Jurulatih peribadi di Singapura Explays “makan daging adalah seperti Mozart bermain”

Jurulatih peribadi di Singapura Explays “makan daging adalah seperti Mozart bermain”

Ramai rakan-rakan, pembaca dan pelanggan-pelanggan latihan peribadi saya meminta saya banyak soalan tentang kehilangan lemak, otot bangunan dan tips pemakanan apa saya yang boleh membantu mereka mencapai matlamat mereka.

Satu kesilapan biasa yang orang di Singapura dan sekitar Asia terutama apabila ia datang untuk mendapatkan otot dan kehilangan lemak adalah kekurangan daging! Semata-mata tidak mencukupi.

Diet Singapura dan Asia mempunyai terlalu sedikit itu. Mangkuk sup ikan mempunyai sedikit menyedihkan hirisan ikan. Pinggan nasi daging babi panggang mempunyai beberapa hirisan daging babi panggang… KECIL.

Apabila saya menyebut daging, maksud saya agak besar sejumlah daging. Sekurang-kurangnya sekilo sehari bagi orang-orang yang (lebih banyak lebih baik selagi sistem penghadaman anda adalah baik!) dan 500g sehari untuk wanita.

“Tetapi saya mendengar yang daging memberikan anda pelbagai isu-isu kesihatan”… seperti – masalah buah pinggang, gout, hipertensi (darah tinggi) dan lain-lain…

tidak

Masalah bukan daging, ia dipanggil “daging” yang banyak lelaki dan wanita akhirnya makan.

Biar saya jelaskan.

Daging adalah seperti komposisi Mozart. Jika anda pernah mendengar Mozart yang sekeping yang dimainkan oleh saya yang piano dengan purata (atau lebih buruk) pemain… anda akan pasti berfikir bahawa Mozart adalah purata (atau pun di bawah purata) komposer!

Tetapi ia bukan kesalahan beliau, lombong yang!

Begitu juga, orang-orang yang mendapat masalah dari daging mempunyai tabiat buruk secara umum dan memakan daging yang BURUK. Ini, saya tidak pun menganggap daging sekali!

Daging salai, daging, sosej, Ham dan lain-lain jenis “daging” dan dipelihara dengan baik tidak daging! Mereka adalah bahagian-bahagian haiwan yang rawak dicampurkan dengan jumlah yang besar-besaran dan buruk perisa tiruan, pengawet yang kanser menyebabkan.

Daging yang sebenar menyebabkan tiada masalah. Malah ianya sangat baik untuk anda yang yang telah dikenali untuk lelaki di keras buruh seperti tentera atau peneroka untuk makan 4-5kg daging setiap hari!

Tubuh manusia mempunyai enzim tersebut, sistem penyerapan untuk mengendalikan pengambilan daging, gigi!

Daging meningkatkan tahap testosteron anda, ia meningkatkan keupayaan hati anda untuk membuang toksin dalam badan, meningkatkan sistem imun anda, ia membantu membina otot, ia membantu anda membakar lemak!

Satu-satunya perkara yang anda patut juga adalah daging perlawanan yang makan dengan makan sayur-sayuran. Daging dianggap berasid dalam badan, sementara sayur-sayuran dianggap beralkali.

Jika kedua-dua komponen (asid dan alkali) tidak seimbang dalam diet anda, badan anda akan leach kimia dari otot dan tulang struktur untuk memulihkan kira-kira yang betul. Ini melemahkan anda dan sememangnya sesuatu yang anda harus sedar.

Jadi, tidak salahkan Mozart untuk saya bermain piano dan tidak salahkan daging berkualiti bagi gejala yang makan “daging” berkualiti rendah! (Dan jangan lupa sayur-sayuran anda sama ada!)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *