Jus brokoli, sesiapa?

Jus brokoli, sesiapa?

Mendapatkan kanak-kanak untuk makan brokoli adalah keras, tetapi mereka minum jus brokoli? Anda mungkin juga terlupa–yang hampir mustahil. Walau bagaimanapun, walaupun ini tidak mungkin menjadi pilihan nombor satu kanak-kanak minum, pasti ianya –mereka yang ideal untuk kesihatan kacang yang ingin mengekalkan gaya hidup yang sihat, cergas.

Terdapat banyak manfaat kesihatan yang satu boleh menikmati dari jus brokoli. Anda lihat, brokoli, tumbuhan dalam keluarga kubis, sumber kalsium yang baik untuk mengekalkan yang besar- atau, untuk orang dewasa, membina semula-the tulang. Tulang-tulang kita biasanya mengalami kemerosotan kerana diet yang tinggi protein. Protokol pemakanan jenis ini mencetuskan kehilangan mineral dalam tulang-tulang kita. Apabila itu berlaku, osteoporosis boleh berlaku.

Kalsium dalam jus juga membantu membakar lemak dan mengurangkan pengeluaran kortisol, hormon tekanan yang berkaitan dengan ketagihan makanan dan lemak perut.

Kerana ia juga mengandungi Vitamin B, Vitamin C, besi, zink, asid folik, magnesium, dan Beta-karotena, brokoli jus yang terbukti berkesan dalam thwarting penyakit-penyakit seperti ulser perut, jangkitan, dan bahkan kanser.

Ya, kanser. Jus brokoli mempunyai selenium dan fiber yang boleh membantu melawan kanser perut dan usus. Ia juga mengandungi bahan kimia yang dipanggil isothyocyanate yang mengaktifkan gen kanser-menghalang semulajadi kami. Akhirnya, jus brokoli juga dikatakan berkesan dalam mengelakkan kanser prostat. Ia juga dan menyahtoksin hati dan melindungi dari unsur-unsur berbahaya, yang menyebabkan kanser.

Sementara itu, glucoraphanin yang hadir dalam jus brokoli boleh memainkan peranan penting dalam mengurangkan tekanan darah dan keradangan yang merosakkan jantung dan arteri.

Apa lagi, penemuan baru-baru mendedahkan bahawa cabutan kecambah brokoli boleh membantu melindungi kulit dari sinar UV matahari merbahaya. Ia telah mendapati bahawa ekstrak ini mempunyai potensi untuk menggantikan losyen pelindung matahari yang tipikal, yang mengandungi bahan kimia yang menyebabkan kanser. Brokoli berusia tiga hari kecambah dikatakan kaya dengan mengkaji, satu sebatian yang boleh meminta sel-sel untuk menghasilkan apa yang dikenali sebagai “Fasa 2 enzim”-salah satu daripadanya, glutathione, boleh mengurangkan kesan merosakkan DNA sebatian yang dihasilkan oleh kulit curi oleh sinaran UV- dan protin tumor-menekan. Mengkaji phytochemical juga menghalang sakit kembung di perut dengan mempertahankan badan daripada H. pylori, bakteria yang menyebabkan masalah gastrousus.

Dalam menyediakan jus brokoli anda, ia adalah terbaik untuk Campurkan bahan utama anda dengan lain-lain buah-buahan atau sayur-sayuran supaya rasa pahit loji dineutralkan. Anda boleh juga Tambah lobak merah dan/atau jus epal, dan, sudah tentu, ais. Brussels, kubis dan cauliflower adalah alternatif yang baik untuk brokoli kerana mereka juga penuh dengan Vitamin C dan mempunyai sifat-sifat anti-kanser.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *