Kakitangan Senat meramalkan pendahuluan yang luas dalam penjagaan kesihatan pada tahun 2009

Kakitangan Senat meramalkan pendahuluan yang luas dalam penjagaan kesihatan pada tahun 2009

Tahun lepas, tahun 2008, membawa banyak aktiviti perhatian dan perundangan berkaitan insurans kesihatan dan penjagaan kesihatan. Jumlah aktiviti memberitahu kita bahawa masyarakat Amerika mahukan sesuatu untuk dilakukan, salah satu cara atau yang lain. Skyrocketing bayaran premium insurans kesihatan, deduktibel yang lebih tinggi dan preskripsi yang mahal adalah sebab semua bahawa kadar liputan penjagaan kesihatan bagi semua rakyat Amerika terus jatuh, kerana kurang dan kurang mampu perlindungan. Tempahan di Washington DC, forum penjagaan kesihatan ini ditaja oleh dua kumpulan bukan-partisan di mana jurucakap Senat kedengaran yakin untuk perubahan besar pada tahun 2009.
Senator Ted Kennedy (D -MA), dirinya sedang dirawat untuk yang tumorr otak, Tempahan berputus asa kerusinya Jawatankuasa Kehakiman Senat untuk memberi tumpuan kepada penjagaan kesihatan, menyatakan bahawa ia adalah “peluang seumur hidup” untuk akhirnya mendapatkan pelan yang digubal. Bercakap pada forum itu, John McDonough, Pembantu dalam penjagaan kesihatan untuk Kennedy menyatakan bahawa Senator komited untuk mencapai pembaharuan dan sangat yakin akan kemampuannya untuk lulus.
Republikan Kesihatan dasar Pengarah Jawatankuasa Kewangan Senat, Charles Clapton dinyatakan bahawa terdapat sokongan parti Republikan untuk mendapatkan pelan yang dilakukan, tetapi bahawa wang constricted oleh lebih defisit trillion dolar. Akan ada pertandingan untuk pembiayaan, tetapi dengan sistem yang mana rancangan peribadi telah memberikan manfaat, kita akan melihat kebanyakan inovasi. Begitu juga, Dr. Mark L. Hayes, Penasihat GOP polisi kesihatan pada Jawatankuasa Kewangan Senat ini menekankan keperluan untuk bipartisanship jika Rang undang-undang untuk mendapatkan diluluskan, dan yang menunggu 15 tahun untuk menggubal pelan akan menyebabkan masalah yang teruk berbanding menyelesaikan masalah sekarang.
Senator Jay Rockefeller (D -WV) dan Pembantu Jocelyn Moore juga bercakap di forum. Beliau menegaskan bahawa isu-isu perbelanjaan tidak perlu skyrocketing, rawatan pencegahan yang berkesan, dan kemampuan perlu ditangani dalam pembangunan pelan reformasi yang menyeluruh. Beliau menyatakan bahawa semua opsyen pada jadual dan Senator Rockefeller yang tidak sabar-sabar untuk mula bekerja dengan Kongres kepimpinan dan pentadbiran yang baru untuk mencapai matlamat pembaharuan penjagaan kesihatan yang komprehensif.
Kepentingan penjagaan kesihatan dan insurans dijangka tidak wane bila-bila masa tidak lama lagi. Dengan majikan yang menumpahkan hampir 1.2 juta pekerjaan pada bulan November dan Disember sahaja, menganggur akan dipaksa untuk menggugurkan mana-mana perlindungan penjagaan kesihatan sedia ada yang mereka kini mempunyai daripada keperluan kewangan. Mudah-mudahan Kongres akan mencari jalan untuk ketepikan perbezaan dan lulus verson diterima untuk perlindungan penjagaan kesihatan sejagat yang komprehensif pada 2009.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *