Jhf, Israel pemikir kepada rakan pada kajian penyampaian penjagaan kesihatan: Lee Chottiner

Jhf, Israel pemikir kepada rakan pada kajian penyampaian penjagaan kesihatan: Lee Chottiner

Sebuah organisasi Yahudi Pittsburgh dan tangki berfikir Israel akan bekerjasama pada kajian yang boleh membawa kepada cara-cara baru untuk menyepadukan penyampaian perkhidmatan penjagaan kesihatan di Amerika Syarikat.

Misi tempatan dan Nasional tab pegawai penjagaan kesihatan, termasuk kakitangan dan ahli-ahli Lembaga Pengarah dari asas penjagaan kesihatan Yahudi, yang baru balik dari perjalanan enam hari ke Israel di mana, antara lain berhenti, mereka bertemu dengan ahli-ahli Institut Myers-peringkat Kementerian-Brookdale-yang berasaskan Israel pusat pembangunan dan penyelidikan sains sosial dan dasar awam.

Menurut Ketua komunikasi Cliff Shannon, Myers dan JHF yang bersetuju untuk bekerjasama pada merangka monograf yang menerangkan apa yang boleh diambil dari sistem penjagaan kesihatan yang Israel dan digunakan kepada model Amerika Syarikat.

“Apa yang kami temui di Israel adalah bagaimana Kesihatan bersepadu dalam penyampaian membolehkan Israel yang mengiktirafkan berkualiti penjagaan di kebanyakan langkah-langkah yang anda fikirkan penting,” kata Shannon. Beliau digelar kematian bayi dan jangkaan hayat sebagai dua bidang penyelidikan.

JHF Ketua Pegawai Eksekutif Karen Wolk Feinstein berkata, projek khusus akan mengkaji empat rancangan kesihatan di Israel yang telah berjaya dengan mengintegrasikan perkhidmatan penjagaan kesihatan.

Sistem-sistem tersebut akan Chalit dan Maccabi-kedua-dua terbesar di empat — dan Leumit dan Meuhedet. Atur cara ini sering dirujuk sebagai Israel “sakit dana awam.”

Feinstein menjangkakan bahawa JHF dan Myers akan berkongsi kos kajian.

“Mereka (Israel) sedang bergelut dengan banyak perkara yang kami — dalam bidang penjagaan kesihatan,” Feinstein berkata, “tetapi dalam beberapa cara mereka kami.”

Israel mengintegrasikan perkhidmatan penjagaan kesihatan semasa perbelanjaan penjagaan kesihatan dengan ketara kurang per kapita di daripada di Amerika Syarikat, Shannon berkata.

Sebagai tambahan kepada Mesyuarat Pegawai-pegawai Myers, misi melawat Oxford, Safed, Tel Aviv dan Jerusalem.

Misi secocok ulang tahun ke-18 di JHF. Feinstein dan JHF Lembaga kerusi Patricia Siger membawa misi.

Mereka bertemu dengan pegawai-pegawai dari program YUVAL di peringkat Kementerian, yang melatih kakitangan kecemasan; Kampung Kishorit, komuniti orang dewasa mempunyai keperluan khas; Tel Aviv-berasaskan Clalit Perkhidmatan Kesihatan, HMO terbesar Israel; dan peringkat Kementerian-ESHEL, Persatuan perancangan dan pembangunan Perkhidmatan untuk golongan tua.

Antara misi peserta Dr. Donald Fischer, Ketua Pegawai Perubatan di Highmark Blue Cross Blue perisai; Dr. Linda Emanuel, Pengarah Pusat Buehler pada penuaan, kesihatan & masyarakat, Barat Laut University, Feinberg School of Medicine; Mildred Morrison, pentadbir agensi kawasan penuaan di Allegheny County; Marge Petruska dari Heinz Endowments; Dr. Steve Raab, Pengarah anatomic Patologi di Hospital Universiti Colorado; dan Diana Bucco, Presiden Forbes dana.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *