JP Morgan memonopoli Pertukaran inventori tembaga

JP Morgan memonopoli Pertukaran inventori tembaga

Dana antarabangsa dan Bank-bank pelaburan benar-benar diabaikan yang berterusan kewangan mengetatkan di China, berjuang untuk membeli dari logam kacang soya, kapas dan emas dan Perak dan logam berharga semua komoditi. Berbanding dengan harga komoditi ini, China A saham-saham menjadi pasaran Tempahan boleh dipercayai. Lebih dekat melihat barangan, khususnya, trend tembaga pasaran antarabangsa, yang terkejut pelabur dengan cara tidak pemain sebenar telah timbul.

JP Morgan telah menubuhkan dana ETF sendiri tembaga, yang merupakan acara utama dalam tembaga antarabangsa, tembaga pasaran dagangan akan mempunyai impak yang besar, tetapi juga mata keluar, JP Morgan, kedudukan tidak pada tahap semasa. Sejak itu, harga tembaga di London jatuh dari kadar bit yang tertinggi sehingga $ 1,000.

Walau bagaimanapun, menurut paparan maklumat Tempahan LME, sebulan kemudian, JP Morgan sudah separuh jumlah bursa-bursa saham, sehingga 18 tan. Sejak awal November 17, LME tembaga harga meningkat $ 1,171, sehingga hampir 15%, terdapat spekulasi bahawa pembeli misteri memandu di pasaran, dan sekarang, JP Morgan telah tahap LME perdagangan seperti pasaran dibuka keahliannya kepada misteri. JP Morgan é‡’èº «kemunculan juga boleh digunakan untuk menjelaskan mengapa hari harga tembaga di Bursa Saham London adalah lebih kuat daripada di Shanghai tembaga niagaan. JP Morgan dibentangkan dalam tempoh satu bulan setara dengan SPDR dalam pasaran emas.

Pada masa yang sama, inventori tembaga Antarabangsa minggu lepas, muncul penurunan sejak 6 tahun kini, LME pertukaran saham telah tertinggi tahun ini, 50 juta tan dari semasa 35 juta tan ke bawah untuk kira-kira tahun inventori 42.86% pengurangan daripada kejatuhan terbesar sejak tahun 2004. Bank-bank pelaburan besar yang optimistik tentang sebab-sebab kuprum, tembaga bekalan akan terus tahun depan yang ketat, permintaan meningkat sebanyak 4.2% dalam masa yang sama, manakala bekalan hanya meningkat sebanyak kira-kira 2.6% penurunan gred tembaga global pelaburan perlahan dalam lombong baru dan membuat masa depan menjadi amat sukar untuk meningkatkan bekalan, menurut Bank of America Merrill Lynch menganggarkan bahawa jurang antara bekalan dan permintaan tahun depan akan mencapai 367,500 tan.

Walaupun lebih banyak berita baik, pena atau sikap suami yang sentiasa di sini untuk mengingatkan para pelabur bahawa, kerana dana tersebut mempunyai kawalan mutlak cakera tembaga Antarabangsa pasaran, trend masa depan akan lebih sukar untuk memahami daripada yang pernah, pelabur-pelabur di bawah harga semasa harus berhati-hati bukan membuta tuli mengejar. Khususnya, dasar monetari yang mengetatkan di China dan krisis hutang Eropah masih mempengaruhi keadaan pasaran.

JP Morgan dalam promosi harga tembaga antarabangsa, dana lindung nilai Antarabangsa berpuak ke dalam pasaran komoditi antarabangsa, menurut CFTC terbuka jawatan diumumkan minggu lepas menunjukkan, minyak mentah NYMEY dagangan, kedudukan panjang bersih dana melompat seminggu di sana, dalam masa satu minggu, dana spekulatif dalam minyak mentah niaga hadapan dan opsyen kedudukan panjang bersih meningkat sebanyak lebih daripada 10%dua minggu untuk mempromosikan minyak antarabangsa harga meningkat 10%.

Sementara itu, Bank-bank pelaburan Antarabangsa Tempahan telah menaikkan harga minyak pada masa depan, Goldman Sachs akan menetapkan harga minyak pada 2012 adalah 110 dolar AS, Deutsche Bank dianggarkan pada 2011 dengan harga purata $ 87.5, JP Morgan, 2011, harga akan meningkat daripada $ 89 untuk $ 93 dan 2012 akan mencapai 120 dolar.

Amerika Syarikat minyak mentah inventori hari trend penurunan berturut-turut minggu ini, EIA dilaporkan inventori jatuh 380 juta tong, lebih dari sebulan, cahaya AS inventori minyak mentah jatuh lebih daripada 1,500 juta tong, yang bagi kekuatan hari harga minyak yang disediakan yang kuat kuat menyokong asas.

Walau bagaimanapun, baru-baru bertukar pegangan dana daripada had kedudukan Amerika Syarikat komoditi tertakluk kepada re-make, CFTC di bawah tekanan yang teruk. Berbanding dengan tahun lalu, dan sekarang Republikan bergantung pada Wall Street hak untuk bercakap dipulihkan, oleh itu, tekanan yang penuh adalah tidak mungkin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *