Jolly baik, Jolly hijau Superfood!

Jolly baik, Jolly hijau Superfood!

Superfoods hijau adalah cara yang baik untuk kesihatan yang baik!

Sepanjang hidup kita tidak pernah mendengar kata-kata yang “Makan sayur-sayuran anda!” Ibu-bapa kami telah memberitahu kami. Kami memberitahu anak-anak kita. Dan kebanyakan masa, kita perlu memberitahu diri kita sendiri!

Jadi beritahu saya lagi? Apa mungkin boleh makan sayur-sayuran hijau satu perkara yang baik? Perkara-perkara seperti bayam, brokoli alpukat, lada hijau, salad romaine? Berikan saya sepuluh sebab yang baik yang anda katakan? saya akan. Bersedia!

Inilah sebab menyeluruh pertama. Sayur-sayuran hijau gelap mempunyai ketumpatan tinggi pemakanan dan mempunyai kalori yang sedikit kandungan. Sayur-sayuran hijau yang berdaun adalah:
• rendah kalori
• rendah lemak
• tinggi protein setiap kalori
• tinggi serat diet
• tinggi dengan zat besi dan kalsium
• dan mengandungi sejumlah fitokimia yang tinggi terutamanya beta cryptoxanthin, Zeaxanthin sangat penting dan Beta-karotena
• Mengandungi karotenoid, flavonoid dan lain-lain antioksidan kuat yang mempunyai pelindung kanser vitamin A, vitamin C, lutein dan asid folik
• Sumber baik enzim

Alasan penting kedua? Purata diet Amerika teruk kekurangan dalam sayur-sayuran hijau. Kerajaan AS garis panduan pemakanan Amerika mengesyorkan makan satu cawan sayur-sayuran berdaun hijau, mentah sehari. Pusat kawalan penyakit dan pencegahan (CDC) melaporkan bahawa Amerika purata makan kurang daripada satu pertiga daripada elaun disyorkan sayur-sayuran hijau dan oren yang gelap. Daripada yang disyorkan secawan sehari, yang terletak hanya kira-kira 2 cawan seminggu!

Superfood hijau yang baik
Ini adalah utama sebab anda perlu makan superfoods hijau tetapi terdapat lebih banyak sebab-sebab besar yang menjelaskan mengapa superfoods hijau boleh menjadi penting untuk kesihatan yang baik.

Rendah kalori: sayur-sayuran Hijau membuat makanan hebat apabila anda Diet. Kacang hijau, Kobis, sayur-sayuran berdaun adalah kanji yang rendah dan rendah kalori dan boleh membantu mengisi perut anda dengan pemakanan, tetapi tidak kalori.

Protein tinggi: Sayur-sayuran seperti brokoli dan salad romaine mempunyai kandungan protein yang tinggi. Ia adalah menarik untuk diperhatikan bahawa protein tumbuhan itu protein yang anda dapat daripada sumber daging kerana ia adalah lebih mudah untuk mencerna. Satu setengah cawan brokoli mengandungi 3 gram protein. Alga hijau – biru tertentu seperti spirulina dan chlorella mengandungi kandungan protin yang lebih tinggi daripada mana-mana daging, soya dan gandum. Spirulina mengandungi 65-70% protein dan tidak mengandungi sebarang lemak.

Fitokimia: Sayur-sayuran hijau yang kaya dengan fitokimia, terutamanya romaine salad – dan sayur-sayuran berdaun hijau yang gelap seperti bayam, timun Jepun, kecambah brussels, Taman kacang pea, Swiss chard, kale, Kai LAN, sawi hijau dan sayur-sayuran turnip. Sayur-sayuran hijau-mengandungi Beta-karotena antioksida, lutein dan Zeaxanthin sangat penting.

Sayur-sayuran hijau yang berdaun, gelap sehari boleh simpan Oftalmologi dari sini! Lutein dan Zeaxanthin sangat penting adalah dua karotenoid yang ditemui dalam retina mata. Kajian penyelidikan enam tahun di Institut Kebangsaan di mata, Maryland mendapati bahawa lutein dan Zeaxanthin sangat penting mungkin pemakanan membantu melindungi daripada buta (degenerasi). Didapati bahawa lutein dan Zeaxanthin sangat penting boleh membantu untuk mengurangkan risiko daripada AMD.1 degenerasi menjejaskan 1.2 juta rakyat Amerika.

Serat yang tinggi: Diet yang tinggi kandungan serat membantu mencegah sembelit, dan juga membantu merendahkan kolesterol dan berat badan pengurusan kehilangan. Sayur-sayuran hijau yang kaya dengan serat kandungan terutamanya brokoli, bayam, swiss chard, sawi hijau, kacang pis hijau, kale dan lain-lain sayuran berdaun hijau gelap

Tinggi kalsium: kalsium penting untuk tulang yang kuat dan gigi. Kalsium dalam darah membantu mengawal fungsi otot dan saraf. Ia adalah penting bagi kaunseling darah. Luar daun kubis, daun brokoli, turnip hijau, sawi hijau, collards dan kale akan terutamanya kaya dengan kalsium.

Tinggi dalam besi: besi ditemui dalam sabit, pigmen merah dalam darah, yang penting untuk pengangkutan oksigen di dalam darah ke semua bahagian badan. Besi adalah juga diperlukan bagi reaksi metabolik yang banyak. Besi yang diperlukan dalam penghasilan semula sel, yang merupakan satu proses yang berterusan di dalam badan. Besi tambahan yang disimpan dalam hati, Sum-Sum tulang dan limpa yang. Dari sini ia ditukarkan kepada Sabit dan apabila badan memerlukan ia. Sayur-sayuran hijau yang terutamanya kaya dengan zat besi, terutama avokado, asparagus, dan brokoli.

Kalium dan Magnesium: diet Amerika dikatakan rendah kalium dan magnesium. Mineral ini akan hadir dalam jumlah yang tinggi dalam sayur-sayuran hijau gelap. Kalium dan magnesium boleh dikaitkan dengan tahap tekanan darah dan gula darah yang sihat.

Asid folik: Asid folik ini B vitamin. Asid folik menggalakkan kesihatan jantung dan dikatakan untuk membantu menghalang sesetengah kecacatan kelahiran. Asid folik adalah perlu bagi DNA pertindihan dan pembaikan.

Vitamin K: hanya salah satu Piala dimasak bekalan sayur-sayuran hijau dalam sembilan kali minimum disyorkan pengambilan Vitamin K. Vitamin K adalah penting bagi kaunseling darah.

Normalizes paras pH: terlalu berasid tahap pH yang disebabkan oleh diet yang tinggi gula, kanji dan lemak. Sayur-sayuran hijau pemakanan boleh membantu menormalkan tahap pH badan anda.

Enzim: Enzim menyokong sistem penghadaman yang sihat. Apabila dimakan mentah, sayur-sayuran hijau adalah sumber enzim yang baik. Enzim membantu memecahkan makanan, ke dalam bahan-bahan yang lebih kecil supaya nutrien boleh diserap oleh badan. Enzim juga membantu untuk menghapuskan bahagian-bahagian makanan yang tidak berguna kepada badan kita.

Ingat, secara amnya yang lebih hijau makanan tinggi dalam kandungan bahan.

Adakah anda bersedia sekarang? tidak? Masih tidak berfikir anda boleh suka atau sekali gus ia? Cuba meletakkan beberapa sayur-sayuran hijau dalam pengisar yang — sedikit bayam, timun, dan perahan limau bersama-sama dengan lain-lain buah-buahan dan sayur-sayuran yang anda suka. Concoct minuman Kesihatan superfood hijau sendiri.

Jika minuman kesihatan tidak bekerja untuk anda, jangan terlepas keluar pada manfaat daripada sayur-sayuran hijau. Suplemen diet anda dengan mengambil suplemen superfood hijau seperti Royal hijau Ultra. Ia mengandungi makanan yang sebenar dari sumber-sumber semulajadi yang digabungkan dengan lain-lain buah-buahan dan sayur-sayuran hanya rasa betul dan pemakanan sihat yang baik.

Rujukan:
1. Age-Related mata penyakit Kumpulan kajian penyelidikan, SanGiovanni JP, Chew kawalan Nokia, et al. Hubungan carotenoid dan vitamin A, E, dan C pengambilan pemakanan dengan degenerasi makular berkaitan umur dalam kajian kes-kawalan: AREDS laporan No. 22. (2007) Gerbang Ophthalmol 125:1225-1232. PMID 17846363

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *