Jika anda memutuskan untuk membeli satu senapang, membuat ukuran 12. Inilah sebabnya…

Jika anda memutuskan untuk membeli satu senapang, membuat ukuran 12. Inilah sebabnya…

Kita hidup dalam zaman yang semakin tidak menentu, kawan saya. Ia seolah-olah bahawa setiap kali kita menghidupkan TV atau Buka akhbar, ada malapetaka yang lain. Pencerobohan rumah lain. Bencana alam yang lain. Namun, item-item tertentu boleh membantu mengurangkan bahaya dan tidak menentu di sekitar kita. Beberapa item-item ini termasuk: kit pertolongan cemas, air, telefon bimbit, beberapa tambahan tin petrol dengan lampu suluh, dan Ya, pistol.

Untuk anda yang mungkin memiliki sepucuk pistol dan mungkin boleh mempertimbangkan untuk mendapatkan salah satu, satu soalan yang gnawing berterusan: jika saya hanya boleh mendapatkan satu senjata untuk melindungi orang-orang yang saya sayangi dan diri saya sendiri, mana satu patut saya beli? Apa yang akan memenuhi kehendak saya? Mana satu yang paling praktikal?

Jawapannya, mudah dan ringkas, ialah senapang. Sebaik-baiknya yang mengukur, tindakan pam, dengan saham. Inilah sebabnya, titik dengan titik…

A) senapang s.p.a adalah sangat serba boleh. Anda boleh memilih katrij yang berbeza untuk tujuan yang berbeza. Anda boleh menggunakan birdshot untuk burung, itik dan angsa; siput rusa bear, dan buckshot 00 (“double sepatutnya”) untuk pertahanan diri. Terdapat juga pelbagai jenis katrij yang khusus yang disediakan. Ia adalah menakjubkan. Anda boleh mendapatkan 12 mengukur pusingan yang menembak api (serbuk magnesium sebenarnya bernyala), penyembur api, melancarkan kecemasan menyala, beg kacang, gaucho-gaya “bolas” (dua keluli bola dihubungkan oleh panjang kabel, untuk memotong tali, dll), “burung bom” (sedikit letupan caj yang meletup atas kesan), Cat penanda flachettes, gas pemedih mata, peluru getah… Google itu. Senarai menyala dan.

Anda juga boleh Dapatkan raifal pusingan dalam pelbagai saiz. Super kuat beban, memilih tiga inci magnum cengkerang. Untuk berundur lebih terurus, pilih dua dan tiga suku inci cengkerang.

B) senapang patah s.p.a yang merupakan salah satu senjata Pertahanan Tempahan dahsyat yang pernah dicipta oleh manusia sejak Subuh masa. Dengan satu standard 2-3/4 inci shell s.p.a, bilangan bola atau pelet julat dari lapan inci.38 bola “00 buck” hingga 27 inci.24 bola “# 4 buck”. Pada julat rapat, bererti 50 meter atau kurang, yang adalah api yang luar biasa dalam satu kesempatan. Ianya seperti menghantar lapan.38 pusingan pada sasaran anda dalam satu kesempatan. Kesan daripada salah satu peluru yang ditembak ini adalah pada dasarnya bersamaan mendapat hit dengan satu lapan pusingan pecah dari sebuah mesingan.

C) bunyi “Chek-CHUCK!” pam yang racked adalah lebih menakutkan kepada penyerang daripada loudest pit-bull growl! Jika seseorang itu rumah anda, bercadang untuk melakukan anda dan memudaratkan keluarga anda, atau mencuri harta benda anda, bunyi tersebut anda racking slaid pada tolok 12 tindakan pam anda akan, lebih sering-daripada-tidak, menghantar mereka berjalan dalam ketakutan.

D) satu auns, rifled slug, anda boleh menjangkau 75 hingga 100 meter dan mengambil rusa. Siput akan besar hunks plumbum lembut, grooved di sisi untuk menggalakkan giliran dan kestabilan dalam penerbangan. Mereka mempunyai keupayaan besar berhenti.

E) dengan senapang, anda tidak semestinya perlu mempunyai matlamat seperti dengan pistol atau senapang dengan ketepatan. Masa tambahan pukulan mengembara, bergantung pada pencekik, lebih banyak ia merebak. Jadi anda tidak semestinya perlu mempunyai ketepatan pinpoint dalam gambar penglihatan anda. Di sinilah terletaknya salah satu kelebihan utama dengan senapang patah: superior memukul kebarangkalian.

F) anda ingin mendapatkan saham. Amanah saya ini. Kayu, sintetik, walaupun dilipat atau folder. Selagi anda mempunyai stok yang anda selesa dengan. Pasti, kita semua melihat beg galas senapang patah dengan pistol grip di belakang. Kadang-kadang, anda akan melihat mereka di mafia dan / atau heist filem pasti, mereka melihat “sejuk”. Kadang-kadang mereka walaupun kelihatan sungguh-sungguh rahang, tetapi untuk matlamat dengan betul, anda benar-benar memerlukan saham. Bukan untuk menyebut berapa banyak lebih stabil dan selesa tembakan anda akan, dan bagaimana tucking stok pantat ketat ke bahu anda dan penanaman kaki anda rearward di bahagian bahu yang akan membantu anda mengawal berundur, yang boleh jadi agak besar, terutamanya apabila menggunakan tiga inci magnum cengkerang.

G) 12 mengukur ditembak peluru dan siput terdapat hampir di mana-mana. Menyemak barang-barang sukan Jabatan Stor Jabatan tempatan anda. Kemungkinan akan mereka mempunyai peluru senapang patah dan Siput. Walaupun peluru lain dijual, biasanya terdapat kotak peluru yang ditembak pada rak, tersedia untuk pembelian.

H) senapang patah tindakan pam yang boleh dipercayai. Anda boleh pek dengan Lumpur, goncang Lumpur keluar, dan ia akan api. Anda boleh biarkan ia duduk bawah air, angkat, goncang, dan ia akan api. Anda boleh menembak itu selama beratus-ratus pusingan tanpa mencucinya. Saya tidak mengesyorkan bahawa, tetapi ia masih akan api.

I) ini tidak memerlukan tahap yang tinggi dan latihan, kepakaran untuk memahami asas-asas menembak, menanggalkan bidang dan kering senapang. Terdapat tiada safeties yang kompleks dan loading / unloading prosedur yang terlibat dalam operasi senapang. Dalam masa beberapa minit, malah bebas-meriam orang boleh memahamkan cara selamat memuatkan, mengendali dan memunggah senapang tindakan pam.

J) senapang yang tahan lasak. Mengambil berat untuk, ia akan kekal sepanjang hayat. Dan ditembak peluru dan siput, jika disimpan Kering, akan berlangsung untuk tahun dan tahun.

K) baik, boleh dipercayai tindakan pam senapang boleh dibeli baru bagi beberapa ratus ringgit.

Jadi, kawan saya, saya berharap artikel ini sedikit membantu membersihkan quandary anda “satu meriam… Mana satu?” Ini adalah beberapa kelebihan memilih senapang. Jika anda dapat satu, menghabiskan lebih sedikit dan mendapat sebuah jenama yang mempunyai reputasi yang baik. Anda tidak boleh pergi salah dengan pengilang-pengilang seperti Mossberg, Remington dan Browning. Jangan terlepas pandang peluang menjimatkan wang daripada membeli senapang yang digunakan, sama ada. Seperti saya katakan, jika mengambil berat untuk, senapang akan berlangsung selama-lamanya, dan warga dan pemilik senapang sering yang sangat khusus tentang mengekalkan mereka bersih dan betul lubed.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *