Jus Detox untuk ekzema

Jus Detox untuk ekzema

Mendengar kata-kata bahawa alam semulajadi memberikan semua jawapan kepada isu-isu kesihatan kami? Yang boleh tahan beberapa kebenaran kepadanya terutama apabila anda berfikir tentang jus detox. Ramai yang telah mencuba jus detox untuk membantu memerangi penyakit mereka dengan membuang toksin. Jus merupakan sumber baik vitamin dan antioksidan. Jus detox untuk ekzema boleh menjadi satu penyelesaian yang indah jika anda ingin mengurangkan kebergantungan anda kepada ubat-ubatan dan harapan untuk menyembuhkan kulit anda dari dalam.

Anda boleh memilih untuk menggabungkan buah-buahan dalam satu atau lebih daripada satu buah-buahan. Perkara yang menarik mengenai jus adalah bahawa tidak ada keperluan untuk menambah gula terutamanya jika buah-buahan yang anda pilih sudah manis secara semulajadi. Malah, sesetengah orang telah dikaitkan gula yang diproses untuk jerawat ekzema, terutamanya di kalangan kanak-kanak.

Jus detox untuk ekzema boleh dilakukan di rumah di mana anda berasa paling selesa. Ia boleh dijalankan sebagai puasa. Walau bagaimanapun, jus yang pantas perlu tidak bertahan selama lebih dari seminggu kerana nutrien yang tidak mencukupi untuk mengekalkan anda untuk tempoh masa yang lebih lama. Jika anda tidak sehingga jus yang cepat, anda hanya boleh mengambil minuman jus secara tetap untuk membantu badan anda dengan pembersihan. Dalam kes ini, minuman jus anda perlu sebaik-baiknya diminum pada waktu pagi, kerana ini adalah masa yang terbaik untuk membolehkan sistem pencernaan anda untuk membersihkan sendiri sisa toksik.

Ini adalah resepi yang saya suka untuk berkongsi di jus detox untuk ekzema:

2 epal hijau yang kecil
1 starfruit
buah naga 1/4
1-2 batang saderi

Untuk resipi detox jus ini, elakkan menyingkirkan kulit epal hijau kerana kebanyakan nutrien daripada epal terletak pada kulit kepada. Epal adalah besar sumber antioksida dan vitamin K dan C. Kajian terbaru juga menunjukkan bahawa sesetengah jenis epal mungkin mengandungi perlindungan UV-B yang boleh melindungi kulit anda dari matahari.

Sama seperti epal hijau, starfruits juga kaya dengan serat dan Vitamin C. saderi juga mengandungi jumlah vitamin C yang boleh juga membantu dalam pencegahan kanser sementara buah naga rendah kalori dan tinggi antioksidan yang baik.

Saya telah diberi resipi di atas oleh seorang rakan pengamal yang telah mendapati ia bermanfaat untuk pelanggan-pelanggan beliau. Bagi beberapa variasi, anda juga boleh menambah sayur-sayuran berdaun besar seperti bayam dan kale bagi fitokimia yang mereka tawarkan.

Terdapat juga beberapa buku-buku yang anda boleh bertukar bagi besar jus detox resipi. Cuba yang berbeza setiap hari dan bookmark yang anda suka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *