Kaedah terbaik untuk menggunakan cara yang betul untuk berus gigi menggunakan berus gigi-

Kaedah terbaik untuk menggunakan cara yang betul untuk berus gigi menggunakan berus gigi-

Apabila kita mengisi dari mimpi indah kami hanya untuk melakukan gigi atau memberitahu untuk membersihkan gigi sebelum bersara ke katil, kami hanya membenci ia. Dan rasa kebencian meningkat masa itu sentuhan sejuk air datang dalam kenalan dengan mata kita Panas, drowsy. Tetapi, tanpa mengira kebencian ini, kini kita tahu bahawa memberus gigi adalah bahagian penting bagi penjagaan gigi yang lengkap dan bertujuan untuk Keselamatan gigi. Kita tahu dengan baik bahawa berus gigi tersebut yang kadang-kadang, kita masticate dalam membenci dan tidak kerap suka kami alat perlindungan terbaik terhadap gigi reput dan anjing nafas. Jadi, mari kita target alat-berus gigi ini dan mengetahui sesuatu yang hak dan jalan-jalan yang betul untuk menggunakannya.

Pertama dan pemerintahan yang utama adalah pemerintahan yang tidak-perkongsian. Berkongsi berus gigi boleh menyebabkan Pertukaran cecair badan, yang boleh meningkatkan risiko jangkitan mulut. Ini penting terutamanya bagi mereka yang mempunyai sistem imun yang lemah dan cenderung mendapat sakit dengan mudah. Jika terdapat sejumlah berus gigi dalam pemegang tunggal, pastikan bahawa mereka tidak bersentuhan antara satu sama lain, kerana itu akan lebih kurang sama sebagai berkongsi berus gigi.

Anda benar-benar perlu basuh mulut anda selepas anda berus gigi. Dalam kes anda tidak basuh mulut anda baik, anda mungkin mempunyai zarah-zarah ubat gigi dan makanan yang ditinggalkan dalam mulut anda. Zarah-zarah makanan bertindak sebagai pembiak untuk kuman. Anda juga boleh menggunakan pembersih antibakteria mulut untuk selepas anda berus gigi.

Sesetengah rakyat akan lebih berhati-hati tentang berus gigi dan sebagainya, mereka tetap mereka dilindungi. Tetapi untuk menjaga berus gigi yang sentiasa dilindungi tidak betul. Ini adalah mikroorganisma begitu kerana jika anda menutup berus gigi anda pada setiap masa, anda boleh mencipta persekitaran yang lembap yang membantu dalam pertumbuhan bakteria dan lain-lain.

Anda harus faham bahawa anda perlu menggantikan berus gigi anda selepas menggunakannya selama 4 bulan optimum. Walau bagaimanapun, sering anda mungkin perlu Buang berus gigi anda lebih awal daripada itu. Jika bristles berus anda menjadi berkelip atau muncul overused, anda hendaklah dengan serta-merta menggantikannya dengan yang baru. Untuk menukar berus gigi tersebut adalah perlu tidak disebabkan oleh jangkitan mikrob, ia adalah penting kerana anda tidak membersihkan gigi anda dengan betul dengan berus gigi yang haus. Jika anda berfikir bahawa berus gigi anda tidak dipakai dan boleh digunakan lagi, anda pasti boleh terus menggunakannya.

Berus gigi tidak perlu terlalu kerap disucihama. Sekali-sekala anda boleh bilas ia dengan Cecair kumur anda. Itu adalah mencukupi. Pelbagai bahagian disinfecting boleh memudaratkan berus.

Berus gigi yang baik adalah wajib jika anda perlu untuk memastikan gigi anda dalam Kesihatan yang baik. Anda juga harus mengambil beberapa langkah-langkah lain, contohnya untuk menyimpan berus anda dalam keadaan yang baik dan mengekalkan kesihatan gigi yang terbaik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *