Kain pita ukuran – ukuran yang cuba dan benar alat

Kain pita ukuran – ukuran yang cuba dan benar alat

Saya sentiasa menggunakan ukuran pita kain untuk kraf dan jahitan, tetapi baru-baru ini saya belajar, bahawa pita ini digunakan untuk pelbagai tujuan pengukuran yang berbeza.

Rajah pergi!

Langkah-langkah pita kain akan digemari oleh peminat jahitan

Apabila saya meletakkan corak pada fabrik yang baru, saya menggunakan ukuran pita kain saya untuk memastikan bahawa pola dibentangkan dengan bijirin fabrik. Saya mengukur untuk memastikan bahawa pola mengikut bijian kerana saya tidak mahu ia kelihatan “off” atau tidak lurus apabila pakaian siap.

Lagipun, jika sailboats sedikit pola pada fabrik kelihatan seperti mereka sedang belayar menuruni Bukit atau keluar ke bahagian pakaian, ia tidak mencerminkan pada kemahiran menjahit saya!

Ukuran pita kain itu adalah kawan saya cuba dan benar, dan saya telah pita sama selama beberapa dekad kini. Nombor adalah besar dan mudah untuk dibaca, dan saya boleh meletakkan pita rakaman itu untuk mendapatkan ukuran yang tepat pada bila-bila masa semasa pengeluaran.

Anda boleh mendapatkan kain pita langkah-langkah dengan inci dan/atau angka-angka tan metrik

Ketika saya baru jahit, langkah-langkah pita kain telah tersedia hanya dengan standard inci dan ukuran kaki. Hari ini, pita boleh didapati dengan millimeter tingginya dan sentimeter, di belakang pita.

Ini adalah berguna kerana beberapa kemahiran memerlukan penggunaan nombor standard dan metrik.

Langkah-langkah pita kain tidak diperbuat daripada kain secara amnya, walaupun terdapat beberapa masih dibuat daripada kain polyfiber gred profesional. Tempahan hari dibuat dari kain yang Tyvek atau gentian kaca bagi ketahanan yang unggul.

Beberapa kaset yang direka bentuk dan dikilangkan di Eropah masih terdapat di kain jenis sailcloth yang dilindungi dengan poliester atau lapisan pelindung yang lain.

Apa kegunaan terdapat bagi langkah-langkah pita kain?

Sebenarnya terdapat banyak kegunaan bagi kain pita langkah, selain projek jahitan dan kraftangan. Pita ini adalah sempurna untuk kanak-kanak untuk menggunakan kerana mereka adalah hanya jalur panjang kain dengan tiada tepi yang tajam.

Kain pita membolehkan anda mengukur perkara-perkara yang berbaring di atas sebuah meja atau lain-lain permukaan yang rata. Tailors dan pakaian dalam wanita biasanya menggunakan kain pita kerana mereka membenarkan pengukuran yang diambil daripada perkara-perkara yang bulat atau unik.

Sebagai contoh, ukuran pita kain digunakan untuk mengambil ukuran saiz coli wanita. Jurugegas pakaian lelaki menggunakan pita ini untuk mengukur tuxedos dan sesuai kerana kain pita boleh mengukur saiz pinggang, saiz leher dan banyak lagi.

Taxidermists suka kain pita langkah kerana mereka boleh mengukur spesimen mereka untuk mengekalkan saiz yang betul haiwan semasa bekerja pada pemeliharaan.

Pusat Kecergasan dan kelab-kelab kesihatan akan mempunyai langkah-langkah pita kain di tangan untuk simpan rekod kehilangan ahli inci dari senaman dan berdiet.

Penggantung kertas dinding juga akan menggunakan kain pita langkah-langkah untuk mendapatkan bacaan yang tepat. Pengukur yang boleh menjadi sukar untuk bergerak di sekitar sudut atau curve, dan kaset-kaset kain membolehkan mereka untuk mendapatkan ukuran yang tertentu apabila mempelajari lebar sehelai kertas dinding yang diperlukan.

Juruukur menggunakan langkah-langkah pita kain panjang panjang sebanyak 300 kaki atau lebih untuk menentukan ukuran yang tepat bagi bangunan, garis-garis hartanah, jalan raya dan banyak lagi.

Langkah-langkah pita kain akan biasanya kira-kira 5 kaki panjang

Langkah-langkah pita kain biasa hari ini boleh didapati dalam ukuran lebih kurang 5 kaki panjang, walaupun anda boleh menemui beberapa yang akan sebanyak 65 inci (5 kaki 5 inci).

Langkah-langkah pita yang panjang juga disediakan untuk kegunaan khusus seperti mengukur jarak, seperti rumput, pagar atau jalan masuk. Pita ini boleh asalkan 300 kaki atau lebih. Lain-lain disediakan di 25 atau 100 kaki.

Langkah-langkah pita tradisional boleh dikatakan strand yang panjang yang boleh dilancarkan dalam kes kecil atau hanya dibungkus dan terikat dengan sebuah band getah.

Harga bagi kain pita langkah-langkah

Langkah pita kain lama yang masih didapati di jahit dan tanggapan Kedai-kedai, dan walaupun kedai tempatan anda diskaun akan mempunyai beberapa mulai kira-kira $1 sebanyak $6.

Langkah-langkah pita khusus akan, sudah tentu, berjalan lebih. Pita 75 kaki akan berlangsung kira-kira $15. 300 kaki akan berharga kira-kira $30.

Anda boleh mencari kain pita langkah-langkah di mana-mana kedai pembaikan rumah, Kedai diskaun atau pun dalam talian. Jika anda ingin adat-jejak beberapa kaset untuk acara perkahwinan, Ulang tahun atau perniagaan, anda boleh mencari kain langkah pita tersedia dari khusus percetakan peruncit, juga, pada harga yang sangat berpatutan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *