Kaki sakit dan kasut tumit tinggi: kebenaran di sebalik tumit

Kaki sakit dan kasut tumit tinggi: kebenaran di sebalik tumit

Kita sering dengar wanita yang mengadu tentang sakit kaki selepas seharian yang panjang dengan memakai kasut tumit tinggi, tetapi mereka secara terus memakai Kasut ini tidak selesa dan sakit demi kecantikan dan fesyen. Sedikit mereka tahu bahawa mereka boleh menyebabkan kerosakan yang serius, jangka panjang kepada badan yang rendah dan kaki mereka jika mereka sentiasa memakai Kasut jenis ini secara harian.

Sebab utama mengapa memakai kasut tumit tinggi boleh menyebabkan sakit kaki yang tajam adalah bahawa kaki manusia tidak direka untuk kasut tumit tinggi. Melihat perspektif lain, kasut tumit tinggi tidak direka untuk keselesaan dan bebas rasa sakit sama ada berjalan. Kaki orang dicipta untuk menyediakan kami dengan keseimbangan dan kekuatan semasa kami berjalan atau berlari. Walau bagaimanapun, memakai kasut tumit tinggi boleh mengubah struktur dan bentuk kaki, yang bukan sahaja menyebabkan kesakitan di sepanjang jalan, tetapi juga mungkin menghalang berfungsi kaki dari semasa ke semasa.

Wanita mengalami kesakitan apabila mereka memakai kasut tumit tinggi kerana gambar kaki mereka ke hadapan ke dalam Kasut, pasti memaksa badan mereka diagih semula berat badan mereka semasa mencipta tabi’i tekanan mata dan mengganggu penjajaran semula jadi tubuh.

Terdapat sebab-sebab yang pelbagai untuk sakit kaki yang berkaitan dengan memakai kasut tumit tinggi. Terdapat orang-orang yang paling biasa untuk metatarsalgia (bola sakit kaki), bunions, callous dan Setapak, Achilles Tendonitis, hammertoe dan lain-lain lagi.

Metatarsalgia, kesan paling biasa memakai kasut tumit tinggi untuk jangka masa yang berpanjangan berlaku apabila satu atau lebih daripada Ketua metatarsal menjadi radang akibat tekanan yang terlalu kuat. Penyakit ini, yang juga dikenali sebagai bola sakit kaki, adalah satu keadaan yang menyakitkan metatarsal kawasan kaki, yang boleh didapati di bawah jari kaki.

Orang-orang yang mengalami keadaan ini biasanya rasa terbakar dan cucukan yang mana sensasi di the ball di kaki. Terdapat juga berlebihan pengumpulan callous di rantau yang sama. Memakai kasut tumit tinggi untuk tempoh yang lama boleh memburukkan lagi keadaan.

Petua untuk mengurangkan sakit kaki apabila memakai kasut tumit tinggi

-Beli Kasut pada waktu petang atau malam membolehkan sesuai lebih baik.

-Simpan tumit tinggi untuk majlis-majlis khas dan bukannya mengenakan mereka setiap hari.

-Memilih kasut tumit tinggi yang mempunyai tumit yang chunkier daripada stilettos.

-Beli kasut kulit bukannya sintetik.

-Menjauhkan diri daripada Kasut beroda yang ditunjukkan dan sangat tinggi.

-Memakai bicarakan untuk kasut tumit tinggi untuk membetulkan kaki mekanik dan berjalan kaki lebih selesa.

-Melekat pada satu ketinggian. Mempunyai banyak kasut tumit berbeza Heights boleh membawa kepada keradangan Achilles tendon.

-Pergi untuk kasut yang lebih luas daripada orang-orang yang sempit.

-Sentiasa membawa alat ganti berjalan atau Kasut tenis.

-Pastikan kaki anda dan toenails bersih sepanjang masa.

-Mendapatkan urutan kaki yang kerap untuk mengurangkan kesakitan otot dan meningkatkan peredaran darah.

-Jangan stretches sebelum berjalan atau sebelum melakukan sebarang aktiviti fizikal yang berat.

-Mendapatkan rawatan perubatan jika anda merasa sakit yang berterusan dalam mana-mana bahagian kaki anda.

Memakai kasut tumit tinggi bagaikan eufemisme untuk tradisi purba kaki terikat. Marilah kita semua ingat, bahawa lebih daripada kecantikan dan fesyen, kesihatan dan keselesaan perlu sentiasa menjadi lebih penting.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *