Jenis-jenis makanan untuk mengelakkan jika ada Gout

Jenis-jenis makanan untuk mengelakkan jika ada Gout

Penghidap Gout tahu kesakitan. Mereka boleh tahu bahawa makanan yang menyebabkan kesakitan, tetapi kebanyakan tidak tahu apa dan mengapa.

Gout ialah masalah keradangan sendi yang disebabkan oleh asid urik dalam aliran darah, buah pinggang tidak dapat filer keluar dan yang kiri dalam darah untuk menyelesaikan dalam sendi yang berlebihan. Ini menyebabkan keradangan yang menyebabkan sakit yang ketara.

Asid urik adalah disebabkan oleh purines dan lemak dalam diet. Ini adalah bahan-bahan di dalam makanan yang perlu dielakkan.

Jika anda membaca ini anda akan tertanya-tanya tentang apa jenis makanan yang perlu dielakkan apabila seseorang mempunyai gout. Itulah yang boleh dibanggakan bahawa anda sedang mencari untuk pendekatan holistik. Terdapat jenis-jenis tertentu makanan yang anda tidak perlu meletakkan pinggan.

Daging

Daging perlu dielakkan kerana kandungan lemak yang tinggi. Daging lembu, daging babi dan daging organ yang tinggi dalam senarai dalam Kumpulan daging. Beberapa mendapati bahawa ayam tidak cukup lemak menyebabkan menjejaskan, dan beberapa mendapati bahawa ia tidak. Apabila membuat pilihan makanan, ingat itu.

Ia bukanlah protein di dalam daging yang menyebabkan kesakitan. Ia adalah lemak, yang bertindak balas seperti purines di dalam makanan yang lain. Ini adalah mengapa sesetengah telah menemui jerky daging lembu itu menyebabkan mereka sakit gout. Ia kelihatan mempunyai kurang tumpuan yang lemak.

Sayur-sayuran

Biasanya orang tidak berfikir daripada sayur-sayuran sebagai menyebabkan gout dan rasa tidak ramai pakar pemakanan akan suka jika mereka mendengar kita mengatakan untuk mengelakkan apa-apa sayur-sayuran. Rakyat Amerika biasanya tidak makan sayur-sayuran yang mencukupi. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa orang yang perlu untuk memberi beberapa sayur-sayuran kerana tahap tinggi purines. Makanan ini adalah perkara-perkara seperti jagung, cendawan, dan kentang. Tidak ada banyak sayur-sayuran dalam senarai tetapi ini adalah makanan yang perlu dielakkan.

Menariknya, kacang dan kacang Pi juga sangat tinggi di purines dan harus dielakkan pada setiap masa. Makanan ini mempunyai tahap yang tinggi purine, bermula dengan tindak balas yang menyakitkan.

Hasil tenusu

Tenusu adalah dalam senarai makanan untuk Elakkan kerana kandungan lemak yang tinggi. Kebanyakan produk tenusu yang dibuat dari susu penuh dan mengandungi paras lemak. Ini adalah Kumpulan makanan yang perlu dielakkan jika seseorang mempunyai gout. Apa-apa produk tenusu yang diperbuat daripada susu asli, dan keseluruhan susu itu sendiri harus dielakkan. Itu termasuk ais krim, keju (apa-apa jenis diperbuat daripada susu asli) dan mentega.

Makanan lain

Di bawah senarai ini, kami akan melindungi yis dan alkohol. Ini adalah makanan yang perlu dielakkan. Perkara yang sukar ialah bahawa ini boleh dalam makanan tanpa kita mengetahui ia, terutamanya yis. Ini bermakna bahawa anda perlu membaca label setiap.

Apa yang perlu dilakukan

Apabila mengkaji semua jenis makanan yang boleh menyebabkan gout, anda mungkin tertanya-tanya jika ada apa-apa lagi mengalami gout boleh makan. Jawapannya ialah Ya. Walau bagaimanapun, mengetahui apa yang untuk mengelakkan adalah sangat penting. Perkara yang sukar ialah untuk mengelakkan ini sebagai bahan-bahan dalam makanan yang diproses.

Ada sesetengah doktor yang kini mengatakan bahawa sayur-sayuran yang mengandungi purines, tidak perlu dapat dielakkan. Walau bagaimanapun, bukti bahawa purines menyebabkan asid urik sudah cukup untuk menjamin mengelakkan semua makanan yang mengandungi purines yang.

Tiada siapa tidak bersetuju bahawa daging adalah pesalah yang terburuk, dan khususnya daging organ. Walau bagaimanapun, gout yang mengalami yang ingin mengubah diet mereka untuk membuat penting perubahan mungkin perlu termasuk sayur-sayuran yang juga mengandungi purines.

(Penafian: * artikel ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jua jenis masalah kesihatan. Pihak pentadbiran makanan dan ubat-ubatan telah dinilai penyata dalam artikel ini. Sentiasa berunding dengan penyedia jagaan kesihatan anda tentang apa-apa masalah kesihatan dan terutamanya sebelum memulakan apa-apa jenis diet pengubahsuaian atau senaman rutin yang.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *