Jangkitan yis sistemik & Sindrom usus bocor

Jangkitan yis sistemik & Sindrom usus bocor

Jangkitan yis sistemik boleh berlaku dalam hampir sesiapa sahaja. Ini boleh dan sering, gejala Sindrom usus bocor. Walaupun mereka adalah yang paling biasa dalam orang-orang yang mempunyai sistem imun yang lemah, atau orang-orang yang telah menjalani rawatan dengan antibiotik. Walaupun tidak berupaya berbuat apa-apa terhadap virus, antibiotik akan baik berurusan dengan bakteria. Jika anda telah menderita daripada tekak strep, jangkitan telinga, atau pulih dari pembedahan, anda mungkin akan mengambil antibiotik untuk berurusan dengan bakteria yang menyebabkan penyakit anda atau untuk mencegah jangkitan selepas pembedahan. Masalahnya ialah bahawa antibiotik tidak akan membuat apa-apa perbezaan di antara bakteria dan orang-orang yang baik.

Sebenarnya terdapat banyak bakteria baik dalam badan kita, dan mereka melaksanakan beberapa fungsi-fungsi yang berharga seperti membantu penghadaman makanan kami. Sesetengah bakteria sebenarnya membuat vitamin untuk kita. Satu lagi cara yang bekerja bakteria baik untuk kita adalah dengan mengekalkan yis Candida pada tahap yang rendah. Kita semua mempunyai yis dalam badan kita, dan selagi ia adalah ditindas, ia tidak akan memudaratkan kita. Walau bagaimanapun, selepas kursus antibiotik, ianya berkemungkinan bahawa banyak bakteria berguna akan telah dibunuh bersama-sama dengan yang buruk. Jika ini berlaku, ianya berkemungkinan bahawa yis ini akan membiak dan overgrow. Setelah yis Candida telah mencapai tahap tertentu, ia akan bertukar kepada bentuk kulat, dan ini adalah di mana masalah yang benar-benar bermula.

Apabila Candida mutates ke kulat, ia menghasilkan hyphae, yang setara dengan kulat akar. Hyphae ini mempunyai keupayaan untuk menembusi dinding daripada kedua-dua kecil dan usus besar. Penembusan bermakna bahawa kawasan dicipta antara sel-sel usus, meningkatkan kadar resapan usus. Sebaik sahaja jalan telah dibuka, semua jenis bahan cemar yang boleh diperkenalkan ke dalam badan. Zarah-zarah tidak hadam makan dan lemak akan meresap melalui ke dalam rongga badan dan akan diserap ke dalam aliran darah.

Produk-produk pencernaan yang lain, seperti asid dan enzim juga akan memasukkan darah. Selalunya, ini akan menyebabkan tindak balas autoimun yang boleh mengakibatkan apa-apa syarat penyakit Crohn’s atau artritis. Perkara yang menyedihkan adalah bahawa doktor yang paling akan tidak mengesyaki bahawa usus bocor mungkin di satu daripada masalah-masalah ini. Kerana punca masalah biasanya pergi tidak dapat dikesan, ia tidak mungkin bahawa kebanyakan pesakit akan mempunyai gut bocor ujian dilakukan.

Sindrom usus bocor boleh menyebabkan beberapa gejala-gejala yang tidak menyenangkan, dan ianya kadang-kadang vagueness sangat gejala-gejala ini, dan hakikat bahawa mereka boleh menunjukkan kepada beberapa keadaan yang sering menghalang mereka diagnosis yang betul. Secara semulajadi, sistem gastrousus adalah salah satu tempat yang pertama di mana gejala-gejala Sindrom usus bocor akan muncul. Pesakit biasanya akan mengalami cirit-birit dan perut kembung selepas makan. Perversely, gut bocor juga boleh menyebabkan sembelit.

Orang-orang yang sering mengalami refluks asid atau asid indigestions mempunyai usus bocor di Pusat masalah mereka. Sakit kepala yang luar biasa dari orang-orang yang mengalami keadaan ini, dan perubahan tingkah laku yang juga mungkin, seperti cepat marah, gementar, perubahan mood, dan juga pencerobohan.

Berterusan pundi kencing dan jangkitan faraj yang ramai wanita mengalami selalunya adalah hasil daripada satu kes undiagnosed Sindrom usus bocor. Sesiapa sahaja yang mengidap penyakit ini dan masalah-masalah di atas pasti perlu menjalani gut bocor ujian untuk melihat sama ada ini adalah apa yang menyebabkan masalah kesihatan anda. Terdapat beberapa pendekatan naturalistik dan konvensional untuk merawat sindrom ini, dan anda juga mungkin perlu cuba beberapa rawatan sebelum mendapatkan bantuan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *