Jus daun gandum untuk kesihatan & Kecergasan

Jus daun gandum untuk kesihatan & Kecergasan

Sesiapa sahaja dengan pemerah boleh dengan mudah meneroka manfaat kesihatan jus wheatgrass, rumput muda daripada berry gandum. Wheatgrass amat mudah ditanam dan juiced di rumah, dan mempunyai manfaat untuk pelbagai penyakit kesihatan dan mencegah penyakit.

Wheatgrass mengandungi semua asid amino penting yang diperlukan untuk sintesis protein dalam badan kita. Ia juga berpotensi memiliki keupayaan detoxifying, yang merupakan satu sifat yang wajar dalam dunia yang tercemar hari ini. Sesetengah orang mendapati ia juga mengurangkan keletihan atau keletihan.

Kajian telah menunjukkan bahawa wheatgrass adalah cerah sebagai rawatan untuk pelbagai penyakit. Jus Wheatgrass mengandungi sejumlah besar klorofil yang boleh memberi manfaat kepada kesihatan manusia dengan pelbagai cara, termasuk mengurangkan kejadian kanser kolon.
(Daun gandum boleh membantu mengurangkan pendarahan kolitis rektum. Dalam pesakit Talasemia, keturunan serius jenis anemia, jus wheatgrass diturunkan memerlukan pemindahan darah. Pesakit kanser payudara mungkin perlu ubat-ubatan sedikit semasa kemoterapi jika mengambil jus wheatgrass dengan kerap.

Wheatgrass meningkatkan tahap Sabit di dalam darah berkat klorofil membantu pengangkutan oksigen. Ia juga menggalakkan pertumbuhan semula sel kerana kapasiti antioksidan yang. Ia juga boleh menyekat selera makan, menjadikan ia berguna untuk penurunan berat badan.

Wheatgrass adalah selamat untuk diambil bagi kebanyakan individu. Pada sesetengah orang, ia boleh menyebabkan reaksi alahan dengan tipikal tanda-tanda alahan seperti gatal-gatal, gatal, tekak bengkak, sakit kepala atau rasa loya. Ia tidak digalakkan untuk hamil atau ibu-ibu menyusukan anak.

Wheatgrass amat mudah ditanam di dapur rumah, yang paling selamat dan paling mesra bajet cara untuk mendapatkan wheatgrass untuk jus. Ia boleh tumbuh di dalam dulang di serendah inci tanah, yang akan menjimatkan berbanding wang yang banyak untuk membeli jus wheatgrass telah ditanam atau pre-juiced wheatgrass.

Apabila berkembang wheatgrass sendiri, berhati-hati untuk mengelakkan kabut benih dan membenarkan un-germinated benih tumbuh berkulat, sebagai acuan ini boleh merebak ke rumput. Pastikan pengudaraan yang baik untuk mengurangkan risiko daripada acuan.

Jus wheatgrass memerlukan pemerah masticating, sejenis juicer elektrik yang putar perlahan-lahan sambil menghancur jus daripada buah-buahan atau sayur-sayuran dan extruding gentian tumbuhan baki (“pulpa”). Apa-apa pemerah jus yang masticating perlu bekerja.

Apabila rumput dijalankan melalui the juicer, pulpa juga extruded. Pulpa ini boleh dijalankan melalui the juicer satu-satu masa lebih banyak untuk mengekstrak jus tambahan apa-apa. Ia adalah perkara biasa bagi buih putih atau kehijauan merupakan antara keselesaan tambahan yang anda akan dapati di atas jus segar, dan boleh dimakan dan sihat.

Jus Wheatgrass terbaik digabungkan dengan:

• Jus lobak merah
• Jus epal
• Jus halia
• Jus beet
• Jus oren
• Jus lemon
• Jus halia

Satu contoh resipi yang lazat termasuk jus wheatgrass adalah:

(Jus Wheatgrass lobak merah

3 lobak merah besar, sayur-sayuran yang dikeluarkan
3 inci diameter sekumpulan wheatgrass
1/2 epal

Cuba menggabungkan dengan senarai bahan-bahan di atas sehingga anda menemui campuran yang rasa terbaik untuk anda. Rasa manis atau Tat melengkapkan rasa berumput di wheatgrass. Wheatgrass mempunyai rasa yang tersendiri yang mungkin mengambil masa beberapa membiasakan diri, tetapi akhirnya, anda akan memperoleh rasa untuknya.

Jus Wheatgrass, seperti jus hijau semua, tidak seharusnya diambil lebihan. Mulakan dengan satu pukulan yang kecil setiap hari dan berunding dengan profesional penjagaan kesihatan sekiranya terdapat keraguan.

Anda akan mula menyedari manfaat elixir hijau ini agak cepat. Anda tidak lama lagi akan sedar mengapa begitu ramai orang akan jus wheatgrass untuk manfaat kesihatan yang banyak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *