Jenis leka ADHD, Permainan Video, dan Visual perhatian

Jenis leka ADHD, Permainan Video, dan Visual perhatian

ADD leka dan masalah visual perhatian pergi tangan dan tangan. Orang jenis leka ADHD boleh mempunyai defisit perhatian visual yang penting juga. Satu kajian baru yang disiarkan dalam Journal of klinik anak dan psikologi remaja didapati bahawa penghidap ADHD-PI telah untuk sekelip attenuated atau perlahan attentional apabila mereka dibandingkan dengan kawalan atau digabungkan jenis ADHD peserta.

Penghidap ADHD tidak hiperaktiviti itu atau gejala-gejala impulsif yang dilihat dalam orang-orang dengan gabungan jenis yang leka atau jenis Hyperactive/Impulsive ADHD. Jenis leka ADHD dikategorikan oleh gejala-gejala inattention, mudah distractibility, disorganization, procrastination dan cerdik. Manakala semua jenis virus ADHD boleh mempunyai masalah pemprosesan deria, masalah perhatian visual adalah biasa dalam kanak-kanak dan dewasa dengan Inattentive taip ADHD.

Sekelip attentional adalah satu fenomena visual perhatian yang menerangkan apa yang anda boleh lihat di persekitaran visual yang berubah yang pantas. Jika objek akan pembentangan visual satu hak selepas yang lain, anda boleh lihat pertama dan terlepas kedua kerana fenomena yang dikenali sebagai sekelip attentional. Sekelip attentional, setakat tertentu, adalah hanya ukuran berapa cepat anda memproses visual pulih selepas dibentangkan dengan rangsangan. Apa itu kajian terkini mendapati adalah tidak mengejutkan. Penghidap ADHD leka memulihkan lebih perlahan-lahan.

Sekelip attentional dan satu lagi fenomena visual yang dikenali sebagai subitizing (istilah yang menerangkan bilangan objek yang anda boleh melihat visual tanpa mengira mereka) adalah langkah-langkah yang baik bagi keupayaan perhatian visual atau visual pemprosesan kebolehan seseorang.

Perhatian visual dan ADHD inattention boleh diperbaiki. Dua penyelidik, hijau Shawn dan Bavelier Daphne, di Universiti Rochester, New York, telah mendapati bahawa kemampuan memproses visual adalah tidak tetap dan boleh diperbaiki secara dramatik menggunakan permainan video tindakan. Mereka telah berjaya menghasilkan peningkatan dramatik dalam kedua-dua masa sekelip attentional dan subitizing. Keputusan ini hanya dapat dilihat dengan tindakan, cepat bergerak permainan video dan tidak dapat dilihat Bilakah peserta bermain permainan video lain seperti Tetris.

Mengikut Bavelier, peserta yang bermain permainan, dan hijau ‘ pingat: serangan tentera bersekutu ‘ selama sejam setiap hari untuk 10 hari telah dapat subitize ke nombor yang lebih tinggi dan pulih dari attentional yang berkelip lebih cepat. Penyelidik membuat kesimpulan bahawa pemprosesan visual dan keupayaan perhatian visual boleh ketara dipertingkatkan dengan bermain permainan video tindakan cepat.

Masalah visual perhatian seiring dengan ADHD inattention. Kajian menunjukkan bahawa meningkatkan perhatian visual dengan permainan video boleh meningkatkan inattention daripada ADHD.

Dalam Akademi Pediatrik Amerika mencadangkan bahawa skrin masa anak-anak menjadi terhad kepada tidak melebihi 2 jam sehari. Dua skrin banyak masa boleh menjejaskan perhatian tetapi untuk kanak-kanak dengan Inattentive jenis ADHD, video permainan dengan permainan tindakan cepat nampaknya terapeutik.

Manakala masa skrin lain perlu terhad, kanak-kanak dengan jenis leka ADHD, serata pelusuk dunia, pasti akan bergembira pada berita bahawa permainan video tindakan yang mereka telah sentiasa menikmati bermain, kini dianggap terapi untuk mereka inattention ADHD.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *