Jangkitan Candida yang kronik akan merosakkan kesihatan anda jika anda membiarkan mereka pergi terlalu lama

Jangkitan Candida yang kronik akan merosakkan kesihatan anda jika anda membiarkan mereka pergi terlalu lama

Jika anda sedang mengalami jangkitan yis kronik, anda perlu membuat beberapa perubahan gaya hidup, jika anda ingin menghapuskan kulat dari badan anda. Anda telah secara tidak sengaja disebabkan jangkitan anda apa yang anda lakukan kepada badan anda. Terdapat banyak perkara yang menyebabkan kulat dalam badan anda. Dan perkara-perkara yang anda lakukan dalam hidup anda menyebabkan organisma ini musnah untuk membiak dalam badan anda dan merosakkan kesihatan anda baik.

Diet anda adalah salah satu daripada perkara-perkara yang paling penting dalam hidup anda, dan apa yang anda makan setiap hari menyumbang kepada overgrowth kulat dalam badan anda. Jangkitan yis yang berterusan anda adalah disuap hampir setiap kali anda mengambil makanan, dan yang telah berhenti lain bijak yang anda akan terus di makan jangkitan anda untuk masa yang sangat lama.

Lain-lain makanan yang anda makan akan membunuh bakteria mesra dalam badan anda dan badan anda sudah rendah bakteria baik. Jangkitan kulat dimulakan dalam tubuh manusia di tempat pertama kerana Candida yang outnumbers bakteria mesra, dan apabila anda mengambil diet yang menjadikan keseimbangan ini lebih teruk lagi, apabila anda jangkitan menjadi kronik.

Satu lagi sebab mengapa begitu ramai wanita yang menghidap masalah Yis yang berterusan kerana mereka menggunakan jadi dipanggil “penawar” yang hanya merawat gejala-gejala jangkitan mereka. Jika anda menggunakan krim kulat yang anti pada faraj anda kemudian kau hanya membunuh kulat di bahagian badan anda.

Faraj gatal hanya satu gejala jangkitan yis, ia bukanlah sebenar jangkitan. Anda mempunyai Candida di seluruh tubuh anda, dan ia akan berubah menjadi kulat di seluruh badan anda. Jadi membunuh kulat di faraj anda tidak berada di dalam apa-apa cara yang akan menyembuhkan jangkitan anda. Semua yang anda lakukan pada masa ini adalah mengurangkan gejala yang satu, dan walaupun ia memberi anda beberapa keselesaan, ia tidak melakukan anda atau kesihatan anda baik mana-mana.

Jika anda meninggalkan kulat di dalam usus anda tidak dirawat maka ia perlahan-lahan akan memusnahkan kesihatan yang baik. Ia suapan makanan yang anda makan, dan ia juga suapan pada sel-sel saluran penghadaman anda. Sebaik sahaja ia adalah memakan makanan yang anda makan ia akan merompak badan anda berharga nutrien yang diperlukan untuk mengekalkan sistem imun anda kuat. Makanan juga akan melalui usus anda undigested, dan kemudian ia ferments.

Kerana badan anda kekurangan dalam bakteria mesra, ini adalah satu lagi sebab mengapa makanan dalam badan anda tidak dapat dihadam dengan sempurna. Badan anda memerlukan bakteria baik untuk sistem penghadaman yang optimum, dan badan anda tinggi kulat apabila anda sedang mengalami jangkitan kulat kronik. Kulat hanya merosakkan sistem penghadaman anda, ia memberikan manfaat tiada apa pun.

Apabila kulat menjadi lebih kuat ia akan memakan sel-sel saluran penghadaman anda sama seperti ia suapan pada sel-sel kulit faraj anda. Pemakanan ini akhirnya akan perforate dinding saluran penghadaman anda, dan kemudian anda masalah sebenar akan bermula. Toksin daripada kulat ini akan memasuki saluran darah anda dan toksin-toksin ini akan mula menyerang anda secara dalaman.

Lesu, sakit otot dan sendi, perubahan mood dan tumpuan masalah hanya beberapa gejala-gejala yang anda boleh mula mengalami. Jika anda pergi untuk melihat doktor anda mengenai mereka anda akan tidak disahkan menghidap jangkitan yis usus. Anda akan mendapatkan ditetapkan ubat-ubatan yang berbeza bagi simptom individu. Apabila mereka tidak bekerja, ia adalah perkara biasa bagi pesakit untuk ditetapkan anti-depressants kerana doktor percaya bahawa gejala-gejala adalah semua dalam kepala pesakit.

Jika anda sedang mengalami jangkitan yis kronik maka ia adalah satu idea yang baik untuk mendapatkan bantuan daripada Naturopath yang bukannya doktor. Naturopaths memahami jangkitan kulat lebih banyak daripada doktor dan mereka akan menggunakan pendekatan berbilang apabila ia datang untuk menyembuhkan jangkitan anda. Mereka tidak akan hanya boleh menetapkan anda dadah yang membunuh kulat, ia akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mengubah gaya hidup anda kepada yang membalikkan apa yang sedang berlaku di dalam badan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *