Kajian semula Pelan Hospital pelanggan anda

Kajian semula Pelan Hospital pelanggan anda

Beberapa pembekal insurans sebenarnya mula menawarkan sesuatu yang dipanggil pelan hospital. Ini tidak seperti rancangan hospital bantuan perubatan yang standard yang meliputi kuantiti perbelanjaan dan prosedur-prosedur yang tertentu. Marilah kita telah lihat pelanggan hospital pelan yang sebenar.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, rancangan hospital pelanggan bukanlah hanya bantuan perubatan. Ia tidak merangkumi prosedur-prosedur yang tertentu sehingga suatu tempoh yang tertentu atau mempunyai pelan penjimatan kos atau apa-apa seperti itu. Apa yang ia akan lakukan adalah sebenarnya tambahan untuk pelan hospital bantuan perubatan anda. Ia adalah jenis perlindungan insurans yang ia tidak bertentangan dengan terma-terma dan syarat-syarat bantuan perubatan anda. Daripada meliputi prosedur dan perbelanjaan lain bahawa anda punya tiada kawalan terhadap pelan hospital pelanggan menyediakan anda dengan jumlah tertentu wang tunai bagi setiap hari yang anda berada di hospital.

Pelanggan menyediakan dua jenis pelan hospital. Pelan standard dan premium.

Pelan standard membayar anda dari rand tujuh ratus lima puluh sehingga tiga ribu rand untuk setiap hari lebih daripada 2 hari yang anda berada di dalam hospital. Wang ini boleh digunakan budi bicara anda. Anda boleh menggunakan ini untuk membuat pendapatan ht anda mungkin akan kehilangan akibat di hospital atau anda boleh menggunakannya untuk menampung sedikit daripada kos hospital yang anda bantuan perubatan tidak menepati. Pelan ini khusus bermula pada rand seratus sebulan. Ini adalah jumlah yang berpatutan dengan harga yang berpatutan jika anda mengambil satu renungan tepat apa bantuan perubatan hospital pelan mungkin menetapkan anda kembali.

Pelan premium bayaran sedikit lagi, bermula dengan seratus sembilan puluh lapan rand sebulan tetapi anda juga akan dibayar antara seribu serta lima ribu rand bagi setiap hari lebih daripada dua hari yang anda berada di hospital.

Kedua-dua pelan hospital ini akan benar-benar berpatutan jika anda berfikir tentang apa yang anda boleh harapkan untuk membayar bantuan perubatan Palestin untuk jenis manfaat yang sama. Selain daripada kuantiti yang anda dibayar semasa anda berada di hospital, anda mungkin akan mendapat sejumlah premium anda dibayar kembali kepada anda setiap kali anda telah membayar premium enam puluh. Ini bermakna setiap 5 tahun, anda boleh mendapatkan sebahagian daripada premium anda kembali dalam dompet anda.

Termasuk dalam pelan hospital pelanggan ialah faedah-faedah bersalin, perlindungan kematian akibat kemalangan, hilang upaya dan perlindungan penyakit dread, perlindungan bagi syarat-syarat yang sedia ada (yang tertakluk kepada tempoh menunggu yang dinyatakan di dalam terma-terma dan syarat) dan perlindungan untuk HIV, selagi anda didiagnosis sebaik sahaja anda telah memulakan kontrak.

Semua perkara ini membantu membuat pelanggan yang hospital merancang jenis perlindungan insurans yang perlu yang amat komprehensif. Jika anda tidak pasti anda ingin perlindungan jenis ini maka anda perlu berfikir tentang apa yang akan anda lakukan sekiranya anda dapat bekerja selama seminggu. Bagaimana anda akan menampung perbelanjaan hospital yang bantuan perubatan tidak? Beberapa jenis pelan hospital seperti ini adalah membunyikan lebih menarik adalah ia tidak?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *