Jeragat di muka: Home remedi untuk jeragat – Jangan biarkan jeragat mengambil Kecantikan anda.

Jeragat di muka: Home remedi untuk jeragat – Jangan biarkan jeragat mengambil Kecantikan anda.

Jeragat akan tompok-tompok coklat hitam yang boleh menjadi tempat Pekeliling, flat, gelap dan maju dan yang lucunya kelihatan pada kulit anda. Ini jenis jeragat atau bintik-bintik yang kebanyakannya disebabkan oleh hujan yang bersambung dengan pigmen satu atau lain-lain bahagian kulit anda. Jeragat mungkin diwarisi dan itulah sebabnya mengapa seluruh isi rumah dan generasi yang berturut-turut boleh mengalami gangguan ini. Biasanya jeragat tidak mempunyai sebarang akibat perubatan. Walau bagaimanapun, mereka yang sensitif terhadap sinaran UV matahari. Oleh itu dan jeragat boleh menjadi sangat ketara pada seseorang dengan begitu juga keadaan. Mereka boleh berkembang di mana-mana bahagian fizikal badan; Walau bagaimanapun mereka terutamanya berlaku pada bahagian-bahagian yang lebih terdedah kepada cahaya matahari.

Di bawah adalah beberapa remedi rumah yang semula jadi tentang jeragat dan tompok-tompok keperangan:

Penggunaan Lemon:

Terdapat beberapa remedi rumah yang seseorang boleh menggunakan untuk menangani kesukaran ini khusus untuk jeragat di rumah. Hanya mulakan dengan membuat penggunaan losyen limau masam beberapa kawasan muka anda betul-betul di mana terdapat jeragat yang kelihatan. Jenis topeng ini perlu tidak dibasuh sepenuhnya. Agak salah satu harus keluarkan topeng ini dengan pergerakan cahaya dan kemudian meletakkan sedikit pelembap di atasnya.

Menggunakan peluntur rumah ini memberikan keputusan yang unggul bagi mana-mana losyen tiruan. Membuat penggunaan jus lemon segar ke atas kawasan yang terjejas. Ianya hanya satu terapi yang telah terbukti untuk bekerja sebagai seorang pakar pelunturan yang akan mencerahkan tompok-tompok hitam. Bleaches yang semulajadi membantu dalam penyingkiran jeragat berbanding kaedah kimia.

Penggunaan sayur-sayuran dan buah-buahan:

Terdapat beberapa sayur-sayuran dan buah-buahan muka topeng beberapa bahawa seseorang boleh menggunakan pada kawasan muka yang konsisten, untuk pemutihan ini-jeragat dan tompok-tompok keperangan. Beberapa hasil pertanian yang penting (buah-buahan atau sayur-sayuran) yang terdiri daripada aprikot, red currants strawberi dan gamat boleh digunakan untuk jeragat.Horseradish lagi adalah satu lagi komponen yang berguna untuk merawat masalah yang berkaitan dengan jeragat.Salah satu boleh menggunakan sedikit oatmeal untuk menangani keadaan ini terlalu.

Menggunakan susu atau madu:

Salah satu boleh juga sekali sekala, gosok muka dengan susu masam. Asid laktik yang terkandung dalam susu menyebabkan kulit untuk Kupas dengan cara yang halus. Perkara yang terbaik ini adalah tidak ada perkara seperti kesakitan yang dialami hasil daripada berlaku sebarang pengelupasan.

Satu tambahan boleh cuba dipanaskan gabungan madu bersama-sama dengan air biasa dan memohon ini ringan seluruh tompok-tompok coklat. Kemudian meneruskan gosok dengan sedikit air panas domestik. Sesetengah kuman gandum juga boleh dimasukkan dengan madu.

Remedi rumah yang ada lebih banyak:

Tampal yang diperbuat daripada ekstrak kunyit bersama-sama dengan biji bijan juga adalah do-it-yourself penyelesaian yang paling berkesan untuk jeragat.Vitamin C membuat lapisan kulit anda kurang hypersensitive kepada cahaya matahari. Jadi makan lebih banyak asid askorbik segar yang mengandungi buah-buahan, sekali gus mengurangkan potensi risiko membangunkan tambahan jeragat.

Rawatan semula jadi dilihat mengalami kurang selesa berbanding rawatan kimia. Anda boleh menggunakan semua ubat-ubatan untuk meringankan jeragat yang sedia ada dan yang baru boleh dicegah daripada muncul dengan menggunakan krim pelindung matahari dan juga dengan mengekalkan kesihatan semulajadi kulit anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *