Jus hijau dan faedahnya

Jus hijau dan faedahnya

Minum banyak jus hijau setiap hari membawa banyak dalam bentuk kesihatan yang baik. Ini amat membantu dalam mikro banyak-kandungan nutrien seperti vitamin, mineral dan antioksidan yang melawan penyakit ke dalam badan. Penambahan bahan-bahan mikro ini menyihatkan membantu dalam menguatkan badan.

Mulakan dengan anda mungkin tidak suka jus hijau jadi menarik dan oleh itu anda perlu mula mencuba dengan beberapa bentuk sederhana jus hijau seperti daun lettuces, bayam dan beet sayur-sayuran. Anda boleh rasa sayur-sayuran ini baik dengan menambah jus lobak merah atau epal yang segar dengannya. Anda pasti akan suka ini. Pada mulanya untuk memulakan dengan, mengambil segelas dan kemudian meningkat itu di-ambil 1 ke 2 quarts.

Marilah kita membincangkan sebab-sebab yang anda perlu minum hijau sayur-sayuran jus-

• Hijau sayur-sayuran berdaun membersihkan darah anda. Kandungan mineral yang banyak di dalamnya bertindak sebagai pembina darah yang sangat baik untuk.

• Hijau sayur-sayuran berdaun mempunyai kuantiti besar klorofil (bahan untuk hotosintesis). Klorofil, pigmen tumbuhan hijau, meningkatkan aliran oksigen, menghapuskan toksin seperti karbon dioksida dari badan, mengurangkan tekanan dan membantu membina sel-sel darah merah. Klorofil adalah mungkin unsur paling berkuasa yang wujud di muka bumi ini. Klorofil digunakan dalam rawatan penyakit periodontal, kencing manis dan rendah besi, segala-galanya untuk Buka luka, ulser dan bau badan. Klorofil mempunyai persamaan yang kuat dengan Sabit (Bahagian darah yang membawa oksigen). Perbezaan utama antara dua struktur kimia adalah bahawa unsur Pusat klorofil magnesium, manakala unsur Pusat Sabit besi. Kajian kini menunjukkan bahawa klorofil sebenarnya boleh ditukar kepada Sabit.

• Hampir semua mineral yang terdapat dalam sayur-sayuran berdaun hijau. Malah, sayur-sayuran hijau hampir sentiasa akan nombor satu sumber mineral surih.

• Klorofil mempunyai magnesium di dalamnya yang elemen penting dan apabila kita mengambil makanan yang kaya dengan klorofil, magnesium serta-merta dipindahkan kepada tisu otot. Mineral ini adalah sangat penting untuk kesihatan jantung dan pernafasan. Ia juga melegakan kekejangan otot, membolehkan kami hujung saraf akan soothed dan membolehkan kita untuk bernafas dengan cekap.

• Hijau makanan mempunyai banyak besi besi yang digunakan dengan cekap oleh badan untuk menguatkan darah. Apabila anda mengambil mineral melalui tumbuh-tumbuhan, anda boleh tidak pernah mengalami keracunan. Mineral di dalam sayuran hijau akan dapat digunakan oleh tubuh atau dihapuskan oleh badan tetapi mereka tidak pernah mendapatkan terkumpul seperti sintetik mineral di dalam badan.

• Tiada akan faedah-faedah yang banyak untuk mineral surih yang lain. Kalium adalah penting untuk kesihatan pencernaan, kromium membantu kawalan gula darah dan selenium membantu metabolisme. Kalsium membalikkan osteoporosis dan membantu membina tulang yang kuat dan rambut yang cantik. Walaupun mungkin, kalsium adalah mineral paling popular yang dimakan melalui makanan tambahan, bioketersediaan produk tersebut adalah sebahagian kecil daripada apa yang anda boleh menerima dengan memakan sayur-sayuran berdaun hijau.

• Sayur-sayuran hijau protein mengandungi semua asid amino penting yang lapan, dan terutamanya kaya dengan lucine, isolucine, dan valine. Peptida bertindak sebagai blok bangunan untuk sistem imun, meningkatkan fungsi pembiakan, dan mewujudkan bersandar tisu yang menuju ke Tumpat, berat otot kekal pada badan.

• Hijau sayur-sayuran berdaun menyediakan semua jenis photochemical. Tiada perkara makanan di bumi boleh menyediakan campuran cecair klorofil, enzim pencernaan, enzim antioksida, tambahan mineral, agen alkalizing, dan tambahan protein yang ringan.

• Hijau sayur-sayuran berdaun menyediakan semua jenis enzim yang diperlukan untuk menggalakkan penghadaman yang baik dan dengan itu menyelamatkan pankreas dari mendapat overtaxed.

• Pengambilan sayur-sayuran hijau jus, khususnya hijau sayur, merendahkan tekanan darah, mengurangkan risiko penyakit jantung, strok dan kanser tertentu. Mereka juga adalah berkesan dalam mengawal terhadap katarak.

Sebelum saya membuat kesimpulan, saya ingin mencadangkan yang sentiasa cuba mengambil hanya bahan yang anda benar-benar mahu rasa. Semasa membuat jus yang hijau, ambil epal lebih banyak daripada biasa sehingga anda akan digunakan untuk rasa greenies. Terdapat titik bermula dengan sesuatu yang mempunyai rasa seperti Lumpur. Mulakan dengan mengambil greenies dengan buah-buahan yang anda rasa.

Seterusnya, perlu anda begitu inginkan anda boleh menambah sayur-sayuran lebih sedikit dan kurang buah-buahan itu?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *