di dunia. Ibu bapa mempunyai banyak perkara untuk difikirkan apabila ia datang kepada kesihatan anak-anak mereka. Di Amerika Syarikat hari ini, sedih hakikatnya bahawa anak-anak kita akan menjadi kurang sihat, walaupun mereka mempunyai beberapa terbaik kesihatan dan kecergasan sumber tersedia. Gaya hidup sedentari dan pilihan pemakanan yang miskin oleh ibu bapa telah menyumbang kepada hakikat bahawa kanak-kanak hari tidak sihat kerana mereka boleh atau harus.

Meletakkan kepingan bersama-sama

Untuk mempunyai anak yang sihat, anda perlu pastikan bahawa mereka mempunyai keseimbangan di antara diet dan aktiviti fizikal setiap hari. Ramai ibu bapa bekerja jam dan mendapati sukar untuk mendapatkan anak-anak mereka berminat untuk latihan fizikal dan makan yang betul. Tetapi, walaupun jika anda mempunyai kerja yang banyak dan tidak dapat menghabiskan seberapa banyak masa dengan anak-anak anda seperti yang anda mungkin mahu, anda masih boleh mengambil beberapa langkah yang mudah untuk menanam tabiat sihat ke dalam rutin mereka. Anak-anak melihat ibu bapa dan mencontohi tindakan mereka. Mengambil langkah-langkah untuk meningkatkan tahap kesihatan anda sendiri boleh menjadi satu langkah yang besar ke hadapan dalam perjalanan ke arah meningkatkan kanak-kanak yang sihat.

Senaman untuk kanak-kanak

Ia adalah penting untuk kanak-kanak untuk mendapatkan banyak aktiviti fizikal setiap hari. Sesetengah ibu bapa mendapatkan overzealous tentang senaman dan cuba untuk memperkenalkan rutin kecergasan yang tetap untuk anak-anak mereka untuk mengikuti. Ini bukan hal yang buruk, tetapi ibu bapa perlu ingat bahawa kanak-kanak sihat bahagia anak-anak dan anak-anak yang paling bahagia apabila mereka bersenang-senang. Apabila kecergasan menjadi beban, anak-anak akan melakukan apa sahaja yang mereka boleh mengelak. Ibu bapa perlu cuba untuk mencari keseronokan, cara-cara yang menarik untuk anak-anak mereka untuk mendapatkan latihan.

Bagi sesetengah kanak-kanak, menyertai pasukan sukan atau mengambil kelas berasaskan Kecergasan, seperti karate atau ballet, merupakan cara terbaik untuk mendapatkan latihan. Jika anak anda suka aktiviti sosial, sukan dan mendaftar dengannya untuk satu pasukan atau kelas mungkin hanya Tiket peningkatan aktiviti fizikal. Tidak Semua kanak-kanak menikmati Anjur sukan, walaupun, jadi ibu bapa perlu bekerja keras sedikit untuk mencari aktiviti-aktiviti fizikal untuk kanak-kanak dengan kepentingan lain. Mengambil keluarga kenaikan, akan menaiki basikal atau berjalan-jalan lama boleh besar jenis senaman untuk kanak-kanak yang tidak mahu terlibat dengan program sukan atau latihan yang berstruktur.

Apa yang penting adalah untuk mendapatkan kanak-kanak dari segi fizikal bergerak. Meningkatkan kanak-kanak yang sihat memerlukan ibu bapa untuk memastikan bahawa anak-anak mereka mendapat beberapa jenis aktiviti fizikal secara tetap. Ibu bapa perlu bekerja dengan anak-anak mereka untuk mencari aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan dan menarik untuk jarak jauh.

Pemakanan untuk kanak-kanak

Salah satu cabaran terbesar ibu bapa menghadapi mendapat anak-anak mereka makan makanan yang sihat. Kanak-kanak tertarik secara semulajadi untuk makanan ringan, jadi ia adalah penting bagi ibu bapa untuk mengambil tindakan untuk mendapatkan anak-anak mereka untuk makan yang sihat. Seperti yang lain kami, anak-anak perlu mempunyai banyak buah-buahan, sayur-sayuran, serat, lemak penting, dan protein tanpa lemak untuk kekal sihat dan kuat.

Ibu bapa sering kehilangan dalam pertempuran untuk diet yang sihat dengan anak-anak mereka dengan menjadi terlalu ketat apabila ia datang untuk makan pelan-pelan. Tidak boleh terlalu ketat dengan diet anak anda. Sama seperti senaman, apabila kanak-kanak melihat bahawa mereka dipaksa untuk berkelakuan dengan cara yang tertentu, mereka akan cenderung memberontak mereka mendapat peluang pertama.

Membuat menyeronokkan makan sihat

Anda membeli barang-barang runcit, jadi anda mungkin mempunyai idea yang baik dari apa yang anak-anak anda suka makan. Mengambil sedikit masa untuk membuat senarai makanan sihat yang mereka nikmati. Sebagai contoh, jika anak anda makan banyak makanan ringan, tetapi benar-benar suka sayur-sayuran tertentu, cuba mencari sayur-sayuran yang sama untuk memperkenalkan ke dalam diet mereka. Ramai kanak-kanak akan mula menikmati makanan selepas mereka telah mencuba beberapa kali. Apa sahaja yang anda lakukan, Jangan membuat pemakanan ke dalam satu pertandingan wasiat yang sihat. Jika anak-anak tahu bahawa mereka akan di bagi hujah setiap kali makan, mereka tidak akan menikmati makan makanan yang sihat.

Diam-diam dalam hal-hal yang baik

Tidak dengan beberapa anak-anak, anda hanya boleh menang apabila ia datang kepada makanan. Sesetengah hanya akan tidak makan sayur-sayuran, tidak kira berapa banyak ibu dan ayah mengancam, mohon, membuat akuan atau menjerit. Ini boleh menjadi satu cabaran besar bagi ibu bapa, tetapi terdapat cara-cara sneaky untuk menambah makanan yang baik dan berkhasiat ke dalam diet makanan ringan Paksi fanatik peminat. Sebagai contoh, ibu bapa boleh menggunakan pemproses makanan yang liquefy buah-buahan dan sayur-sayuran dan menyelinap mereka ke dalam makanan anak. Taktik ini tidak akan bekerja dengan baik dengan kanak-kanak yang lebih tua, tetapi bagi kanak-kanak, ia boleh menjadi satu cara untuk mendapatkan beberapa buah-buahan dan sayur-sayuran ke dalam sistem mereka.

Mendidik anak-anak anda tentang makanan yang sihat

Jika anda ingin membesarkan anak-anak yang sihat, ia adalah penting untuk mendidik mereka tentang kepentingan makan yang betul dan bersenam. Ibu bapa tidak perlu menghabiskan semua masa mereka makanan yang berkhasiat diam-diam ke dalam makanan anak-anak mereka. Kanak-kanak berpendidikan memahami bagaimana apa yang mereka makan dan berapa banyak mereka bersenam mempengaruhi kualiti hidup yang mereka akan mempunyai sebagai orang dewasa.

Fakta yang paling penting sekali dalam meningkatkan kanak-kanak yang sihat adalah menjadi contoh yang baik. Ingat bahawa anak-anak anda mempelajari tentang kehidupan melalui apa yang mereka lihat anda lakukan. Jika anda telah mendapatkan makanan takeout dan remeh, mula mengambil langkah-langkah untuk membersihkan diet anda. Jika anak-anak anda melihat anda makan sihat dan mendapat latihan, mereka akan lebih cenderung untuk melakukannya sendiri.

Dan sama seperti kanak-kanak mengambil vitamin untuk membuat untuk kekurangan dalam diet seharian mereka, ibu bapa perlu menambahkan suplemen diet mereka sendiri memberi mereka apa yang mereka perlukan. Cuba menambah tambahan protein sihat seperti Profect – cecair yang ditembak dari Protica – kepada diet anda untuk memastikan anda mendapat cukup protein. Ingat bahawa kanak-kanak yang sihat biasanya mempunyai ibu-bapa yang sihat, jadi mengambil masa untuk menjaga diri sendiri. Anak-anak anda akan terima kasih untuknya.

Mengenai penyelidikan Protica

Ditubuhkan pada tahun 2001, Protica, Inc. adalah sebuah firma penyelidikan pemakanan dengan yang mengkhusus dalam pembangunan makanan kaya dengan protein, capsulized (tebal pemakanan dalam bentuk cecair dan makanan yang padat). Protica pembuatan minuman protin, IsoMetric, Fruitasia dan lebih daripada 100 jenama lain dalam Syarikat berstatus GMP, 250,000 kaki persegi kemudahan Profect.

Anda boleh mempelajari lebih lanjut tentang Protica pada

Hakcipta Terpelihara – penyelidikan Protica-

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *