Jarak jauh berjalan belajar bagaimana untuk berjalan dengan betul

Jarak jauh berjalan belajar bagaimana untuk berjalan dengan betul

Jarak jauh berjalan adalah satu perkara yang besar yang menawarkan kemungkinan-kemungkinan indah untuk peningkatan kesihatan. Walau bagaimanapun, anda perlu belajar bagaimana untuk berjalan dengan betul untuk mendapatkan penggunaan maksimum sukan anda.

Bermula dengan, ketika memilih laluan anda anda perlu mengambil kira sama ada kawasan rata yang berbukit-bukau. Biasanya Bukit membentangkan satu kesukaran kepada pelari baru. Tetapi, sebaik sahaja anda mendapatkan kemahiran ini, berlari Bukit akan menjadi keseronokan dan bukannya tekanan. Berlari Bukit menawarkan banyak kelebihan untuk sukan. Sebagai contoh, apabila anda menguasai cerun tersebut anda akan dapati permukaan rata yang tidak lagi menjadi masalah. Di samping itu, otot-otot kaki anda akan menjadi lebih kuat, seperti berat badan yang anda ada untuk mengangkat semasa berlari akan memandu otot pada menolak keras. Lebih-lebih lagi, tendon dan ligamen mengukuhkan yang bermaksud bahawa kecederaan berkemungkinan kurang. Bercakap benar, banyak atlet dan jurulatih berpendapat berlari Bukit yang jauh lebih baik daripada melakukan senaman di gim.

Jika anda menjalankan selang, daripada mempertimbangkan pelaksanaan yang dilengkapkan ke dalam jadual anda berjalan. Kedua, anda perlu menyesuaikan tempo berjalan anda. Mulakan dengan aktiviti memanaskan dan kemudian lakukan lari 20 minit dengan jarak 10-minit berjalan kaki. Termasuk ke dalam tempoh menjalankan tempo lari. Badan anda akan menyesuaikan diri dengan beban dan perubahan beban dan oleh itu akan menjadi lebih kuat dan lebih berkekalan. Selain itu, perhatikan melakukan fartleks atau kelajuan berjalan ketika melakukan perjalanan jarak jauh. Walau bagaimanapun, selepas fartleks rehat penuh diperlukan. Oleh itu anda kelajuan larian kira-kira 5-10 minit dan kemudian mengambil masa berehat selama 10 minit. Malah, berjalan jenis ini dianggap baik bagi Kumpulan berjalan, apabila Naib juara setiap mengambil giliran menentukan latihan. Dan akhirnya, perlumbaan. Walaupun anda mungkin tidak berfikir tentang hal itu dengan cara ini, tetapi perlumbaan adalah cara bersenam. Lebih-lebih lagi, ia sering dianggap cara terbaik untuk latihan.

Perlumbaan berjalan jarak jauh menggunakan segala macam kaedah-kaedah yang dibincangkan di atas dan bersaing dengan atlet-atlet lain. Apa-apa akan berbanding keseronokan menggunakan strategi berjalan sendiri dan pembelajaran bahawa anda boleh melakukan lebih baik daripada orang lain atau bahkan menjadi yang terbaik. Mengambil bahagian dalam perlumbaan sekali sebulan akan meningkatkan tahap kesihatan dan kecergasan anda. Selain itu, ini akan membantu anda dalam mengetahui apa yang badan anda perlukan dan bagaimana ia bertindak di dalam keadaan tertekan. Anda akhirnya akan melihat bagaimana berjaya jenis latihan ini adalah. Semua dalam semua, kita telah membincangkan mengenai strategi-strategi berlari jarak jauh yang asas dan teknik. Semasa ianya terpulang kepada anda untuk memilih cara anda latihan untuk jarak jauh berjalan, ingat bahawa anda tidak akan melihat hasilnya melainkan anda bersaing.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *