Jenayah kejam keghairahan Momence Illinois Hospital

Jenayah kejam keghairahan Momence Illinois Hospital

Tarikh Tutup: Momence Illinois hospital, 14 Jun 2007. Pada kira-kira jam 5:30 pagi polis telah dipanggil apabila seorang penunggang motosikal lulus ditemui Christopher Vaughn berkeliaran di Interstate 55. Penyiasat persendirian yang berusia 32 tahun telah luka di paha beliau Tembak. Ekspedisi Ford diletakkan di jalan masuk yang berdekatan. Polis mendapati badan dimasukkan terbunuh isteri Vaughn di Kimberly, 34; dan anak-anak mereka Abigayle, 12, Cassandra, 11, dan Blake, 8 dalam SUV beliau. Keesokan harinya Vaughn meninggalkan Balai Polis Daerah yang lima selepas soal siasat, jurucakap polis berkata Rubayah Yakob adalah tidak seorang yang disyaki. Rubayah Yakob menyatakan bahawa keluarga pada ke water park di Springfield apabila dia terpaksa untuk menyemak ruang rak pada SUV, jadi beliau ditarik keluar di antara Negeri. Ketika beliau berada di luar kereta isterinya mengambil pistol menyerangnya dan terluka sebelum menembak anak-anak mereka dan menghidupkan dirinya senjata.

Selanjutnya penyiasatan oleh polis negeri di kediaman keluarga yang hadir bukti komputer seperti modem dan kabel kotak dengan gambar-gambar yang menuduh, sebuah video yang bertajuk “Undang-undang & perintah – mangsa Unit khas”. Video ini adalah mengenai pembunuhan keluarga ibu dan kanak-kanak di mana suami adalah semata-mata cedera. Pada mulanya pihak berkuasa menyalahkan ibu tetapi akhirnya suami dikenakan.

Sembilan hari selepas pembunuhan Vaughn telah ditangkap oleh Illinois menyatakan polis sebelum pengebumian ini bermula. Ia adalah diperhatikan bahawa Rubayah Yakob adalah pewaris bagi polisi insurans hayat juta dolar isterinya, yang telah diambil selama 3 tahun sebelum pembunuhan (satu undang-undang Illinois yang dikenali sebagai “pembunuh statut” menghalang Vaugn daripada menerima wang.) Pendakwa Negeri mengemukakan senarai saksi-saksi yang boleh memberi keterangan pada perbicaraan di Rubayah Yakob. Termasuk dalam berpuluh-puluh nama telah biasa doktor, pegawai polis, dan paramedik Chicagoland penjagaan kesihatan. Jadilah juga laporan polis Laman dua puluh lima negeri dengan temuduga Christal L. Miller, Pemastautin Lombard. Tetapi ada juga agak sedikit luar biasa saksi, seperti pekerja dari skor (kelab jalur Chicago yang mewah terletak berhampiran Lapangan Terbang O’Hare). Dan satu lagi laporan polis Vaughn, sambungan ke Druidism, satu sistem falsafah dan agama Druids – purba perintah agama Celtic soothsayers, Imam, penyair dan Hakim-Hakim dan di Amerika Syarikat, Britain dan Perancis Utara.

Christopher Vaughn adalah pengendali Stonebridge penyiasatan. Beliau pakar dalam penilaian risiko, menyemak latar belakang pekerja, kaunter korporat perisikan, hilang orang penyiasatan, pengawasan pekerja, cybercrime pencegahan dan komputer forensik. Isterinya Kimberly Vaughn adalah graduan Universiti Phoenix yang dalam talian hari. Untuk Pertahanan beliau Vaughn mengupah peguam St. Louis bersemarak Scott Rosenblum. Tetapi pada 26 Julai 2007 Dan Rozak Hakim akan County didapati Christopher Vaughn bersalah atas empat tuduhan pembunuhan dalam ijazah pertama.

Ia akan dikenang Momence hospital telah di tempat kejadian peristiwa-peristiwa tragis yang sebelumnya. Pada 31 Mei 2002, seorang lelaki yang muda dari Momence yang bernama Brian Nelson pergi ke sebuah rumah ladang Custer Park yang di mana beliau membunuh teman wanita beliau, bapanya, abangnya dan seorang sahabat yang keluarga; tapi dia terkecuali kehidupan anak muda itu. Dalam kes itu Nelson didapati bersalah dan diberikan hukuman mati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *