Kajian kes penagihan dadah: Whitney Houston

Kajian kes penagihan dadah: Whitney Houston

Dalam industri filem dan muzik adalah sebuah perniagaan yang sukar. Tiada siapa yang tahu yang lebih baik daripada Whitney Houston. Penagihan dadah tahu tiada sempadan juga. Tiada siapa yang tahu yang lebih baik daripada Whiney Houston sama ada. Selebriti yang begitu banyak telah tampil ke hadapan dengan masalah penagihan dadah mereka dengan kekuatan yang ramai yang kagum. Mungkin ia adalah kerana selebriti mereka atau mungkin juga ianya hanya kerana mereka sedang jadi jujur dengan peminat mereka dan orang awam.

Ia tidak kira. Penggunaan dadah selebriti yang diberikan di dunia mereka hidup dalam. Whitney Houston datang kepada kemasyhuran yang agak cepat menjadi sweetheart 1990an muzik. Dia ditangkap pada bulan Januari 2000 kerana memiliki ganja di sebuah Lapangan Terbang selepas dua baggies periuk dan tiga sendi separa salai ditemui dalam ruang itu.

Apabila dia berkahwin dengan rakan-rakan songster Bobby Brown, ia seolah-olah beliau penggunaan dadah menjadi lebih sengit. Whitney telah masuk dan keluar dari pemulihan berulang kali untuk mengatasi ketagihan ganja, kokain dan pelbagai pil. Tetapi berita baik adalah bahawa beliau mendapati bantuan bagi penagihan dadah beliau.

Hidup tidak selalunya mudah. Ramai di antara kita mahu cara daripada gila hiruk-pikuk. Jalan keluar yang mudah adalah dengan menggunakan ubat-ubatan. Kerja-kerja ubat-ubatan di fikiran yang membuat setiap hari masalah seolah-olah perkara remeh-temeh. Berfikir tentang apa yang ia mungkin menjadi seperti untuk selebriti seperti Whitney Houston masalah harian yang melibatkan rekod kontrak, media, dan isu-isu wang yang besar.

Hal ini tidak menghairankan kita masyarakat ketagih dadah. Bahagian yang paling menjanjikan Whitney yang ketagihan adalah bahawa beliau sedar bahawa dia mempunyai masalah dadah dan diminta keluar bantuan dengan penagihan dadah itu. Dia memasuki sebuah kemudahan pemulihan kerana begitu banyak selebriti lain telah dilakukan dan menemui cara-cara untuk menangani bukan sahaja manja hidup, tetapi juga dengan tarikan terhadap ubat-ubatan yang dia terikat untuk merasa.

Seperti Whitney Houston, anda tidak keseorangan dalam penagihan dadah anda. Terdapat tempat-tempat yang anda boleh pergi untuk mendapatkan bantuan, dan ia tidak perlu menjadi sebuah pusat pemulihan dadah yang mahal. Dapatkan bantuan dari komuniti anda. Mencari organisasi bantu diri melalui sebuah Gereja, ahli terapi, atau bahkan dalam buku telefon.

Pasti, Whitney Houston telah melalui banyak dengan penagihan dadah itu, tetapi sekarang dia adalah di jalan raya untuk pemulihan. Anda boleh menjadi seperti beliau. Apa yang perlu hanyalah kejujuran sedikit dengan diri sendiri dan sedikit keberanian. Biarkan orang-orang yang di luar sana untuk membantu anda membawa anda di sepanjang jalan. Anda tidak akan menyesal, sama seperti Whitney tidak Maaf sama ada!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *