Kacukan anjing baka-the Trend terkini

Kacukan anjing baka-the Trend terkini

Apa yang anda dapat apabila anda berada di Boston Terrier dengan poodle yang? Bossi-poo. Bagaimana pula jika anda menyeberangi Chihuahua dan Dachshund? Yang Chiweenie.

Dalam era Bilakah orang telah gila haiwan, trend Tempahan adalah untuk “mencipta” anjing berdasarkan memilih sifat-sifat positif dan silang-pembiakan. Tidak suka cawan yang unlike? Cross dengan Beagle yang dan mendapatkan Puggle yang. Trend baru dalam mengganggu taring mempunyai nama… anjing hibrid atau Reka bentuk. Dan keturunan yang dihasilkan kerana bakal pemilik anjing mahu yang terbaik daripada dua baka yang digabungkan ke dalam satu anjing. Mereka suka poodles kerana ia tidak menumpahkan dan cenderung kurang allergenic, Veterinar berkata. Mereka suka Labradors kerana perangai mereka mesra.

Oleh itu salah satu baka baru yang paling popular adalah Labradoodle, kebanyakan yang kos kira-kira $1,0000 atau lebih, mengikut penternak yang menyenaraikan mereka untuk dijual. Poodles adalah salah satu daripada anjing-anjing yang paling popular untuk swap gen kerana mereka menumpahkan kurang. Tetapi hanya kerana salah satu baka yang tidak menggugurkan bulu tidak bermakna hibrid yang akan membawa yang wajar gen berkata seorang doktor haiwan. Beliau juga menyatakan bahawa dari segi positif, kemungkinan untuk mendapat apa yang anda mahu dari baka tertentu adalah lebih baik. Dan kesihatan keseluruhan, bergantung kepada integriti berlarutan, boleh juga.

Sebagai contoh, banyak purebreds mempunyai masalah perubatan yang sedia ada seperti kecacatan jantung dan katarak juvana. Jika anjing yang rosak ini dibesarkan dengan baka lain, keadaan yang mempunyai potensi untuk mencairkan atau hilang. Itulah sebabnya banyak haiwan mengatakan mutts adalah lebih sihat daripada purebreds.

Bagaimana untuk memilih: cara terbaik untuk menentukan kedudukan anjing adalah untuk mengkaji semua baka dan cuba untuk mana-mana kombinasi ciri-ciri yang dikehendaki. Di sini adalah satu risiko. Jika anda suka salah satu baka campuran dan tidak yang lain, Jangan mengambil kesempatan berharap anak anjing yang akan mendapatkan gen anjing diutamakan. Ia boleh mengambil selepas lamanya bergelumang dalam. Ingat, anjing hibrid, menurut pusat maklumat baka anjing, bukanlah baka. Ia merupakan kacukan.

Salah satu yang paling diminati ialah Labradoodle, coretan emas (salib antara Golden Retriever anda dan a Poodle) akan juga mendapat cinta orang ramai dan penternak mengatakan mereka telah kesulitan yang memenuhi permintaan.

Baka kacukan lain:
Bullmatian: Bulldog/Dalmatian campuran.
Dorkie: Yorkie/Terrier mix.
Foodle: Poodle/mainan Fox Terrier mix.
Jag: Jack Russell Terrier/unlike campuran.
Schnocker: Schnauzer kecil/mencumbu Spaniel campuran.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *