Jerawat: Menghalang pengoksidaan mungkin rawatan sahaja yang anda perlukan

Jerawat: Menghalang pengoksidaan mungkin rawatan sahaja yang anda perlukan

Jerawat ada penyakit pengoksidaan. Pengoksidaan mengganggu jerawat oleh aktiviti hormon dalaman dan daripada penggunaan kuat oxidizers menyerupai benzyl peroksida.

Benzyl benzoyl adalah ubat over-the-counter pilihan yang digunakan untuk pertempuran jerawat. Ia berfungsi oleh membasmi bakteria dengan oxidizers yang kukuh. Mana-mana topically digunakan oxidizer, meletakkan sering dan lebih regangan untuk lanjutan masa, akan menghasut kerosakan pengoksidaan yang progresif kepada kulit. Keputusan oxidizers peroksida akan penampilan penuaan pra-matang, kehilangan keanjalan, nada dan tekstur, serta pendedahan kepada banyak isu-isu besar kulit yang teruk dan penyakit.

Ia adalah diketahui bahawa rawatan jerawat boleh sangat pengeringan dan overexposure kulit menyebabkan untuk merosakkan keadaan persekitaran seperti radiasi ultraviolet. Kering dan melindungi kulit yang terdedah ini adalah penting kepada perkembangan dan keadaan kesihatan jangka panjang.

Penyelidikan telah membuktikan bahawa Persatuan pengoksidaan di jerawat bermula di dalam badan dengan hormon yang mengawal kelenjar minyak. Hormon yang biasanya dikaitkan dengan jerawat adalah testosteron. Apabila mengoksidakan testosterone dalam badan, ia akan menghasilkan kimia yang dikenali sebagai dihydrotestosterone (Kademlia DHT), hormon yang sama yang boleh instigate keguguran rambut. Membuka kunci misteri mengapa sesetengah orang mengoksidakan testosteron lebih daripada lain-lain adalah di tengah-tengah banyak penyelidikan jerawat hari ini.

Pengoksidaan adalah satu isu yang besar di inflamasi jerawat. Tanpa pengoksidaan, tahap keadaan akan diisi liang.Nyata jerawat berasal di liang-liang dan folikel rambut yang dilekatkan kepada kelenjar minyak seluruh kulit. Kelenjar ini menghasilkan sebum yang melincirkan rambut dan kulit. Apabila aktiviti standard ini terganggu dan liang-liang atau folikel disekat, ia boleh pecah, berpotensi inflaming sel-sel sekitarnya. Bagaimana ini berlaku adalah penting untuk pembangunan jerawat dan nampaknya mempunyai satu keadaan yang biasa: pengoksidaan.

Bintik hitam walaupun mudah apalagi melanin di kulit yang mati dalam korelasi dengan sel-sel dan sebum. Ini Mengeras ke dalam jisim yang teroksida yang meliputi pembukaan liang dan menyebabkan keradangan tisu di sekelilingnya. Semua jerawat memerlukan pertimbangan dari beberapa jenis. Jerawat ringan boleh membalas pelembab pembersihan berhati-hati bersama-sama dengan perlindungan matahari dan diet yang masuk akal. Jerawat yang lebih teruk mungkin memerlukan pendekatan yang semakin keras atau bahkan berterusan untuk memastikan penyakit terkawal. Ini adalah apabila kesan pengoksidaan menjadi keadaan yang serius. Penggunaan berterusan pengoksidaan sebatian, yang serius boleh merosakkan kulit dari semasa ke semasa, perlu dipertimbangkan dengan teliti sebelum digunakan, dan langkah-langkah yang perlu diambil untuk mengurangkan penuaan dipercepatkan dan lain-lain masalah.

Penyelesaian untuk mencegah jerawat kronik bukanlah penggunaan oxidizers, tidak kira apa yang infomercials di katakan. Kebanyakan rawatan jerawat menyebabkan pertumbuhan yang kerengsaan pada dan di bawah permukaan kulit. Keradangan ini perlu dihentikan untuk mengelak lebih banyak kerosakan kepada kulit. Antioksidan telah menunjukkan diri mereka menjadi sangat berkesan dalam mencapai perkara tersebut.

Peralihan tumpuan anda pada jerawat ke arah kefahaman tentang fungsi pengoksidaan dan anda akan mula melihat gambar yang lebih besar–pendekatan kesihatan yang boleh mengakibatkan gaya kulit-sihat secara keseluruhan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *