Jom kembali ke sekolah bermakna kembali kepada kesihatan

Jom kembali ke sekolah bermakna kembali kepada kesihatan

Ia berlaku kepada kita. Anak-anak keluar sekolah dan kami senaman rutin dan tabiat makan yang sihat dapat dibuang ke sisi sisa. Lawatan ke kedai ais krim malam, jam duduk di pantai kerusi, lama kereta tunggangan di mana hanya makanan segera boleh didapati: semua faktor-faktor ini mungkin telah menambah beberapa kilogram tambahan untuk anda dan anak-anak anda sepanjang musim panas. Kini dengan permulaan musim sekolah bagaimana anda boleh mendapatkan diri anda dan anak-anak anda kembali baik makan dan senaman? Langkah-langkah 4 yang berikut akan membantu anda kehilangan orang-orang pound yang tidak diingini musim panas dan membangunkan satu rutin yang baik untuk sepanjang tahun sekolah.

Pek makan tengahari anda. Bukan sahaja anak anda makan tengahari, tetapi makan tengahari anda juga. Membuat penyediaan makanan untuk aktiviti yang anda lakukan bersama-sama dengan anak-anak anda. Termasuk mereka dalam proses dari awal hingga akhir. Mula-mula memulakan dengan membuat senarai runcit semua makanan yang anda perlukan untuk Sarapan Pagi, Makan tengahari dan makan malam minggu. Ingat bahawa anak-anak akan lebih cenderung untuk makan makanan yang sihat jika mereka telah memilih mereka sendiri. Seterusnya, makanan kedai bersama-sama. Dan buat, tengah hari yang dibungkuskan dalam masa yang sama yang anda buat makan malam pada waktu malam. Bukan sahaja akan anak-anak anda menikmati makanan yang mereka telah menyediakan diri mereka tetapi mereka juga akan mempelajari nilai mengambil masa untuk menyediakan makanan yang sihat. Ya, kita semua dihalang oleh masa hari ini. Tetapi kanak-kanak yang mengetahui bahawa makanan yang sihat mengambil masa untuk bersedia menjadi remaja dan dewasa yang akan mengambil masa untuk memilih dan menyediakan makanan yang sihat. Kanak-kanak yang makan dalam perjalanan biasanya berubah menjadi remaja yang makan makanan segera pada jangka yang kemudian berubah menjadi orang dewasa yang makan makanan segera. Ini bermula mereka pada Lingkaran yang menurun yang hanya akan membawa kepada obesiti dan penyakit jantung.

Jadualkan senaman anda. Jadual rutin senaman anda sekitar Jadual sekolah anak anda atau jadual aktiviti. Contohnya, memakai pakaian gimnasium anda untuk menurunkan anak-anak anda di sekolah dan pergi terus ke gimnasium. Bukan sahaja akan anda menetapkan satu contoh yang baik bagi anak-anak anda, anda akan berkemungkinan untuk melangkau senaman anda jika anda berpakaian dan bersedia untuk pergi. Anda juga boleh menjadualkan masa senaman anda sekitar sukan atau jadual aktiviti kanak-kanak anda. Jika anda tahu anak anda mempunyai tarian pada hari-hari tertentu, pada masa-masa tertentu, Jadual senaman anda pada masa itu juga. Jika anda mengutamakan masa senaman anda sendiri dengan cara ini, anda akan menunjukkan kanak-kanak anda betapa berharganya senaman dan bagaimana ia adalah sebahagian daripada sehari. Kanak-kanak yang melihat anda nilai dan mengutamakan senaman semasa menjadi dewasa yang menghargai dan mengutamakan masa senaman.

Pastikan anda pek belakang adalah makan malam sebelum. Sekali lagi, ini hanya pergi untuk anak anda tetapi ia juga untuk anda juga. Apa yang anda perlukan untuk menyediakan pada waktu malam untuk membuat keesokan harinya berjalan dengan lancar dan bebas daripada huru-hara? Apabila saya seorang gadis kecil ibu saya akan membantu kita setiap malam yang sediakan pakaian kami dan backpacks malam sebelum. Setiap malam saya perlu berfikir tentang aktiviti keesokan harinya dan merancang dengan sewajarnya. Adakah saya mempunyai tarian sekolah selepas sekolah? Itu hari gimnasium? Saya akan seorang teman untuk tarikh main? Sekarang ini, sebagai seorang dewasa, soalan-soalan yang agak berbeza tetapi masih memerlukan perancangan dan pembungkusan malam sebelum. Aku akan ke gimnasium perkara pertama di pagi hari? Adakah saya perlu untuk membungkus pakaian saya bagi karya selepas bersenam? Saya saya bertemu kawan-kawan yang berlari? Adakah saya mempunyai beberapa makanan ringan yang sihat dengan saya? Langkah mudah ini setiap malam masih membantu saya, sehingga hari ini, menjadikan setiap pagi berjalan dengan lancar.

Dapatkan tutor atau bantuan luar. Jika anak anda lakukan buruk dalam matematik, anda tidak akan hanya membiarkan dia membuang tuala dan menggugurkan kelas matematik. Begitu juga latihan anda dan makan Rejimen. Jika anda mendapati bahawa anda sedang bergelut dengan Pelan semasa awda, mendapati diri anda beberapa sokongan luar hanya kerana anda akan mendapati anak anda tutor atau kelas tunjuk ajar tambahan. Sertai satu kelas senaman di gimnasium, Penyewaan jurulatih untuk beberapa sesi, berunding dengan pakar pemakanan, mencari kumpulan sokongan yang menjalankan/pemakanan. Apabila satu avenue tidak bekerja, cuba satu strategi baru. Anda Jangan sekali-kali akan membiarkan anda kanak-kanak yang jatuh keluar dari sekolah jika satu kaedah pembelajaran yang tidak bekerja. Begitu juga pelan senaman dan pemakanan anda. Tiada satu pelan kerja-kerja untuk semua orang, jadi menerokai semua pilihan dan memilih rancangan terbaik untuk anda.

Ingat bahawa kesihatan perlu sentiasa menjadi keutamaan anda. Mengajar anak anda bahawa kesihatan adalah hanya sebagai penting untuk masa depan mereka kerana sekolah akan mendapatkan mereka bermula pada laluan panjang hayat untuk hidup sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *