Jangka hayat yang lebih panjang di Montana

Jangka hayat yang lebih panjang di Montana

Montana panjang jangka kos penjagaan adalah jauh lebih rendah daripada purata kebangsaan dan belum Montanans tertekan untuk pelan penjagaan kesihatan mereka pada masa hadapan perlu kerana demografi Negeri mendedahkan bahawa penduduk kanan semakin berkembang pada kadar yang sangat cepat.

Montana jumlah penduduk adalah kurang daripada satu juta, tetapi penduduk warga tua yang berusia 65 tahun dan ke atas adalah agak besar pada 14.8%. Ini hanya menunjukkan bahawa Montanans mempunyai jangka hayat yang lebih lama daripada kebanyakan orang di negara ini.

Panjang umur adalah sebenarnya satu perkara yang baik dan individu-individu yang mengharapkan untuk hidup lebih lama daripada jangka hayat purata manusia sepatutnya gembira tetapi ada satu perkara yang menghalang mereka daripada kebahagiaan itu. Ia merupakan kos tinggi yang mereka terikat untuk membayar samping.

Untuk mengelakkan daripada mengambil risiko mereka mendapat wang dan harta terkumpul, Montanans kelas pertengahan dalam tenaga kerja adalah dinasihatkan supaya merancang keperluan penjagaan kesihatan mereka pada masa hadapan. Jika mereka boleh menjangka mereka penjagaan jangka panjang (LTC) keperluan dan mengira berapa banyak wang yang mereka akan cenderung menghabiskan, Semua orang di Montana akan menguruskan untuk memelihara segala-galanya yang dia memiliki.

Walau bagaimanapun, tidak ada yang digalakkan untuk membayar keperluan LTC beliau menggunakan wang sendiri kerana ada banyak kemungkinan bahawa dia akan outlive sumber beliau. Selepas mengenalpasti keperluan penjagaan kesihatan masa depan beliau dan mungkin kos LTC, perkara seterusnya yang perlu dia lakukan adalah untuk datang dengan pelan LTC pasti.

Terdapat banyak cara untuk membayar LTC tetapi cara yang paling berkesan mengikut penasihat kewangan melalui insurans penjagaan peribadi jangka panjang (LTCI). Produk insurans ini menyediakan perlindungan bagi pelbagai seting LTC tetapi jumlah perlindungan yang Diinsuranskan untuk individu akan menerima akan bergantung kepada apa yang menetapkan dasar beliau.

Menjangkakan Montana anda panjang jangka kos penjagaan

Inflasi menyebabkan LTC kos meningkat tahun demi tahun. Walaupun fakta ini, seseorang individu masih boleh menentukan berapa banyak dia akan mungkin menghabiskan penjagaan jika beliau mengiktiraf keperluan penjagaan kesihatan mereka pada masa hadapan.

Mungkin soalan seterusnya di tangan adalah apa yang seseorang sebagai muda sebagai 45 atau 50 harus lakukan untuk mengenal pasti keperluan penjagaan kesihatan pada masa hadapan. Menurut pakar-pakar LTC, dia hanya perlu belajar sejarah kesihatan keluarga untuk tahu jika dia genetik predisposed untuk keadaan kesihatan yang akhirnya akan membawa dia ke rumah jagaan kejururawatan, yang dianggap paling mahal kemudahan LTC.

Menurut Genworth kewangan, salah satu syarikat penerbangan LTCI terkemuka, kadar harian bilik peribadi di rumah jagaan kejururawatan Montana telah meningkat daripada $195 kepada $206 manakala tag harga bilik semi di kemudahan sama membaca $193.

Tidak banyak Montanans boleh gambar sendiri di rumah jagaan kejururawatan kerana kebanyakan mereka ingin percaya bahawa mereka boleh kekal di dalam rumah bagi selagi mereka mahu.

Rumah penjagaan adalah amat digalakkan oleh kerajaan dan pertubuhan swasta LTC tetapi mereka menghalang sekatan rumah jagaan kejururawatan penjagaan dari pelan LTC seperti kesihatan dan manusia Jabatan telah dilaporkan 40% orang tua yang berumur 65 tahun lama dan lebih tua akan memerlukan jenis rawatan pada beberapa titik dalam kehidupan mereka.

Montanans boleh mendapatkan panduan dari profesional dalam industri penjagaan Montana jangka panjang kerana mereka bekerja pada rancangan LTC mereka. Ia adalah lebih baik untuk bertanya soalan-soalan berkaitan hari daripada nanti apabila sudah tidak lagi mampu bergerak tanpa sepasang tangan untuk tambahan untuk membantu mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *