Jus untuk jenis darah anda

Jus untuk jenis darah anda

Pernah tertanya-tanya mengapa diet tertentu yang berfungsi besar bagi sesetengah orang tetapi tidak orang lain? Sekarang kita tahu! Ahli-ahli sains di Finland Tempahan mendapati bahawa molekul yang meliputi permukaan sel-sel darah dan menentukan jenis darah setiap orang akan bertenaga dengan nutrien yang berbeza. Dalam erti kata lain, makanan tertentu adalah lebih sesuai untuk jenis darah tertentu. Oleh itu, Makan – dan jus – mengikut jenis darah anda boleh berkesan dalam menurunkan berat badan, meningkatkan tenaga dan melegakan masalah GI.

Makan mengikut jenis darah anda telah menjadi satu teori yang menarik selama beberapa dekad, seperti yang dibentangkan dalam buku, Makan hak 4 anda jenis darah oleh Peter D’Adamo, N.D. Artikel ini secara ringkas Ulasan makanan yang terbaik untuk setiap jenis darah, dengan penekanan khusus pada buah-buahan dan sayur-sayuran dan resipi juicing.

Terdapat 4 jenis darah: O, A, B dan AB. jenis O adalah jenis darah “tertua” menurut teori D’Adamo’s, terletak dalam gen kami ketika kami mula-mula muncul sebagai hunter-gatherers. Jenis O mempunyai sistem penghadaman yang mengambil daging kebanyakannya hardiest. Orang jenis A datang dari pembangunan kemudian masyarakat Agraria yang disesuaikan untuk penghadaman yang optimum semua jenis tumbuhan makanan. Orang-orang jenis B adalah keturunan dari orang-orang yang berpindah-randah yang dibangkitkan termasuk dan disesuaikan untuk makan tumbuhan dan daging. Jenis AB timbul baru-baru ini dalam sejarah kami evolusi dengan sistem penghadaman dengan kedua-dua ciri jenis darah A dan B.

O jenis terbaik dengan diet rendah karbohidrat dan protein yang tinggi. Sistem penghadaman mereka memerlukan protin haiwan yang berkualiti untuk kesihatan yang optimum dengan sayur-sayuran dan buah-buahan tertentu, tetapi hanya sekurang-kurangnya karbohidrat. Kerana sistem penghadaman mereka adalah tinggi dengan asid, kopi dan gula yang diproses adalah perlu dielakkan. Senaman ketat membuatkan rasa O di terbaik mereka. Makanan yang tidak baik dengan O di: gandum, jagung, kacang, kubis, kecambah brussel, cauliflower, alpukat, terung, cendawan, bersarapan pagi, kentang, sawi hijau, gula, bacon, ham, dan daging babi, kaviar, lox, herring, dan sotong, cashews, kacang tanah, pistachios, tenusu, bijirin, pasta, oren, tembikai, Strawberi, epal, kulit kayu manis, pala, lada, vanilla, cuka, berjenama, mayones, jeruk, kopi, minuman-keras suling, Semua soda, dan teh hitam.

Bahan-bahan yang terbaik untuk mengekalkan jus-jusnya O jenis ini adalah buah ceri, sayur-sayuran berdaun (terutamanya kale, bayam dan brokoli), pisang, blueberry, buah Ara, mangga dan mempelam. Gula yang semulajadi dijumpai dalam buah-buahan dan sayur-sayuran yang digabungkan dengan alkalinity mereka ini akan meningkatkan keasidan dalam jenis Perlembagaan O. Berikut adalah beberapa resepi jus hebat untuk O di:

20 buah ceri, kacang pis
1 hujung batang saderi
1 daun kale

mangga 2, dengan kulit, tanpa biji
1 pisang, ingat untuk tidak pisang kerana ia akan menyumbat juicer anda – campuran jus mereka
brokoli tombak 1

Orang yang jenis darah kurang mempunyai sistem penghadaman yang tahan lasak, dan tidak memproses daging yang baik. Mereka melakukan yang terbaik dengan sayur-sayuran dan buah-buahan dan bijirin penuh, tauhu dan kekacang. Protein haiwan dan produk tenusu yang cenderung untuk reput dan penapaian dalam kawasan penghadaman mereka, dan bakteria toksik membua sandaran ke tisu dan otot-otot, menyebabkan tekanan penghadaman mereka. Jenis yang mempunyai kurang asid hidroklorik dalam perut mereka itulah sebabnya mereka tidak betul menyerap Vitamin B12 yang ditemui dalam daging merah, walaupun B12 juga didapati dalam makanan protein sayur-sayuran seperti Spirulina, soya dan rumpai laut.

Senaman paling baik ialah tidak bersemangat bersenam, tetapi agak menenangkan, menyesuaikan senaman seperti Tai Chi, Hatha Yoga dan bermain golf. Jenis yang harus mengelak daripada daging, tenusu, gula, tepung gandum putih dan keseluruhan, minyak jagung, minyak cottonseed, kacang tanah, minyak safflower dan bijan, kacang brazil, cashews, pistachios, garbanzo, buah pinggang, lima, tentera laut, kacang merah, biji Asam, bijirin, pasta, kubis, terung, kacang lima, cendawan, bersarapan pagi, lada, kentang, tomato, yams, pisang, kelapa, mangga, tembikai, oren, papayas, plantains, rhubarb, tangerines, gelatin, lada, cuka, wintergreen, berjenama, mayones, jeruk, pickle relish, sos Worcestershire, bir, minuman-keras suling, air seltzer, Semua adanya dan teh hitam.

Makanan jenis A yang terbaik akan beri buah Ara, mempelam, alpukat, buah per, peaches, brokoli, lobak merah, Kai LAN, kale, bayam, bawang putih, produk soya, nenas, dan hanya sederhana jumlah ikan dan ayam. Orang-orang jenis A Adakah benar-benar baik digesting bijirin dan kekacang seperti kacang hijau, kacang hitam, kacang pis black-eyed, kacang Pi, dan soya. Snek kekacang.

3 cawan nenas
PIR 1
2 meninggalkan kale

lobak merah 5
brokoli 2 tombak
1 ibu jari halia

Orang yang mempunyai darah jenis B mempunyai sistem penghadaman yang sangat bertoleransi. Mereka lakukan dengan daging, tumbuhan dan makanan berasaskan tenusu dengan hanya sedikit pengecualian. D’Adamo amat mencadangkan bahawa jenis B makan turkey bukannya ayam kerana kemudian mempunyai protein yang secara langsung mengganggu metabolisme jenis B. Mereka harus mengelak daripada jagung, gandum, kacang Pi, kacang tanah dan bijan, kerana makanan ini akan cenderung untuk menjadikan mereka berat. Hanya seperti O jenis ini, jenis B cenderung untuk mempunyai masalah dengan produk gandum dan kacang.

Makanan yang amat baik untuk B selain daging merah dan Turki hati, telur, makanan laut, ikan laut terutamanya mendalam seperti cod dan ikan salmon, flounder, halibut, tunggal, likuoris teh, produk soya, zaitun dan flaxseed minyak, oatmeal dan bersikap takbur beras. Makanan untuk mengelakkan jagung, kacang Pi, kacang pis black-eyed garbanzo kacang, kacang tanah, biji bijan, gandum, gandum, kerang, tomato, tauhu, artichokes, avocados, bersarapan pagi, labu, radishes, tempeh, minyak canola, jagung, cottonseed, kacang tanah, safflower, bijan dan sunflower, kelapa, persimmons, pomegranates, prickly buah per, rhubarb, starfruit, allspice, almond extract, barli malt, kulit kayu manis, cornstarch, Sirap jagung, plain gelatin, lada hitam dan putih, ubi kayu, berjenama, keras keras suling, dihiris seltzer air, Semua adanya amaranth, barli, cornflakes, tepung jagung, krim gandum, kamut, kasha, Rai, tujuh-bijirin, gandum, bran gandum dan gandum CLS.

Jus B jenis yang hebat termasuklah sayur-sayuran berdaun, beets, lobak merah, ubi keledek, lada, terung, pisang, cranberries, anggur, mempelam, tembikai, betik dan nenas.

tembikai ¼, tanpa kulit buah
10 anggur, benih dan semua
4 daun pudina

lobak merah 5
lada merah ½
brokoli tombak 1
1 ibu jari halia

Dan akhirnya sukar darah jenis AB yang telah wujud hanya untuk tempoh yang agak singkat 1000 tahun. Darah AB adalah hasil daripada intermingling Kumpulan-Kumpulan yang berbeza. AB yang menggabungkan yang terbaik dan yang paling teruk di a dan B – kebanyakan makanan yang buruk untuk A dan B, adalah juga baik untuk AB, kecuali tomato. Seperti jenis A, AB hasil kurang asid hidroklorik dalam perut dan sekali gus tidak melakukan dengan banyak protein haiwan, namun beberapa adalah penting. Oleh itu, saiz adalah penting, dan dengan kekerapan yang kurang. Pastikan anda mengambil bromelain, satu enzim penghadaman yang berasal dari Nanas untuk membantu penghadaman makanan protein haiwan anda. Daging yang terbaik untuk anda adalah daging biri-biri, kambing, arnab dan ayam Belanda. Juga, elakkan daripada daging salai dan maksimum. Makanan untuk Elakkan adalah daging merah, buah pinggang dan lima biji, biji, jagung, gandum, gandum, ayam, cornish ayam, itik, angsa, ham, jantung, partridge, daging babi, muda, venison, puyuh, ikan bilis, Ikan Alu-alu, beluga, bluegill bass, kerang, conch, ketam, udang Krai, belut, flounder, katak, Pasadena, halibut, herring (pickled), Udang Galah, lox (ikan salmon salai), sotong, Tiram, kerapu, udang, tunggal, striped bass, Penyu, yellowtail, keju, Aiskrim, sherbet, susu penuh, filberts minyak jagung, minyak cottonseed, safflower, bijan dan minyak bunga matahari, biji poppy, biji Labu, mentega bijan (tahini), biji bijan, mentega bunga matahari, biji bunga matahari, adzuke, kacang hitam, kacang fava, garbanzo, buah pinggang, dan kacang lima, black-eyed kacang pea, cornflakes, tepung jagung, kamut, kasha, mufin jagung, gandum kasha, tepung barli; artichoke pasta, mi soba (gandum), artichoke (domestik & Jerusalem), alpukat, putih & kuning jagung, gerai hitam, lada, radishes, mung bean & kecambah lobak, pisang, kelapa, jambu batu, mangga, oren, persimmons, pomegranates, prickly buah per, rhubarb, dan starfruit.

AB makanan terbaik adalah tauhu, makanan laut dan tenusu, hijau sayur-sayuran, spirulina, kelp laut dan nenas. Resipi jus AB yang besar adalah:

4 cawan nenas
½ sudu teh spirulina
1 ibu jari pudina

lobak merah 5
1 beet
1 “wheatgrass
4 daun pudina

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *