Jerawat fibrosis – Adakah anda terdesak untuk ubat? Melihat tiada lagi, bantuan adalah di tangan

Jerawat fibrosis – Adakah anda terdesak untuk ubat? Melihat tiada lagi, bantuan adalah di tangan

Jerawat fibrosis merupakan satu bentuk severest jerawat dan sukar untuk mengawal. Ia boleh kos emosi yang besar dan kesan-kesan jangka panjang yang tidak menyenangkan. Jika terdapat lebam di bawah kulit anda, katakan pada muka atau leher anda, maka anda boleh mempunyai jerawat fibrosis. Jika anda berhutang kepada diri anda untuk mencari penawar kemudian membaca.

Jerawat fibrosis kadang-kadang flares apabila disekat kelenjar minyak di kulit pecah. Bakteria dalam nanah yang meresap ke dalam tisu sekeliling dan membiak dengan cepat. Nanah yang banyak dihasilkan kerana jangkitan merebak dan cepat membentuk ke sista. Sista ini biasanya terletak di lapisan kulit yang terdalam, terutamanya di muka, belakang, dan bahu.

Nanah terkumpul boleh menyakitkan dan membuatkan kulit tender dan gatal. Tetapi anda mesti tidak pernah mencalarkan atau memerah sista kerana jangkitan akan merebak ke tisu berhampiran jika mereka pecah. Bengkak, pustul dan sista biasanya muncul pada kulit pesakit dan hodoh. Markah yang merah, radang boleh dilihat bagi tahun sebelum pudar secara perlahan-lahan kaki; dalam sesetengah pesakit, mereka menjadi kekal.

Faktor-faktor keturunan terutamanya menentukan jika anda mendapat jerawat fibrosis. Sebagai contoh, kelenjar minyak yang anda mungkin mempunyai kecenderungan genetik untuk menghasilkan lebihan minyak apabila badan anda mempunyai satu ketidakseimbangan hormon. Ini lebihan minyak clogs sehingga liang-liang kulit, menghasilkan syarat-syarat yang sesuai bagi bakteria. Ketidakseimbangan hormon boleh disebabkan oleh:

-Toksin yang dihasilkan oleh bakteria di dalam badan

-Tekanan disebabkan oleh perkara-perkara seperti insomnia atau bimbang (tekanan menyebabkan kelenjar adrenal untuk mengeluarkan hormon yang dipanggil kortisol yang merangsang kelenjar minyak).

-Reaksi alahan kepada bahan kimia dalam pelbagai ubat-ubatan dan produk penjagaan kulit

-Alkohol, minuman yang mengandungi kafein dan makanan yang kaya dengan histamines (contoh: keju, wain merah, bacon dan yogurt).

-Kitaran hidup perubahan seperti bermulanya akil baligh apabila tubuh mula mengeluarkan hormon seks lelaki.

Persekitaran dalaman jerawat anda jelas adalah tempat yang sangat rumit. Ubat yang berkesan untuk jerawat fibrosis kerana itu telah menjadi Maha luas dan serba boleh. Ia perlu:

1. Tidak mampu neutralising sebab-sebab asas jerawat anda

2. Cepat memantapkan dan mengekalkan keseimbangan kimia semula jadi badan anda secara kekal

3. Bekerja pada semua bahagian badan, termasuk muka dan bahu di mana jerawat ini biasanya paling teruk

4. Menjadi realistik, dan mudah untuk menggabungkan gaya hidup anda sekarang

5. Akan berterus terang dan ikut format yang analitis, well-organised

6. Menjadi mudah diubahsuai ke dalam strategi yang yang memenuhi kehendak tubuh anda.

7. Memberi bantuan dan nasihat yang berterusan daripada ahli profesional kesihatan yang kompeten

Pendekatan holistik ini adalah cara terbaik untuk menghilangkan jerawat fibrosis. Alternatif yang selamat, semulajadi, ia telah mencapai keputusan yang cemerlang dalam mengubati penghidap jerawat yang berterusan selama-lamanya. Ia tidak menggunakan ubat-ubatan yang mahal atau krim, dan akan membuat anda kelihatan lebih baik, rasa lebih baik dan ambil semula harga diri dan keyakinan anda. Paling penting, ia boleh diubahsuai untuk keperluan badan anda yang unik. Ini ciri-ciri pendekatan holistik yang lepas membolehkan ia untuk menghapuskan semua jenis jerawat pada semua bahagian badan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *