Jenis-jenis stroller yang menjelaskan

Jenis-jenis stroller yang menjelaskan

Terdapat banyak jenis stroller, setiap satu yang direka untuk memenuhi keperluan tertentu. Selalunya keluarga akan memiliki satu atau lebih daripada kereta sorong ini dan menggunakannya jika dan apabila perlu. Artikel ini akan cuba untuk menerangkan jenis utama stroller untuk membantu anda membuat keputusan ada stroller yang tepat untuk anda dan keluarga anda. Ia juga secara ringkasnya akan menerangkan kebaikan dan keburukan setiap jenis. Jenis-jenis stroller yang dibincangkan adalah:

kereta sorong yang ringan atau payung
Standard kereta sorong
kereta sorong Double, triple atau Kuadrupel
kereta sorong yang berlari-lari anak atau semua rupa bumi
perjalanan sistem atau kerusi kereta kereta sorong

Kereta sorong yang ringan, kadang-kadang dikenali sebagai payung kereta sorong, adalah seperti namanya, cahaya berat badan dan oleh itu mudah disimpan dan mudah untuk digunakan. Mereka kekurangan sesetengah ciri-ciri rakan-rakan berwajaran tinggi mereka lebih banyak. Kereta sorong ini tidak sesuai untuk bayi yang muda (4 bulan dan ke bawah) kerana mereka sering, tetapi tidak selalu, kekurangan tempat duduk reclining kualiti yang baik. Mereka juga kekurangan ketahanan dan keselesaan. Walau bagaimanapun, mereka adalah sempurna untuk perjalanan singkat ke pusat membeli-belah atau melancong kerana mereka adalah begitu ringan dan mudah. Mereka yang ekonomik dan boleh dengan mudah digunakan sebagai stroller yang ganti untuk majlis ringkas perjalanan tersebut. Contoh stroller yang ringan akan Zooper Swing.

Jenis standard stroller adalah kereta sorong anda setiap hari. Mereka lebih berat daripada stroller yang ringan dan boleh dilengkapi dengan pelbagai ciri-ciri seperti mainan Bar, Snek dulang minuman pemegang, dan sebagainya. Mereka adalah lebih serba boleh dan selalunya mempunyai tempat duduk yang lebih selesa, keboleh-kendalian yang lebih baik dan kapasiti simpanan yang lebih besar daripada kereta sorong yang ringan. Kerana mereka adalah lebih berat dan lebih besar, mereka tidak mudah untuk menyimpan dan boleh menjadi masalah lebih banyak daripada mereka layak untuk perjalanan pendek. Mereka akan lebih selesa, selamat dan datang dalam pelbagai gaya dan warna. Mereka lebih mahal daripada kereta sorong yang ringan tetapi amat sesuai untuk temasya Keluarga, aktiviti perjalanan dan Tempahan setiap hari. Zooper Waltz atau boleh Zooper adalah contoh standard kereta sorong.

Kereta sorong Double, triple atau Kuadrupel adalah, seperti mencadangkan nama-nama mereka, bagi mereka yang mempunyai lebih daripada seorang anak. Mereka cenderung untuk menjadi lebih besar, sebab yang jelas. Pertimbangan yang serius harus diberikan kepada susunan tempat duduk bagi jenis stroller. Beberapa kereta sorong membenarkan kanak-kanak duduk bersebelahan antara satu sama lain dan lain-lain membenarkan kanak-kanak duduk di belakang lain atau selari. Yang anda pilih bergantung pada sama ada anda mahu anak-anak anda untuk “bersosial” antara satu sama lain atau untuk disimpan berasingan. Harus diingat bahawa susunan tempat duduk sebelah-menyebelah yang boleh menyebabkan kesukaran dalam muslihat, kerana lebar tambahan. Di sisi lain, selari dengan tempat duduk boleh menyebabkan perbalahan tentang siapa yang duduk depan! Jangan lupa untuk Pilih tempat duduk reclining untuk anak-anak muda.

Kereta sorong yang berlari-lari anak atau semua rupa bumi yang tidak hanya untuk kacang Kesihatan kalangan anda. Mereka boleh menjadi sangat berguna bagi orang yang semata-mata mahu mendapatkan tentang lebih selalunya, di Taman atau hanya kira-kira di mana sahaja. Ciri-ciri utama untuk look out dalam stroller jenis ini adalah roda, penggantungan dan stereng keupayaan mereka. Mereka membuat kereta sorong sehari-hari yang sangat baik tetapi kadang-kadang boleh menjadi sangat besar dan sukar untuk lipat dan simpan. Jenis kereta sorong tidak disyorkan untuk kanak-kanak di bawah usia enam bulan. Zooper Boogie adalah contoh stroller yang berlari-lari anak.

Sistem pelancongan atau kereta sorong kerusi kereta ini menawarkan pelbagai kemudahan untuk ibu bapa yang sibuk. Pada asasnya, mereka terdiri daripada kerusi yang boleh dipasang dengan mudah stroller anda dan kereta anda. Tidak perlu bagi dua kerusi yang berasingan, dan kadang-kadang mahal. Sebelum membeli stroller jenis ini, anda mesti menyemak kesesuaian kereta anda.

Pengeluar mencipta inovasi untuk model stroller setiap tahun, menjadikan ia amat sukar untuk memilih dari adanya ciri-ciri dan model di luar sana. Memilih jenis model yang betul adalah langkah pertama yang penting. Kerja Apakah jenis stroller bertemu anda memerlukan terbaik. Adakah anda mencari stroller yang tugas-tugas khusus seperti membeli-belah atau berjoging atau serba boleh? Ingat, kadang-kadang, walaupun ia mungkin perlu untuk membeli lebih daripada satu jenis stroller.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *