Jenis-jenis yang berbeza dan faedah sarung tangan pemeriksaan perubatan

Jenis-jenis yang berbeza dan faedah sarung tangan pemeriksaan perubatan

Sarung tangan pemeriksaan perubatan akan sarung tangan yang dibuat untuk pakar-pakar penjagaan kesihatan, untuk menghalang zarah berjangkit datang dalam hubungan badan pesakit. Sarung tangan ini mempunyai peranan yang sangat penting untuk bermain, Khas semasa operasi dan lain-lain kecemasan.

Terdapat pelbagai jenis perubatan sarung tangan seperti sarung tangan latex, nitrile sarung tangan dan sarung tangan vinil. Orang lain pergi untuk sarung tangan yang berbeza, pilihan yang bergantung kepada penggunaan gaya dan maksud mereka. Harga juga balasan apabila memilih pemeriksaan perubatan sarung tangan, tapi yang mempercayai sangat kurang berbanding dengan orang lain. Berikut adalah beberapa jenis sarung tangan peperiksaan yang kini sedang digunakan paling popular:

Sarung tangan latex: lateks getah asli berkualiti digunakan untuk menghasilkan sarung getah tua. Mereka adalah dua berhadapan dengan permukaan yang licin. Sarung tangan ini telah pilihan utama profesional mengambil pembedahan, atau terlibat dalam kerja-kerja lasak dan berisiko tinggi. -Sarung tangan getah tua mempunyai permukaan yang Melekit membolehkan pemakainya untuk memegang instrumen tegas dan kulit mereka yang ketat membantu mereka menimbulkan seperti kulit kedua dan membuat tiada masalah dalam bekerja. Kerana susu getah, mereka mungkin tidak baik bagi orang-orang yang alah kepadanya. Tetapi manfaat mereka sudah cukup untuk memastikan kehadiran mereka di setiap hospital, klinik atau Pusat Perubatan penjagaan kesihatan.

Sarung tangan vinil: yang menjimatkan dalam harga, sarung tangan vinil ini sangat sesuai untuk kegunaan harian yang kerap. Ini adalah tidak begitu sesuai untuk pembedahan atau situasi berisiko tinggi apabila pemakainya datang dalam hubungan dengan cecair badan pesakit. Sarung vinil rendah kekuatan dan dengan itu terdedah kepada Haus dan usang dengan penggunaan yang berulang-ulang.

Sarung tangan nitrile: sarung tangan Nitrile adalah sangat tahan lasak dan tahan Haus dan usang. Sarung tangan ini akan diaktifkan oleh haba badan anda membawa saiz sesuai-sesuai bagi pemakai. Seperti sarung tangan latex, sarung tangan nitrile juga mempunyai permukaan luar yang melekit yang membolehkan pemakainya untuk memegang benda-benda dengan sempurna juga. Ini amat disyorkan dalam bidang perubatan. Di samping itu, mereka juga membantu mengelakkan kulit bersentuhan dengan minyak, gris dan pelarut, dan ideal untuk digunakan dalam industri automobil.

Sarung tangan sintetik: gabungan nitrile dan vinil sarung tangan membuat sarung sintetik baru. Ia menawarkan rintangan yang lebih kuat berbanding dengan sarung tangan standard vinil dan jauh lebih murah jika dibandingkan dengan sarung tangan nitrile. Memilih jenis sarung tangan pemeriksaan perubatan yang betul mungkin penting bagi kehidupan pesakit. Oleh itu, ia mesti dilakukan dengan cara yang betul dengan pengetahuan semua faedah setiap sarung tangan perubatan boleh menawarkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *