Kajian mendapati lebih baik Chantix rokok pemberhentian ubat

Kajian mendapati lebih baik Chantix rokok pemberhentian ubat

Chantix, rokok pemberhentian ubat daripada pengeluar Pfizer, Tempahan dilaporkan sebagai kaedah utama dan lebih mencukupi bagi perokok untuk berhenti ketagihan tembakau-berpunca dari mereka. Keputusan kajian telah dikeluarkan dalam jurnal perubatan, Thorax, dan menyatakan bahawa hampir 746 perokok yang mengambil Chantix selama 12 minggu, 56 peratus daripada mereka yang kekal rokok percuma. Kajian ini berbanding dengan maklumat yang dikaji untuk kekal rokok percuma semasa menggunakan patch Nikotin, dan nombor berapa ramai di antara individu-individu kekal 43 peratus.

Kajian adalah dibayar oleh pembuat drugís dan dikendalikan oleh Dr. Henri-Jean Aubin dari Perancis Hospital Emile-Roux. Kajian melaporkan bahawa semasa kajian, yang berlangsung selama lebih dari setahun, individu secara rawak diberi patch Nikotin sama ada preskripsi daripada Chantix. Penyelidik mendapati bahawa dadah 6 peratus lebih berjaya menghalang perokok abstinent daripada rokok daripada tampalan Nikotin selepas setahun.

Chantix risiko masih berleluasa

Pada bulan November 2007, laporan mula timbul risiko psikologi yang teruk antara beberapa Chantix pesakit. Kesan-kesan sampingan termasuk kemurungan, pemikiran membunuh diri dan tingkah laku serta kecenderungan membunuh diri. Pada masa itu, lebih daripada 30 individu telah didakwa sanggup bunuh diri kerana kesan-kesan sampingan drugís dengan hampir 400 individu tambahan yang melaporkan gejala-gejala buruk yang sama.

US Food and Drug Administration (FDA) telah menyiasat dadah dan percaya telah menemui pautan dari dadah kepada kesan sampingan yang dikatakan itu. Walaupun seorang penasihat kesihatan awam FDA telah dikeluarkan pada bulan Februari 2008 bahaya Chantix’ kesan-kesan sampingan ubat itu telah tidak telah ditarik balik. Di samping itu, hampir 37 peratus daripada Chantix pesakit telah melaporkan rasa loya yang teruk semasa mengambil dadah. Chantix kesan sampingan yang lain:

* Sembelit

* gas

* muntah dan loya (kesan sampingan paling lazim)

* tidur gangguan, termasuk mimpi ganjil/pelik, ketidakupayaan untuk tidur, dan lain-lain.

Mengikut maklumat yang disediakan dari Pfizer, pesakit yang mengambil ubat-ubatan lain seperti suplemen herba, vitamin, insulin, pencair darah dan ubat-ubatan asma mungkin risiko untuk komplikasi dan harus merujuk kepada doktor mengenai penggunaan preskripsi dadah sebelum dan semasa mereka.

Rawatan berhenti merokok

Menurut Berita Kesihatan Reuters yang melaporkan Dr. pengarang, yang disertakan kajian ini ditulis oleh Paul Aveyard dari University of Birmingham–beliau menjelaskan bahawa walaupun kajian mendapati Chantix paling berkesan, pemberhentian Merokok dadah dan kejayaan mereka sering bergantung kepada pesakit. Aveyard menjelaskan bahawa ubat-ubatan biasanya bergantung pada individu pesakit, satu ubat boleh bekerja cukup untuk seorang pesakit, tetapi melakukan apa-apa untuk pesakit lain.

Institut kanser negara (NCI) melaporkan perkara berikut sebagai potensi rokok pemberhentian rawatan:

* nikotin gusi

* Nikotin inhaler lozenges

* tidak Nikotin

* Nikotin Tampalan

* semburan hidung Nikotin

* pil varenicline

* pil bupropion SR

Manakala inhaler lozenges, gusi, tampalan, semburan dan tidak mengandungi Nikotin dan akan digunakan untuk secara perlahan-lahan mengurangkan penggunaan penggunaan Nikotin, buproprion dan varenicline mengandungi Nikotin tiada. Biasanya rawatan ini adalah pesakit-pesakit dengan syarat-syarat ini:

* wanita hamil atau kejururawatan

* individu yang mengalami sawan

* mereka yang mempunyai gangguan Makan

* individu yang memakan jumlah alkohol yang berat

Adalah dinasihatkan untuk yang pesakit ingin berhenti merokok untuk sentiasa berunding dengan doktor terutama jika mereka telah menunjukkan tanda-tanda dan gejala-gejala perubahan mood, gangguan tingkah laku, pemikiran membunuh diri dan kecenderungan serta kemurungan semasa mengambil Chantix.

Mengatasi kesan sampingan Chantix

Bahaya Chantix mungkin sukar untuk diatasi kerana ia boleh menyebabkan gangguan kemurungan yang teruk di kalangan pesakit. Individu yang telah menderita dari kesan-kesan sampingan Chantix layak untuk membangunkan saman Chantix. Berunding dengan sebuah firma farmaseutikal undang-undang boleh memberi pandangan dalam potensi untuk tuntutan mahkamah Chantix, yang mungkin dapat mampu mangsa dengan wang pampasan untuk kemudaratan yang berpotensi menyebabkan pesakit dan keluarga mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *