Jangan pergi ke ekstrem tetapi ada manfaat kesihatan untuk menikmati coklat gelap

Jangan pergi ke ekstrem tetapi ada manfaat kesihatan untuk menikmati coklat gelap

Adakah makan coklat benar-benar sesuatu yang baik untuk kesihatan anda? Jawapannya ialah Ya. Secara sederhana, coklat gelap menawarkan beberapa faedah. Sudah tentu, terlalu banyak yang baik perkara yang akan meniup diet yang sihat tetapi coklat adalah produk semulajadi yang mengandungi flavonoid melawan penuaan, memperbaiki hati kesihatan dan keseimbangan hormon tahap anda. Jadi, apabila gigi manis itu memelihara kepalanya, pergi ke depan, sedikit coklat gelap yang akan kau baik.

Apakah flavonoid?
Pendedahan kepada toksin alam sekitar dan biasa penuaan menyebabkan kerosakan sel. Flavonoid, atau Vitamin P, yang bertindak sebagai antioksidan yang boleh mengurangkan kesan tersebut. Koko, bahan utama dalam coklat, akan kaya dengan loji kuasa tempur umur ini.

Manfaat utama dari makan coklat gelap, Walau bagaimanapun, adalah untuk jantung. Makanan tinggi dalam flavonoid tekanan darah yang lebih rendah untuk meningkatkan fungsi vaskular. Makan coklat gelap juga mengurangkan kolesterol LDL, yang jenis buruk, dengan sebanyak 10 peratus. Mempunyai peredaran yang baik, kurang kolesterol dan tekanan darah yang lebih rendah akan secara semulajadi mengurangkan risiko strok, serangan jantung dan kencing manis.

Pelbagai jenis Chocolate
Manfaat coklat datang dari Koko tersebut. Kunci untuk mendapatkan sebahagian dari merawat manis ini adalah untuk melekat pada coklat gelap yang tinggi dalam kandungan koko, atau cacao. Susu coklat mempunyai kurang kacang di dalamnya dan banyak lagi unsur-unsur kurang sihat seperti gula dan lemak. Coklat putih mempunyai Koko tiada, jadi tiada manfaat kesihatan. Yang gelap coklat, lebih baik ia adalah untuk jantung anda.

Kesederhanaan adalah segala-galanya
Ianya tidak cukup untuk mengatakan bahawa makan coklat gelap dengan bantuan anda melawan penyakit jantung. Koko yang baik untuk badan anda, tetapi bahan-bahan yang lain tidak. Lemak, gula dan kalori yang banyak akan menafikan semua yang baik jika anda makan terlalu banyak. Makanan tinggi kalori yang ringan Tambah berat badan, yang jauh lebih berbahaya.

Jika anda sedang mempertimbangkan menambah sedikit coklat setiap hari untuk diet anda, mencari cebisan yang gelap dengan 65 peratus atau lebih kandungan Koko. Hadkan Snek anda 3 auns atau 85 gram. Walaupun pada kuantiti itu, anda sedang menambah beratus-ratus kalori untuk sehari.

Bunyinya seperti mimpi, tetapi coklat gelap benar-benar akan melayan sihat selagi anda bijak pengambilan. Keterangan ini masih agak sketchy. Penemuan sebelah sihat coklat adalah semalam. Penyelidikan klinikal adalah terhad kepada pengajian jangka pendek, tidak terkawal. Ilmu perubatan masih perlu mengambil lihat dengan lebih dekat bagaimana makan coklat gelap setiap hari equates untuk kesihatan jantung.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *