Kajian rawatan jangkitan bakteria yang pendek

Kajian rawatan jangkitan bakteria yang pendek

Azithromycin adalah salah satu daripada antibiotik Mustajab dan yang digunakan oleh beratus-ratus ribu orang setiap tahun. Namun, dalam beberapa dekad yang lalu kami terus mendengar butir-butir yang bercanggah tentang antibiotik tersebut, tindak balas negatif yang boleh didapati dan mereka penggunaan dan penyalahgunaan. Jika disalahgunakan antibiotik yang dapat kedua-duanya membawa kepada pembangunan ubat-ubatan tahan bakteria atau mengganggu keseimbangan mikroorganisma di dalam badan kita dan membawa kepada pembangunan yis, jangkitan sekunder dan lain-lain.

Selain itu, pada subjek ini merawat jangkitan yang berpunca daripada organisma-organisma mikro yang akan timbulkan penyakit, antibiotik seperti Azithromycin 500mg yang biasanya pilihan terbaik. Mereka hanya membunuh mereka secara langsung atau mengganggu keupayaan mikro-organisma untuk mensintesis protein dan membangunkan, yang merawat jangkitan dan menyanyi dan gejala-gejala dengan agak cepat. Azithromycin digunakan untuk pelbagai kategori mikroorganisma, Haemophilus ducreyi, Streptococcus pneumoniae dan Staphylococcus aureus, dan adalah disyorkan untuk pesakit radang paru-paru, jangkitan telinga tengah dan tekak strep.

Ubat ini juga boleh digunakan dalam rawatan cervicitis, dulan dan Chlamydia, dan sebagai satu pencegahan dengan sistem imun yang rapuh. Sejak pembangunan dalam tahun 80-an abad yang lalu, ia telah berkembang menjadi salah satu yang terbaik yang menjual antibiotik, kebanyakannya akibat daripada kuasa yang berlebihan dan kadar yang rendah kesan-kesan sampingan yang tidak diingini.

Ia ditawarkan dalam bentuk pil lisan dalam 250 mg dan kekuatan 500 mg, namun ditawarkan di sesetengah negara sebagai penggantungan lisan. Ianya disediakan sebagai 6.25 mg tablet PHARMAFORTE di Amerika Syarikat, dan Zithrome, Samitrogen, Aziva dan Hemomicin di negara-negara lain. Jenis-jenis ubat generik akan dijual kebanyakannya dalam talian dan pil boleh didapati dalam pelbagai bentuk dan bentuk-bentuk dan akan mempunyai colorants yang sama sekali berbeza dan komponen-komponen yang tidak aktif daripada pil berjenama. Walau bagaimanapun, (Dynamic arrays) yang membawa bahan kimia utama yang sama, merawat penyakit-penyakit berjangkit yang serupa dan hanya berkuasa. Rawatan dengan Azithromycin hendaklah dilaksanakan hanya oleh seorang doktor yang berkelayakan, yang diperakui untuk menentukan jika ubat adalah selamat untuk anda dan jika ia akan berkesan terhadap jangkitan. Selalunya, diagnosis yang betul perlu melakukan ujian. Tempoh kursus terapi dan dos ubat yang digunakan mungkin berbeza dari satu pesakit yang lain dan dari satu penyakit lain.

Kadang-kadang, kursus lima hari dengan Azithromycin 500 mg bermula dengan dos yang berganda pada hari pertama, diikuti dengan dos tunggal selama empat hari yang akan datang, tetapi kadang-kadang sekali-off dos mungkin boleh digunakan juga. Penyakit berjangkit yang degil dan kronik mungkin memerlukan terapi yang lebih lama dan jika anda perlu menggunakan ubat ini biasanya, ia bijak untuk membeli kuantiti yang lebih besar daripada tablet di internet dan menjimatkan banyak wang. Anda masih perlu mematuhi arahan penyedia jagaan kesihatan anda, menggunakan pil seperti yang diarahkan dan membiasakan diri anda dengan kesan sampingan yang boleh didapati.

Azithromycin benar-benar selamat bagi kebanyakan pesakit, Walau bagaimanapun bahagian-bahagian kecil daripada orang-orang yang dirawat akan mungkin mengalami sakit perut, cirit-birit, muntah, alahan reaksi, loya atau hipersensitif. Apabila diambil seperti yang diarahkan, jangkitan yang paling khas seperti jangkitan telinga tekak strep, resdung dan Pusat mungkin dianggap dengan pantas dan pesakit akan merasa kelegaan hanya beberapa hari pendek selepas tarikh bermulanya kursus terapi ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *