Kanak-kanak dan peningkatan Kesihatan

Kanak-kanak dan peningkatan Kesihatan

Conceivably salah satu aspek utama hidup kita yang kita mahu terus adalah kesihatan kita. Kesihatan adalah kekayaan yang cliché yang pergi. Tetapi tidak benar? Tempahan khas dalam ekonomi kita sekarang di mana kos kemasukan ke hospital dan ubat-ubatan yang unbelievably tinggi.

Sebagai ibu-bapa Tempahan khusus Mama akan sangat bernyawa tentang kesihatan anak-anak mereka dan jumlah baik. Hal ini kebanyakannya berlaku kerana ibu bapa kini lebih mendalam mengenai keadaan persekitaran kita. Ibu bapa yang sedar bahawa anak-anak mereka akan lebih terdedah kepada penyakit kerana ineptness mereka untuk memerangi penyakit-penyakit yang biasa dan jarang berlaku.

Mari kita lihat beberapa nasihat yang mungkin berguna dalam memastikan anak-anak anda yang sihat boleh selamat.

Corak

Kerana mereka masih belum matang, anda sebenarnya boleh mula corak sangat sihat yang anak-anak anda pasti akan menghargai seluruh kehidupan mereka. Kesihatan tidak perlu sentiasa bermakna makan edibles diterima (tetapi ia sebenarnya salah satu aspek paling penting) tetapi melakukan perkara yang betul untuk kekal sihat dan kuat. Mari kita Senaraikan perkara-perkara yang anak-anak anda boleh membuat satu tabiat. Hanya perlu diingat untuk menggalakkan mereka sepanjang masa.

Mandi – pastikan bahawa pada tahun-tahun pertama anda akan dapat memantau anak-anak anda semasa mengambil mandian. Memastikan bahawa telinga mereka akan dibasuh terutamanya di belakang telinga, kaki mereka akan scrubbed dan rambut mereka dibersihkan dengan betul.

Memberus gigi – mengarahkan anak-anak anda bagaimana memberus gigi dengan betul. Ada cara yang betul untuk melakukannya dan anda sentiasa boleh mencari video dalam talian dan menonton bersama-sama. Kebanyakan kanak-kanak tidak mahu memberus gigi mereka beberapa sebab tapi kita harus mencubanya pasti.

Kebersihan am – ianya sangat mengecewakan untuk melihat anak-anak yang hanya kekurangan pesawat tentang kebersihan. Ibu bapa perlu mengajar anak-anak mereka bagaimana dan bila untuk membasuh tangan mereka. Banyak penyakit yang disampaikan melalui tangan. Itulah mengapa ia amat diperlukan untuk memastikan mereka bersih sepanjang masa. Ibu bapa juga sentiasa perlu mengingatkan anak-anak mereka untuk tidak bersin daripada batuk tanpa meliputi hidung dan mulut mereka dengan betul.

Olahraga dan Sukan – menggalakkan anak-anak anda untuk bersenam secara teratur walaupun hanya mudah regangan, berjoging lebih banyak cahaya. Ada video bersih yang anda sebenarnya boleh menonton dan mengikuti. Lihat kepadanya bahawa anak-anak anda menyertai aktiviti sukan yang benar-benar kepada-Nya.

Hijau – Jangan bimbang jika anak-anak anda tidak akan suka sayur-sayuran sekarang. Tetapi dengan teknik betul pujukan anak-anak anda akan suka. Jangan takut jika anak-anak anda tidak suka makan sayur-sayuran. Bimbang jika anda, pada usia muda mereka, tidak boleh memujuk atau menyakinkan mereka untuk makan kacang pea mereka. Mengambil usaha tambahan untuk menyusun sayur-sayuran mereka dengan cara yang menarik dan berwarna-warni. Menonton video atau membaca resipi menarik yang anak-anak anda pasti akan suka.

Tiada bahan pengawet Sila

Satu kanak-kanak sebab asas Kesihatan perlahan-lahan gagal adalah kerana banyak bahan pengawet dalam makanan hari ini. Kita sekarang hidup dalam zaman makanan segera. Mengikut kajian dan penyelidikan perubatan, makanan segera yang sarat dengan transfat dan kalori.

Terdapat begitu banyak cara yang anda boleh pasti bahawa anak anda mendapat sebagai pengawet yang sedikit yang mungkin. Salah satu cara ialah untuk menguruskan makan tengahari di sekolah beliau sendiri. Memberinya buah-buahan, jus buah-buahan segar, sandwic dan jika anda mempunyai masa untuk lakukan ia, biskut dan kuih baulu yang anda bersedia diri anda.

Vitamin dan makanan tambahan

Dan kerana kita tidak benar-benar mendapat semua nutrien yang kita perlukan dengan hanya makan ia adalah yang terbaik untuk memberi anak-anak anda vitamin dan makanan tambahan. Ini akan memastikan bahawa RDA atau elaun harian disyorkan badan perlu berkembang sihat dipenuhi. Ada begitu banyak vitamin untuk kanak-kanak di luar sana. Hanya pastikan anda menyemak dengan doktor anak anda Apakah yang paling sesuai untuk kanak-kanak dan dos harian. Ada juga minuman tenaga untuk anak-anak yang sama ada semulajadi atau dengan antioksidan yang akan membantu meningkatkan sistem imun anak anda.

Kesihatan kanak-kanak anda yang sepenuhnya bergantung kepada bagaimana anda dengan membimbing mereka untuk masa depan yang sihat. Anda Adakah anda sedang ibu-bapa kanak-kanak. Anda harus baris pertama pengaruh dan anda mempunyai akhir dalam segala-galanya tentang anak anda. Mengumpul mereka yang sihat dan tidak “kerepek” penagih. Marilah kita sentiasa melindungi anak-anak kita dalam semua aspek kehidupan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *