Jerawat badan mencuci dan zink – Katakanlah selamat tinggal kepada jerawat untuk selama-lamanya

Jerawat badan mencuci dan zink – Katakanlah selamat tinggal kepada jerawat untuk selama-lamanya

Penggunaan kerap mencuci badan jerawat boleh menjadi amat berkesan dalam mengubati jerawat badan. Adalah satu perkara biasa bagi jerawat muncul pada bahagian-bahagian lain badan selain muka. Kawasan badan seperti dada, belakang, bahu dan punggung juga terdedah kepada jerawat pelarian. Lebih kerap kali itu tidak, gejala ini tidak dianggap sebagai masalah besar. Basuh badan dengan menggunakan Sabun jerawat yang khusus yang boleh menyelesaikan masalah dengan mudah.

Bergantung kepada keterukan pelarian jerawat anda, Terdapat pelbagai jenis rawatan topikal yang boleh menghapuskan masalah jerawat anda. Bagi jerawat yang sederhana, basuh badan jerawat yang dengan mudah boleh menyembuhkan penyakit kulit dengan penggunaan yang berterusan. Jika jerawat Walau bagaimanapun adalah besar dan lebih menyakitkan, kemudian, anda mungkin ingin mempertimbangkan menggunakan salap berubat yang lebih kuat atau anda boleh pergi ke pakar dermatologi anda untuk rundingan profesional.

Walaupun untuk mencuci badan jerawat akan tidak benar-benar menghilangkan jerawat yang akut, ia akan mengurangkan pertumbuhan dan menghalang ia daripada merebak ke bahagian lain badan anda. Adalah dinasihatkan bahawa anda menggunakannya secara kerap bersama-sama dengan rawatan topikal jerawat berubat untuk berkesan menghapuskan gangguan kulit ini. Beli satu krim berubat yang mengandungi benzoyl peroksida, atau Asid salisilik. Bahan-bahan ini telah terbukti untuk membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat dan membuang sekat liang-liang kulit.

Bersama-sama dengan rawatan-rawatan topikal, pemakanan memainkan peranan yang sangat penting dalam menjaga kulit anda sihat, berseri dan bebas dari jerawat. Terdapat pelbagai vitamin dan mineral yang boleh menyembuhkan jerawat dan zink yang terbukti secara saintifik untuk menjadi yang paling berkesan.

Dalam talian sahaja, jerawat dan zink biasanya disambungkan. Pakar-pakar dan saintis juga telah membuktikan bahawa zink adalah kunci untuk mengekalkan kesihatan dan jerawat kulit percuma. Selama bertahun-tahun, zink oksida adalah bahan aktif dalam kebanyakan salap yang digunakan dalam menyembuhkan ruam lampin. Jika ia adalah selamat dan berkesan untuk kulit bayi yang halus kemudian apa lebih untuk orang dewasa? Secara amnya, ia telah dilaporkan bahawa zink berfungsi seperti antibiotik. Ia membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat.

Orang dewasa, juga, mengalami jerawat dan kekurangan zink adalah salah satu punca yang utama. Zink adalah sangat penting dalam fungsi-fungsi badan yang begitu banyak. Tapi saya tidak ada masa atau ruang untuk masuk ke dalam semua butir-butir. Jadi mari kita hanya berpegang kepada peranan zink dalam mengubati jerawat. Pertama, seperti yang disebutkan tadi, zink membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat. Ia melawan jangkitan yang dibawa oleh wabak jerawat. Ia melegakan kesakitan yang datang dengan keadaan jerawat yang akut. Paling penting, ia mempunyai kuasa penyembuhan semula jadi yang menyembuhkan penyakit kulit yang biasa tetapi jahat ini.

Zink kebanyakannya didapati dalam daging dan sesetengah makanan laut. Ia biasa dijumpai di Turki, daging, ketam, Kara, dan seumpamanya. Walau bagaimanapun hanya 15-40% zink yang anda makan boleh diserap oleh badan. Semak anda saku harian yang disyorkan (RDA) daripada zink dan pastikan anda mendapat cukup. Vegetarian kebanyakannya didiagnosis dengan kekurangan zink. Ada suplemen zink di pasaran yang mudah boleh menyelesaikan masalah ini. Dos yang disyorkan adalah 60 hingga 90 mg sehari.

Untuk meringkaskan, cara menghilangkan jerawat badan memang tidak rumit. Apa yang anda perlu lakukan adalah sabun badan anda setiap hari dengan satu jerawat badan basuh. Selepas, menggunakan salap topikal jerawat pada kawasan badan yang dijangkiti. Terakhir, tetapi pasti tidak kurangnya, pastikan anda mendapat elaun harian disyorkan zink. Jadikan ini satu rutin dan anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada jerawat badan selama-lamanya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *