Jururawat pekerjaan dan profesion

Jururawat pekerjaan dan profesion

Etika dalam penjagaan:

Terdapat banyak etika kejururawatan, boleh dinyatakan dari sekolah-sekolah kejururawatan dari nilai Jadual catatan Bergu, tetapi lebih penting kesedaran dan pemahaman mengambil dadah atau ubat-ubatan Alternatif jenis atau bahkan menentukan senarai lengkap arus perdana pengurusan kepada seorang doktor yang tidak ada. Semuanya kerja, orang-orang yang memahami pembangunan kejururawatan etika dan perkhidmatan sosial, salah satu tarikan yang kuat.

Insan:

Model di hospital, jururawat akan pergi ke mungkin lebih daripada call of duty, usaha tambahan untuk pergi membuat bantuan perubatan yang sewajarnya. Penjagaan Kesihatan, industri yang perlu, oleh itu ramai pesakit ditempatkan. Pentingkan adalah nilai murni, tidak kekurangan bahan dalam sektor ini. Seorang jururawat sebaik-baiknya hendaklah dalam kedudukan untuk terus berhati-hati, masing-masing dalam tanggungjawab beliau untuk ketika kejadian dan “sana” diperlukan. Rawatan kerana setiap pesakit mempunyai kesihatan mental yang self-expanding Perkhidmatan bahagian yang penting dalam etika. Prinsip hujah moral boleh selalu dibenarkan rasional, tetapi kenyataannya ialah bahawa, sebagai jururawat, guru-guru harus ditetapkan piawaian peribadi tertentu.

Pada masa penghantaran:

Profesion kejururawatan, ia boleh masalah etika, tetapi Cross-Cultural penjagaan dan keperluan profesional, seorang jururawat harus dapat memberi sokongan dan pengurusan untuk memastikan rawatan yang tepat pada masanya. Memahami syarat-syarat perkhidmatan profesional telah lalai. Seorang jururawat harus di setiap bahagian dan taklimat laporan secara tetap pada setiap rawatan beliau dalam hal pendidikan. Telah menerima penjelasan dan pengawasan yang disebabkan oleh kecuaian.

Integriti dan kerahsiaan:

Secara lalai, jururawat dijangka berpegang kepada integriti dan paparan kerahsiaan yang ketat. Ini seterusnya daripada hakikat bahawa sensitif masa untuk bercakap secara lembut yang jururawat ramai pesakit. Pesakit bergerak ke hadapan, seorang jururawat, tetapi pertukaran maklumat adalah apa yang benar-benar penting. sehingga menjerit sebagai seorang jururawat di pembohongan dan ” banyak maksiat yang negatif akan terlibat. Kejururawatan adalah suatu takrifan yang sangat objektif mengenai moral kepada yang terbaik dalam dan sokongan moral untuk pesakit-pesakit di tangan.

Ciri-ciri dan integriti:

Kod Amalan untuk profesion kejururawatan telah membuat cara untuk kerja-kerja. Tetapi dalam etika kejururawatan dari psikologi manusia dan pengalaman yang terdalam. Ia perkara-perkara kecil Apakah jururawat dibayar untuk membangunkan atau pada tahap dalam hierarki, sifat-sifat beliau. Orang bahawa watak dan perpaduan apa dia adalah sesuatu yang istimewa. Seorang jururawat dijangka yang bersifat besar. Yang mampu, pesakit dengan kesakitan atau berat seorang gadis yang kecil untuk mengabaikan perasaan yang semasa penyediaan penjagaan khas.

Falsafah, etika, moral dan asas rekabentuk industri ini sangat penting, kebenaran yang objektif, lebih orang maju menunjukkan nilai. Seorang jururawat akan dijangka untuk menyediakan penjagaan pesakit, dan paling penjagaan dan pendekatan yang profesional untuk hidup dan mati. Sikap acuh tak acuh etika perubatan tidak tergolong di dalam masyarakat. Etika profesional dalam kejururawatan pertimbangan yang terlibat, berpunca dari keperluan untuk memudahkan jumlah warga asing, kedua-dua kerjaya dari kejururawatan yang tahap penyertaan dalam talian atau sepenuh masa. Keperluan hidup yang murni, dan bukannya membaca dan pembangunan yang berkualiti tinggi. Jururawat adalah profesion yang tidak peluang untuk memilih, tetapi memilih untuk memanggil mereka. “

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *