Jangkaan untuk kelas pendidikan Phlebotomy

Jangkaan untuk kelas pendidikan Phlebotomy

Hakikatnya bahawa pengamal jururawat, klinikal doktor bersama-sama dengan juruteknik penjagaan kesihatan dengan baik dapat menarik darah dari pesakit-pesakit beliau. Sebaliknya dalam tandan, ia adalah phlebotomists yang meluas dikenali sebagai golongan profesional dalam lukisan darah dengan cekap. Sebab yang ia benar-benar mempunyai secara mendalam dan tepat phlebotomy persekolahan mereka akan dengan mudah sampel darah cabutan, tanpa menyebabkan sangat kesakitan atau bahkan kesakitan bagi pesakit itu.

Pada asasnya, dalam kursus-kursus latihan phlebotomy, pelajar phlebotomy telah dapat mempelajari dan juga menguasai lima bidang pendidikan untuk lama sebelum mereka akan menjadi, atau dianggap satu phlebotomist yang profesional. Bidang penyelidikan asas biasanya akan Anatomi tubuh manusia, hubungan pesakit, jarum teknik, langkah-langkah keselamatan kesihatan di samping menyimpan rekod.

Memahami bagaimana untuk menggunakan pelbagai instrumen perubatan profesional berbeza

Oleh perfecting semua ini kawasan kajian, dan dengan bantuan daripada semua kemampuan ini, phlebotomist yang boleh bukan sahaja membantu dengan menawarkan keselesaan untuk individu, tetapi juga dapat memelihara integriti sampel individu kerana kedua-dua pesakit dan phlebotomist ini.

Bersama-sama dengan pembelajaran unsur-unsur kajian, pelajar phlebotomist di samping itu telah akrab dengan, dan menjadi pakar dalam keberkesanan penggunaan pelbagai jenis alat-alat perubatan yang mereka perlu menggunakan untuk membantu mereka apabila melukis darah.

Alat jenis ini termasuklah jarum saiz yang berbeza, biohazardous-tumpahan kit, tourniquets, kulit tebuk alat, darah budaya botol, lengan mengunci terletak, bandages serta pita. Dengan pemahaman tidak menggunakan alat ini, tiada pendidikan phlebotomy akan dicapai.

Memilih antara sebuah syarikat bersekutu atau Ijazah Sarjana Muda

Tempoh masa sebenar untuk menghabiskan persekolahan phlebotomy adalah sama pengajian perubatan. Anda boleh mendapatkan Ijazah bersekutu dalam masa 2 tahun dan Ijazah Sarjana Muda diploma phlebotomy dalam masa 4 tahun.

Terdapat juga sebilangan besar kolej komuniti, hospital dan kemudahan-kemudahan prisihatin yang bebas kelengkapan program perdagangan dalam latihan phlebotomy. Di sini, pelajar kolej boleh mendapatkan arahan lengkap phlebotomy di dalam masa setahun.

Kesimpulannya seseorang phlebotomy kursus latihan, hampir semua negeri akan memerlukan bahawa orang berjaya selesai pada venipunctures dua puluh lima yang minimum, di mana oleh darah diambil dari urat individu selain daripada lima capillary menarik yang ujian darah akan dibawa keluar dalam jari orang itu atau mana-mana bahagian untuk menilai gula dalam darah beliau.

Banyak syarikat memerlukan pensijilan

Manakala ini adalah keperluan minimum secara amnya, negara-negara yang berbeza mungkin mempunyai keperluan unik sebagai contoh panggilan Kanada bagi lima puluh venipunctures selain 10 kapilari menarik dan Louisiana, 100 dan dua puluh lima masing-masing.

Selain itu, selepas merekodkan kuantiti perlu waktu, beberapa negeri bahagian agensi-agensi kesihatan negeri yang phlebotomists juga perlu mendapatkan disahkan dengan cara lulus peperiksaan Negeri mengenai phlebotomy. Peperiksaan ini biasanya dijadualkan setiap bulan di pelbagai pertubuhan; oleh itu semak jika anda perlu dilesenkan di mana anda tinggal, dan juga di mana anda perlu mengambil ujian ini negara demikian anda boleh mendapatkan lesen.

Sebagai pelajar phlebotomist akan dapat mengendalikan darah, ia adalah penting bahawa dalam phlebotomy latihan juga termasuk tip-tip tentang pengendalian dan pengawalan bahan-bahan biohazardous yang termasuk sampel selain daripada jarum yang digunakan.

Adalah tidak menghairankan bagi mengelakkan merebak hampir mana-mana boleh didapati penyakit transmittable orang yang mungkin terjejas oleh. Juga, mereka telah juga diajar baik di sebelah etika dan menawarkan keutamaan pesakit mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *