Jenis teknologi skrin sentuh

Jenis teknologi skrin sentuh

Dalam masa hari s, teknologi adalah sebahagian daripada segala-galanya. Perniagaan, Syarikat, sekolah, rumah, pejabat dan kesihatan penjagaan institusi teknologi yang menggabungkan semua secara besar-besaran dalam kerja mereka. Skrin sesentuh adalah salah satu cara-cara tempahan untuk memudahkan teknologi untuk bergerak dan beroperasi. Anda hanya menyentuh bahagian skrin yang melambangkan butang hendak menolak dan peranti akan melaksanakan permintaan. Terdapat beberapa peranti teknologi berbeza yang menggunakan skrin sesentuh di hari s masa, termasuk telefon, monitor, komputer riba dan projektor. Kebaikan dan keburukan menggunakan alat-alat ini berbeza dengan skrin sesentuh yang penting apabila membuat keputusan antara skrin sentuh yang satu tanpa.

Telefon

Telefon bimbit adalah satu komoditi yang isi rumah, hampir lebih biasa daripada telefon talian tetap, di Amerika semalam. Secara literal berpuluh-puluh daripada telefon bimbit yang terdapat di pasaran menawarkan versi skrin sentuh untuk menjadikannya lebih mudah bagi pemilik untuk mengendalikannya. Faedah-faedah memiliki telefon dengan skrin sentuh yang termasuk mudah-tekan butang, operasi yang lebih lancar, dan menghantar mesej dan panggilan yang lebih mudah. Sudah tentu terdapat beberapa downfalls memiliki telefon dengan skrin sentuh yang. Menjatuhkan, menekan terlalu keras atau menggunakan stylus pada skrin sentuh s telefon yang boleh menyebabkan kerosakan yang mahal untuk menetapkan.

Komputer riba

Seperti telefon, komputer riba akan meningkat bagi penggunaan komputer rumah juga. Mobiliti komputer riba menjadikan ia mudah untuk memiliki salah satu daripada desktop. Banyak komputer riba juga menawarkan skrin sesentuh untuk operasi yang lebih mudah. Stylus atau jari boleh digunakan untuk menaip, melayari web dan juga menulis dalam tulisan anda sendiri pada komputer riba dengan skrin sesentuh. Ini, tentu saja, boleh juga rosak dengan menekan terlalu keras atau menggaru skrin dengan stilus. Laptop skrin sentuh adalah juga biasanya lebih mahal daripada komputer riba lain, jadi ia akan menjadi begitu bernilai untuk menyemak opsyen untuk sama ada untuk mengetahui apakah skrin sentuh yang sesuai untuk anda.

Monitor

Komputer riba memantau aren t komputer sahaja yang menawarkan skrin sesentuh. Desktop monitor juga boleh dibeli dalam bentuk skrin sentuh. Monitor ini paling biasa dijumpai di tempat-tempat seperti Restoran, jadi pilihan menu pelanggan memilih hanya akan ditekan pada skrin, dan dalam bidang penjagaan kesihatan, membuat ia lebih mudah untuk jururawat dan doktor untuk mengambil Nota-nota dan Pilih opsyen kerana pesakit yang diperiksa. Pengesetan yang profesional adalah di mana anda berada paling berkemungkinan untuk menghadapi monitor skrin sentuh untuk komputer desktop. Walaupun ini boleh juga akan rosak, ia biasanya lebih banyak kerosakan monitor skrin sentuh desktop daripada apa-apa bentuk lain teknologi skrin sentuh.

Projektor

Persekitaran pendidikan sentiasa menggunakan projektor semacam untuk membantu lebih baik sampaikan point mereka. Guru-guru menggunakan projektor sepanjang masa untuk menyiarkan apa yang mereka perlukan pelajar untuk melihat pada permukaan yang lebih besar. Hari ini, projektor juga mempunyai skrin sesentuh. Lembaga yang bijak menggunakan penanda mesra skrin sentuh yang boleh menekan butang sambil berdiri pada papan apabila projektor sendiri belakang bilik. Alat ini menjadikan pendidikan lebih mudah bagi kedua-dua guru dan pelajar, dan adalah pilihan yang sangat popular bagi bilik darjah yang moden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *