Jika anda ingin memperbaiki simptom pra Diabetes anda, menangani punca dan bukannya hanya tanda-tanda

Jika anda ingin memperbaiki simptom pra Diabetes anda, menangani punca dan bukannya hanya tanda-tanda

BOLEH ANDA BERITAHU ANDA MEMPUNYAI PRA KENCING MANIS?

Pra diabetes biasanya adalah keadaan noiseless. Ini menunjukkan bahawa terdapat tiada pra fizikal yang jelas gejala kencing manis, walaupun anda mungkin tahu bahawa anda adalah pada risiko anda jika anda mempunyai rekod keluarga diabetes atau jika anda mengalami dalam dan rintangan insulin.

Sebagai punca utama pra diabetes, rintangan insulin mencipta percanggahan dalam gula darah dan insulin, yang boleh membawa kepada darah haid yang berlebihan atau obesiti melalui satu diet yang unhealthful dan sesak senaman. Insulin rintangan dan pra kencing manis boleh menjadi terbalik oleh penurunan berat badan menggunakan kombinasi senaman yang kerap dan diet yang seimbang, sihat, termasuk pemakanan tambahan. Jika ditinggalkan unrestrained, pra kencing manis boleh membawa kepada kencing manis, yang mungkin mempunyai keperluan tembakan insulin setiap hari.

Ia adalah gula darah yang terletak pada underneath pendahuluan diabetes pra. Jadi, untuk menghargai punca kencing manis sebelum kita perlu terlebih dahulu memahami mekanisma gula dalam darah. Ini adalah amat penting untuk kesihatan anda kerana ia merupakan fon paling penting kuasa untuk sel-sel yang membina tisu-tisu dan otot-otot anda.

JADI APAKAH MEKANISMA GULA DALAM DARAH

Glukosa atau gula dalam darah, yang datang dari dua sumber utama: hati anda dan makanan yang anda makan. Ia tenggelam ke dalam aliran darah anda sepanjang penghadaman. Glukosa biasanya memasuki sel-sel badan anda dengan bantuan insulin, yang dicipta oleh pankreas.

Apabila anda makan makanan, pankreas anda pelaksanaan insulin ke dalam aliran darah anda. Walaupun insulin beredar, ia bertindak sebagai kekunci, membuka kunci pintu harga, oleh itu membiarkan glukosa yang memasuki sel-sel anda. Ini adalah cara insulin merendahkan kuantiti glukosa dalam aliran darah anda dan menghalang ia daripada mencapai tahap lebihan. Apabila paras glukosa anda jatuh, pelepasan insulin dari pankreas anda mula jatuh juga.

Hati berfungsi sebagai glukosa pembuatan dan Pusat menyimpan. Apabila anda tahap insulin yang tinggi, hati anda melepaskan glukosa yang dihasilkan dan disimpan ke dalam aliran darah anda untuk mengekalkan tahap gula dalam darah anda dalam julat yang selamat.

Apabila anda mengalami pra diabetes, kaedah ini adalah dianggap tidak berfungsi dengan betul. Beberapa kuantiti gula yang membina dalam aliran darah anda, sebaliknya atau memasuki sel-sel anda. Ini berlaku jika sel-sel anda menentang tindakan insulin. Sebab tepat mengapa sel-sel menjadi tahan insulin tidak diketahui, walaupun tisu lemak dan berat badan berlebihan seolah-olah menjadi faktor-faktor yang paling penting.

JIKA MEKANISME ANDA TIDAK BERFUNGSI DENGAN BETUL, ANDA BOLEH MENUNJUKKAN TANDA-TANDA KENCING MANIS SEBELUM INI

Pada lazimnya terdapat tiada jelas pra kencing manis simptom atau tanda-tanda. Pra kencing manis simptom paling biasa termasuk tanda-tanda penyakit kencing manis jenis klasik 2 dan tanda-tanda seperti kencing berulang dan dahaga yang melampau.

Sesetengah lain jenis kencing manis simptom yang mungkin juga boleh dilihat dalam kes pra diabetes adalah:

1) Lapar berterusan
2) Berat dapat diterangkan
3) Berat
4) Kelemahan dan tenaga yang rendah dan gejala-gejala seperti selsema lain
5) Wawasan berjerebu
6) Lembap penyembuhan luka atau kudis
7) Kesemutan sensasi atau kebas di tangan atau kaki
8) Berterusan jangkitan gusi atau kulit
9) Kerap pundi kencing atau jangkitan faraj

Ini adalah gejala kencing manis Pra yang penting, dengan ilmu yang mana ia menjadi agak mudah untuk mendiagnosis keadaan. Banyak pesakit kencing manis peringkat awal juga merengek dahaga yang berlainan, mulut waterless, kaki sakit, wabak kulit, dan menggalakkan kelesuan dan keletihan.

ANDA ADALAH SEORANG PESAKIT TERTENTU: MENANGANI PUNCA KEADAAN TERTENTU ANDA

Bagi sebahagian besar, doktor bertindak kepada gejala-gejala kencing manis Pra dengan serta-merta menarik keluar pad pen dan preskripsi. Malangnya, terdapat ubat-ubatan di tangan untuk menyembunyikan disagreeable gejala-gejala yang pada masa yang sama melakukan apa-apa untuk menangani punca utama keadaan. Lebih-lebih lagi, ubat-ubat kencing manis yang banyak benar-benar menghasilkan lebih banyak kemudaratan daripada mereka menyelesaikan. Preskripsi tambahan dikehendaki meneutralkan kesan-kesan sampingan ubat-ubatan yang asal, dan ubat-ubatan ini boleh dalam menghasilkan pusingan yang mencederakan hati yang penting. Doktor beberapa kali memberi sedikit pemikiran kepada keadaan khusus setiap pesakit, membayangkan bahawa banyak pesakit kencing manis disyorkan rawatan “satu saiz sesuai semua” dan preskripsi. Mujurlah, terdapat penyelesaian alternatif yang berharga yang ditawarkan yang benar-benar menangani punca dan bukannya hanya pra kencing manis simptom. Sebagai contoh, sesetengah suplemen herba semulajadi juga alternatif yang sangat menarik, berkesan dan selamat dan yang berpatutan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *