Jenis-jenis dan kegunaan untuk minyak

Jenis-jenis dan kegunaan untuk minyak

Minyak pati digunakan secara meluas untuk kesihatan dan secara semula jadi berlaku Kata majmuk. Bilik-bilik ini mempunyai khasiat yang berguna untuk tubuh manusia. Ini adalah tidak di mana nama “Pati” datang dari Walau bagaimanapun. Ia dipanggil minyak kerana aroma yang ada hasil daripada intipati atau solek mereka. Apabila anda menyedut aroma, anda sebenarnya akan menyedut molekul produk itu sendiri. Inilah premis aromaterapi. Wangian yang berbeza mungkin mempunyai kesan ke atas badan sebabnya kerana bahan kimia itu compounds anda menyedut semua kerja untuk mencetuskan beberapa jenis tindak balas dalam badan anda.

Minyak pati mempunyai pelbagai faedah terapeutik dan jika anda menggunakannya setiap hari mereka boleh mempunyai manfaat positif pasti tubuh anda. Mereka yang diperolehi dari bunga, jarum, akar, gusi, batang, kulit atau resin pelbagai jenis tumbuh-tumbuhan dan pokok-pokok, dalam bentuk yang sangat pekat. Minyak pati adalah sumber-sumber yang kaya vitamin, hormon semulajadi, mineral, asid amino, lemak, antiseptics dan antibiotik. Mereka juga adalah sangat aromatik dan wangi, yang merupakan satu kelebihan kepada mereka faedah terapeutik. Terdapat beberapa jenis minyak dan ia boleh digunakan dalam rawatan dan penyembuhan sekitar 250 jenis penyakit yang berbeza.

Minyak pati, juga dikenali sebagai minyak aromaterapi, dikategorikan bergantung kepada bau sifat, juga dikenali sebagai mereka †˜notes. Nota-nota yang dipanggil Nota-Nota pertama, kedua, dan Nota-Nota ketiga, atau atas, tengah dan asas.

Nota atas minyak termasuk minyak seperti minyak pati basil minyak lemon, minyak pokok teh, minyak Serai, minyak eucalyptus, minyak pudina, minyak limau gedang, dan sebagainya. Mereka mempunyai cahaya, menyegarkan dan meningkatkan wangian. Minyak atas Nota ini evaporate dengan cepat tetapi mereka sangat berkesan. Mereka juga mungkin mempunyai antidepressant antivenomous, antispasmodic, hipotemia yg mengeluarkan udara, aktiviti analgesik, sudorific, cephalic, expectorant, perangsangan, yg mengeluarkan peluh, racun serangga, penghadaman, emmenagogue, nervine, stomachic dan febrifuge. Oleh itu, mereka boleh digunakan untuk melegakan kelesuan, gangguan saraf, gangguan kulit, gigitan serangga, alahan, masalah penghadaman, sakit kepala dan Migrain yang berpuncakan tekanan, selesema biasa dan flu, masalah haid, dan untuk mengembalikan keremajaan dan kecergasan mental. Ia digunakan dalam aromaterapi, dicampur dengan air mandian, digunakan dalam pembuatan pub, bug repellents dan salap, dan juga digunakan dalam penyedutan wap.

Minyak pati Nota tengah termasuk minyak seperti minyak juniper, minyak lavender, rosemary minyak, minyak nutmeg yarrow minyak, dan sebagainya. Minyak ini mempunyai kesan yang menenangkan, santai dan bertenaga apabila digunakan. Aroma mereka manis, lembut, cerah dan menenangkan, dan mengambil sedikit masa untuk campuran, tetapi apabila ia tidak, ia kekal untuk jangka masa yang panjang. Ini sifat-sifat minyak pati tengah Nota, membuat mereka ideal untuk digunakan dalam urutan dan terapi urutan, pelepasan dari tekanan, kemurungan dan ketegangan, melegakan kesakitan otot, rawatan dan rawatan rambut gugur dan kelemumur. Mereka juga boleh digunakan dalam pembuatan bilik penyegar dan semburan, minyak wangi, pub badan, pelembab kulit, syampu dan colognes, kerana sifat-sifat mereka yang wangi. Nota tengah atau kedua biasanya berlangsung borang satu hingga empat jam selepas ia telah digunakan.

Nota asas minyak termasuk minyak seperti minyak cengkih, minyak cedarwood, minyak halia, minyak mur minyak vanila, minyak Cendana, minyak rosewood, minyak rose minyak pati, ylang ylang minyak, dan sebagainya. Minyak pati ini mempunyai wangian yang kukuh, berat, yang boleh membantu mengurangkan penyejatan lain minyak yang tidak menentu atau Nota atas minyak. Mereka mempunyai sifat-sifat terapeutik yang kuat semua minyak pati dalam bahagian kerana mereka bertahan selama yang lama tempoh masa apabila digunakan. Minyak ini biasanya mempunyai tahap penghadaman, rahim, sedative, septik, stimulant, balsamic, fungicidal, pulmonari dan sifat-sifat antiseborrhoeic yang tinggi. Sifat ini menjadikan mereka berguna dalam rawatan dan penyembuhan daripada parut, tekanan darah tinggi, jangkitan usus, kemurungan, batuk, sejuk, sakit tekak, dispepsia, cirit-birit, buasir, kembung dan gangguan kebimbangan. Minyak ini digunakan dalam pembuatan sabun, kompresor, vaporizers, Cecair kumur, krim dan losyen. Saya sentiasa menyokong penggunaan minyak tulen jika boleh kerana anda mendapat kesan sebenar produk yang tidak cair atau air oleh produk lengai atau filers.

Saya sentiasa menutup perkara-perkara yang saya menulis tentang kelebihan minyak pati dengan kata-kata yang serupa ini: saya sangat mengesyorkan bahawa tiap-tiap orang menyimpan pelbagai minyak ini di tangan untuk setiap pertolongan cemas. Juga menggunakannya setiap hari seberapa banyak yang mungkin kerana kegunaan harian akan nyata beberapa manfaat dan menambah kesihatan dan umur panjang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *