Kajian aditif bahan api Duralt

Kajian aditif bahan api Duralt

Dalam pasaran hari ini terdapat banyak produk di pasaran yang mendakwa untuk membantu anda mendapatkan mileage lebih banyak daripada gas yang anda masukkan ke dalam tangki gas anda. Satu soalan yang saya sentiasa ada apabila saya melihat iklan untuk salah satu produk-produk ini adalah “Bagaimana boleh saya tahu produk ini benar-benar bekerja?” Dalam artikel ini saya akan mengkaji satu campuran yang telah berada di pasaran sejak tahun 1985. Nama produk ini adalah DurAlt.

DurAlt memasuki pasaran pada tahun 1985 sebagai produk komersil dengan tegas. Ia telah diletakkan dalam penggunaan terhad kebanyakannya oleh armada lori besar dan di pelabuhan-pelabuhan laut sebagai untuk diperbaiki pukal rawatan bahan api dingin. Sejak tahun 1985 ia telah dipasarkan dalam cara yang berbeza, termasuk beberapa label peribadi. Dua yang paling menonjol label yang digunakan DurAlt bahan api dingin adalah campuran bahan api asli Harley-Davidson dan campuran bahan api kebebasan.

Bila-bila masa aditif bahan api baru atau dingin yang datang di pasaran, yang menakjubkan berapa ramai daripada mereka mempunyai tuntutan yang aneh tentang apa yang mereka boleh lakukan untuk anda perbatuan gas, tetapi mempunyai sedikit cara data sandaran. Ini adalah salah satu kawasan yang sangat penting di mana DurAlt bersinar di atas kebanyakan produk lain sana. DurAlt telah diuji dan diluluskan oleh makmal bebas dan banyak syarikat seperti Ford Motor Company, Harley-Davidson, Columbia Universiti dan jumlah Fina Elf.

Berikut adalah sebahagian daripada manfaat yang telah diuji dan terbukti untuk enjin petrol:
Meningkatkan perbatuan bahan api 8-12% secara purata
Mengurangkan keperluan oktana oleh nombor 3 hingga 4
Mengurangkan enjin kalah
Menghalang pembentukan Deposit kebuk pembakaran
Melindungi terhadap kakisan sistem bahan api
Meningkatkan lubricity, memanjangkan hayat pam bahan api dan akhir atas enjin
Melindungi penyuntik
Mengurangkan pelepasan hidrokarbon
Meningkatkan kestabilan bahan api semasa penyimpanan
Melindungi tangki simpanan daripada pengaratan
Mengurangkan kos penyelenggaraan enjin
DurAlt juga telah terbukti untuk bekerja serta enjin diesel. Berikut adalah beberapa manfaat yang terbukti untuk enjin diesel:
Meningkatkan perbatuan bahan api sehingga 8-12 %
Meningkatkan lubricity, memanjangkan hayat pam suntikan & akhir atas enjin
Melindungi penyuntik
Meningkatkan setana oleh nombor 2.5
Sehingga 20% pengurangan dalam pelepasan
Meningkatkan kestabilan bahan api semasa penyimpanan
Melindungi tangki simpanan daripada pengaratan
Sesuai untuk digunakan untuk rawatan pukal
Sehingga 20% pengurangan dalam penyelenggaraan enjin
Bagi orang-orang yang bimbang tentang apa kesan yang menggunakan produk seperti DurAlt mungkin mempunyai pada alam sekitar, DurAlt juga disemak oleh EPA (Amerika Syarikat agensi perlindungan alam sekitar) dan lain-lain Pertubuhan alam sekitar. EPA telah berkata bahawa DurAlt tidak menimbulkan sebarang kesihatan yang lebih besar atau risiko alam sekitar berbanding petrol tanpa plumbum. Mereka telah mengatakan bahawa ia ‘besar menyerupai’ petrol tanpa plumbum, dan jadi ia adalah tidak lebih berbahaya daripada gas anda sudah meletakkan dalam tangki anda.

Daripada manfaat yang terbukti untuk syarikat-syarikat yang telah diuji itu, DurAlt adalah produk yang sangat berbaloi pertimbangan anda jika anda sedang mencari untuk produk yang terbukti benar-benar melakukan apa yang mengatakan ia akan lakukan: membantu kereta anda jalankan lebih baik!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *