Kadang-kadang ia adalah lebih baik untuk berdiam dan fikir jahil daripada bercakap dan keluarkan semua keraguan

Kadang-kadang ia adalah lebih baik untuk berdiam dan fikir jahil daripada bercakap dan keluarkan semua keraguan

Bilangan kelas politik missteps lisan Tempahan telah mengingatkan saya pada sebuah kata-kata kegemaran yang berlaku sesuatu seperti yang berikut:

“Kadang-kadang ia adalah lebih baik untuk berdiam dan fikir jahil daripada bercakap dan keluarkan semua keraguan.”

Ahli-ahli politik berkata perkara darndest dan terus mengagumkan saya dengan kekurangan pengetahuan bagaimana dunia dan bagaimana realiti kerja:

-Berkenaan dengan undang-hari Arizona Imigresen undang, peguam Holder memberi keterangan sebelum Senat, “pasti ada potensi untuk mencabar undang-undang pada mukanya dan kemudian mencabar undang-undang kerana ia digunakan.” Tiada masalah di sini, sebagai peguam di seluruh Amerika Syarikat, ia adalah tugas beliau untuk memastikan undang-undang yang betul berdasarkan undang-undang Perlembagaan dan lain-lain negeri dan Persekutuan. Tetapi, beliau tidak menutup mulutnya cukup cepat. Apabila bertanya oleh Senator pada sama ada beliau telah benar-benar membaca sepuluh laman undang-undang Arizona, beliau menjawab: “saya tidak mempunyai peluang untuk. Aku telah glanced ia. Saya telah tidak membacanya.”

Jadi, di sini adalah pegawai penguatkuasa undang-undang tertinggi di negara ini yang bercakap tentang memfailkan saman terhadap sebuah negara berdaulat Amerika Syarikat dan beliau telah pun membaca undang-undang bahawa dia mempunyai masalah dengan! Dan, tidak seperti Obama penjagaan 2,000 + muka surat, Arizona undang-undang hanya sepuluh muka surat yang panjang. Sebagai seorang peguam, saya akan berfikir dia boleh telah membaca dan memahami Rang undang-undang dalam masa kurang daripada satu setengah jam. Oleh itu, beliau kelihatan sangat jahil atas dua tuduhan. Pertama, anda akan berfikir beliau akan diambil jumlah singkat masa untuk membaca bil sebelum bersaksi tentang Rang undang-undang, di bawah sumpah, sebelum Kongres. Kedua, beliau tidak kelihatan berat sebelah dalam hal ini kerana beliau telah prejudged undang-undang yang dia telah tidak pun membaca.

-Pertimbangkan yang berikut petikan dari Joanna Doven, seorang jurucakap bagi Datuk bandar Pittsburgh semasa, seperti yang dilaporkan pada bulan Jun, 2010 isu sebab majalah, berkaitan dengan Pertanian bandar: “Bila-bila masa anda melihat sesuatu yang berkembang dan memperluaskan dan terdapat tiada peraturan, anda perlu mengawal selia.” Beliau bertindak seolah-olah peraturan-peraturan kerajaan adalah satu perkara yang baik. Perumahan Amerika Syarikat dan industri perbankan dikawal selia oleh pihak Persekutuan perumahan pihak berkuasa, pembangunan bandar dan perumahan, Persekutuan Perbadanan Insurans Deposit, Fannie Mae, Freddie Mac, perbankan Senat dan Jawatankuasa-Jawatankuasa, perumahan rumah perbankan dan Jawatankuasa Perumahan Negeri peringkat agensi pengawalseliaan untuk perbankan dan perumahan, Lembaga Pengarah Federal Reserve, Jabatan Perbendaharaan, dll, dan semua peraturan kerajaan ini pula adalah punca perumahan gelembung pasaran., dan kemudian menonton terbaring tidak berdaya, perumahan dan industri-industri yang runtuh perbankan. Hanya sebagai Nota sampingan, mengikut isu Mei 3, 2010 Fortune magazine, Fannie Mae dan Freddie Mac hilang satu gabungan 94 bilion pada 2009. Rasa peraturan tidak berjaya dalam kes ini.

Ini adalah kerajaan yang sama dan kakitangan kerajaan yang sama yang akan mengawal ekonomi keseluruhannya dan kita lihat bagaimana buruk mereka lakukan tiada. Pengangguran terus berlegar-legar sekitar 10% yang lucah. Ini adalah kerajaan yang sama yang mengawal selia keselamatan sosial dan Medicare, kedua-duanya akan hurtling ke arah Insolvensi.

Selain itu, pada bulan Jun, 2010 terbitan majalah sebab adalah artikel tentang nasib daripada Cleveland. Salah satu masalah yang besar, mengikut Artikel, adalah bagaimana keras yang ia adalah untuk mendapatkan permit perniagaan dan betapa sukarnya adalah untuk menjalankan perniagaan di envirnment peraturan birokrasi yang sarat di Cleveland. Hasilnya, Syarikat, pekerjaan, dan akhirnya orang telah lari bandar kerana bagaimana sukar peraturan yang dibuat di hidup.

Cik Doven, seperti kebanyakan kelas politik, tidak mendapatkannya. Kita tidak mahu ibubapa birokrat menjalankan kehidupan kita dan sampai kepada kami. Biarkan pasaran dan hubungan pembeli/penjual yang mengawal dirinya, mengawal sesuatu kerana ia berjaya adalah sekadar orang yang jahil.

-Nancy Pelosi terus membuktikan kebijaksanaan dalam petikan di atas dengan sendiri seperti berikut: “Rang undang-undang yang boleh menjadi kedua-dua parti tanpa undi kedua-dua parti.” Kan? Ini dilaporkan pada bulan Jun, 2010 isu sebab majalah dan dirujuk bil pembaharuan penjagaan kesihatan yang telah diluluskan tanpa Republikan tunggal mengundi sama ada di rumah atau Dewan Negara. Bagaimana bodoh Adakah kenyataan ini? Pertimbangkan contoh di mana saya benar-benar tidak lukisan tertentu walaupun ia mempunyai warna kegemaran saya, hijau, dalam gambar. Bipartisan bermakna bahawa unsur-unsur kedua-dua pihak seperti produk akhir, tidak hanya komponen tertentu, misalnya warna hijau. Adakah dia fikir kita yang jahil?

-Akhir tahun lalu seorang pengganas Nigeria hampir bertiup sehingga lalu satu kerana ia telah datang untuk mendarat di Lapangan Terbang Detroit. Satu-satunya alasan yang beliau telah tidak berjaya adalah kerana bom Seluar dalam beliau gagal untuk meletup. Dalam reaksi terhadap kejadian itu, Ketua Keselamatan dalam negeri, Janet Napolitano, berani menyatakan yang peralatan Keselamatan dan prosedur bagi menghalang serangan ganas telah bekerja. Mari kita lihat, pengganas adalah satu ledakan denyut yang baik dari pemberian dia menunggang di kapal terbang dan sistem bekerja? Satu-satunya cara yang bukanlah satu kenyataan bodoh adalah jika sistem yang dibina untuk memikul satu ledakan denyut rosak.

-Dalam memperkenalkan Presiden Obama pada profil tinggi rasmi menandatangani undang-undang pembaharuan penjagaan kesihatan, Naib Presiden Biden pula tidak sedar bahawa mikrofon masih hidup apabila beliau mumbled perkataan lucah di bawah nafas beliau kerana beliau berjabat tangan Presiden. Bagaimana tidak matang, un-Presidential, bagaimana un-leaderlike Adakah ia jatuh obscenities awam yang mengumpul, sangat bodoh.

-Berterusan Antarabangsa sumber petikan kejahilan adalah hanya kira-kira sesiapa dalam hierarki politik Pemerintah Kerajaan Iran. Beberapa bulan yang lalu ulama pemerintah mengisytiharkan bahawa gempa bumi di Haiti adalah disebabkan oleh promiscuity dan pendedahan kulit melalui mendedahkan pakaian wanita. Iran leric Kazem Sedighi telah diajar tentang “lendir kehomoseksualan, lendir daripada promiscuity” dan bagaimana tingkah laku ini menyebabkan bencana alam. Beliau dilindung nilai pertaruhan itu sedikit tetapi tidak banyak, “kami tidak berkata melakukan dosa seluruh sebab [untuk bencana alam] tetapi ia adalah salah satu sebab.”

Ia adalah sangat, sangat sedih bahawa kita membenarkan jenis orang mempunyai kedudukan yang berkuasa dalam kerajaan. Malangnya, ia adalah hampir mustahil untuk mengalihnya keluar dari Pejabat kerana undang-undang kewangan kempen yang rosak, earmarks Kongres yang berlebihan, dan gerrymandering Daerah Kongres. Oleh itu, ia adalah penting bahawa kita mula proses jangka panjang untuk melaksanakan had tempoh untuk semua ahli Kongres. Mudah-mudahan, dengan mengalih keluar pejabat borang penjawat November, yang pertama langkah bahawa arahan boleh dicapai. Barulah kita boleh mendapatkan beberapa lebih berkesan dan bijak pemecah masalah terlibat dengan isu-isu utama negara. Setidaknya, kita sekurang-kurangnya dapat orang ke dalam pejabat yang cukup pintar untuk tidak bercakap dan keluarkan semua keraguan?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *