Kalis api Linen: Apa yang anda perlu tahu

Kalis api Linen: Apa yang anda perlu tahu

Di zaman ini terdapat banyak kaedah-kaedah dan peraturan-peraturan mengenai kebakaran kesihatan dan Keselamatan, dan memang jadi. Hotel sudah tentu perlu mematuhi dengan peraturan-peraturan keselamatan dan Kesihatan dan penggera asap api pintu, ada banyak luar sana dari segi peraturan-peraturan yang telah ditetapkan.

Salah satu pilihan yang paling penting banyak pemilik Hotel akan memilih dalam perjuangan untuk Keselamatan Kebakaran adalah linen yang kalis api. Linen ini mempunyai kualiti itu bermakna ia mampu menangkis lidah-lidah api dan jadi mengurangkan penyebaran api.

Linen ini mempunyai ciri-ciri self-extinguishing yang menghalang api daripada merebak dengan cepat perlu ia menangkap alight. Bahan-bahan Self-extinguishing tidak memadamkan api sepenuhnya, tetapi mereka menangkis lidah-lidah api dan membuat api merebak lebih perlahan-lahan. Ini bermakna bahawa perlu linen di salah satu katil hotel anda menangkap api, penyebaran lidah-lidah api tersebut akan dibataskan, membenarkan tindakan pantas perlu diambil untuk memadamkan api.

Fabrik-fabrik ini, yang dikenali sebagai fabrik FR datang dalam pelbagai tahap. Di Britain, terdapat piawaian BS yang digunakan untuk mengenal pasti penggunaan fabrik dan jenis nyalaan yang ia repels.

Basuh:
Sesetengah bahan FR diberikan lapisan, manakala sesetengah bahan sememangnya kebakaran penahan kerana ia diperbuat daripada gentian. Orang-orang yang diberi suatu lapisan boleh kehilangan mereka api yang repelling kualiti dari masa ke masa kerana mereka akan dibasuh dengan lebih kerap. Semak dengan pengilang berapa lama kualiti repelling kebakaran yang dijangka. Walau bagaimanapun, dengan bahan-bahan yang kalis sememangnya api, terdapat isu-isu yang tiada dengan mencuci bahan-bahan FR dan ia boleh dirawat dengan cara yang tepat sama sebagai mana-mana bentuk lain-lain bahan. Ini bermakna Tiada Tiada tambahan kos penyelenggaraan yang terlibat jika anda ingin membeli jenis FR linen.

Ujian:
Sudah tentu, terdapat Sains di sebalik ini dan semua FR fabrik akan dicuba dan diuji di makmal-makmal di seluruh dunia untuk memastikan mereka memenuhi piawaian yang perlu yang diperlukan. Piawaian BS adalah pengeluar linen apa mesti mematuhi di UK, Walau bagaimanapun terdapat piawaian lain seluruh dunia.

Makmal-Makmal yang terlibat dalam ujian ini benar-benar menolak sempadan dan melakukan beberapa ujian yang mewah pada bahan-bahan. Daripada pembakaran bahan-bahan pada darjah yang berbeza, untuk mengambil bacaan dan melakukan beberapa ujian lain atas linen, kualiti terjamin. Sebaik sahaja bacaan di dalam satu toleransi tertentu yang mereka kemudian diluluskan untuk kegunaan.

Ujian adalah dilakukan oleh rumah-rumah yang bebas untuk memastikan standard-standard yang kesemuanya peringkat dan bahawa terdapat tiada bilik sebelah. Ini memastikan bahawa prestasi kalis api terjamin dan bahawa linen yang memenuhi piawaian yang dikehendaki.

FR bahan-bahan untuk:
Apabila sumber linen untuk anda hotel atau B & B mengambil masa untuk mempertimbangkan membeli FR linen. Linen jenis ini datang dalam pelbagai warna, dan ia adalah sangat berpatutan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *