Jika anda tinggal di California, anda perlu melihat dengan teliti insurans kesihatan anda?

Jika anda tinggal di California, anda perlu melihat dengan teliti insurans kesihatan anda?

Ia sering disarankan bahawa insurans kesihatan adalah sesuatu produk generik dan pelan insurans kesihatan yang satu itu adalah sangat banyak sama seperti seterusnya. Oleh itu, tidak kira di mana anda tinggal di negara, borang tertentu pelan insurans kesihatan pada dasarnya akan sama seperti semua orang lain. Baiklah, anda juga mungkin terkejut untuk mengetahui bahawa apabila ia datang kepada kesihatan California insurans ini adalah apa-apa kes.

Negara-negara individu dibenarkan meluluskan undang-undang mereka sendiri mengenai insurans kesihatan jika mereka ingin berbuat demikian dan, dalam kes California, undang-undang negeri mengenakan keperluan-keperluan kesihatan insurans penyedia perkhidmatan kesihatan termasuk peruntukan-peruntukan tertentu dalam pelan insurans kesihatan mereka.

Khususnya, California yang bertujuan untuk memastikan pelan insurans kesihatan yang disediakan kepada semua penduduk California dan, Sehubungan dengan itu, negeri ini memerlukan semua pelan insurans kesihatan boleh diperbaharui. Selain itu, undang-undang negara melarang Kesihatan insurans penyedia perkhidmatan dari menafikan perlindungan insurans kesihatan kepada individu dasar syarat-syarat yang sedia ada.

Peruntukan ini adalah amat berharga terutama sekali kepada penduduk-penduduk di California kerana ia bermakna, selagi anda mempunyai rancangan yang diterbitkan itu, tidak kira apa yang berlaku kepada anda, syarikat insurans kesihatan anda hanya tidak boleh membatalkan pelan anda dan mesti memberikan anda opsyen untuk pembaharuan.

Salah satu masalah terbesar dengan pelan insurans kesihatan adalah bahawa apabila anda masih muda, cergas dan sihat anda sering tidak melihat apa-apa keperluan yang sebenar bagi insurans kesihatan. Di samping itu, walaupun anda berasa bahawa anda memerlukannya, anda sering mendapati bahawa ia adalah sukar untuk membayar selepas anda telah membayar semua bil lain. Hal ini terutama berlaku jika anda mempunyai sebuah keluarga yang muda dan semakin meningkat dan cuba untuk membeli rumah pertama anda.

Walau bagaimanapun, Semua ini boleh berubah dengan sekelip mata jika anda berada malang cukup untuk mempunyai satu kemalangan serius atau disahkan menghidap penyakit yang serius. Sesungguhnya, jika ada kemalangan yang meninggalkan anda memerlukan rawatan perubatan selama bertahun-tahun, kalau bukan untuk sepanjang hayat anda, atau dengan penyakit kronik yang lagi akan memerlukan rawatan perubatan yang berterusan, anda boleh untuk syiling frasa, ‘boleh screwed!’

Sesungguhnya, di sebahagian besar Negeri-Negeri, walaupun anda mempunyai pelan insurans kesihatan anda boleh mendapati diri anda dengan masalah apabila tiba masa pembaharuan. Walau bagaimanapun, di California, anda akan mempunyai tiada masalah sedemikian kerana, apabila anda mempunyai pelan insurans, pembekal insurans kesihatan anda perlu memperbaharui polisi anda jika anda mahu mereka berbuat demikian.

Kini ianya tidak semua berita yang baik sudah tentu kerana ada apa-apa untuk menghentikan syarikat insurans anda dari meningkatkan premium anda, walaupun terdapat perlindungan di tempat dan had mana-mana peningkatan yang boleh dikenakan. Namun begitu, pada penghujung hari hakikat yang mudah bahawa anda boleh mendapatkan insurans kesihatan tanpa mengira keadaan anda, walaupun anda perlu membayar harga yang tinggi, mungkin masih boleh bernilai berat emas jika anda mempunyai masalah perubatan yang serius.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *