Jangan ingkar otot keuntungan: Alkohol boleh merosakkan otot bangunan

Jangan ingkar otot keuntungan: Alkohol boleh merosakkan otot bangunan

Walaupun apa yang pakar-pakar kesihatan cuba untuk membayangkan tentang kesan-kesan negatif daripada alkohol, orang lain akan masih di ambang memenatkan diri dengannya. Minum arak pasti akan merosakkan otot keuntungan.
Alkohol adalah dianggap sebagai salah satu minuman paling berpengaruh yang pernah dicipta. Bahawa ia tidak rasa lucu tetapi juga minuman ini boleh kini dianggap sebagai dadah kerana kesannya yang ketagihan yang boleh menjejaskan hidup anda termasuk keluarga, rakan-rakan dan kerja anda. Jika anda benar-benar ingin mengekalkan anda enam pek (abs tidak bir) dan jisim anda, anda perlu sedar tentang minum alkohol kerana ia boleh menyebabkan kemerosotan tahun anda berhasil buruh. Apakah kesan-kesan alkohol dalam badan anda?
1. Meningkatkan estrogen dan penurunan paras testosterone menurun.
Jika anda ingin meningkatkan otot-otot anda, kemudian anda perlu mengekalkan atau meningkatkan tahap testosteron dalam tubuh kerana ia adalah bahawa hormon yang boleh gear untuk membina otot-otot anda. Ia akan menjadi kerugian di pihak anda, sebagai lelaki, jika anda dibenarkan estrogen untuk mengatasi tahap testosteron anda kerana yang juga boleh menyebabkan ciri-ciri wanita sekunder.
2. Menjejaskan sintesis protein, Jom!
Anda tahu bahawa protein adalah salah satu nutrien yang paling penting yang diperlukan oleh tubuh untuk mendapatkan jisim tambahan tersebut. Apabila anda menghalang sintesis protein kerana ketagihan arak terlalu banyak, anda cenderung untuk menghalang bagi protein untuk diedarkan ke seluruh tubuh. Sintesis protein akan diperlahankan turun kira-kira 20% status biasa.
3. Jalur badan mineral dan vitamin.
Alkohol mempunyai kesan diuretik pada badan yang menggalakkan peningkatan perkumuhan mineral dan vitamin dalam badan. Apabila terlalu banyak alkohol digunakan, ia cenderung untuk mengambil kira sebahagian daripada elemen-elemen penting yang diperlukan oleh badan kita iaitu Vitamin A, B kompleks, C, kalsium, fosforus dan zink. Unsur-unsur ini akan disalirkan dengan cara pantas yang boleh menyebabkan terdiri daripada baki badan kita. Untuk berfungsi dengan betul, salah satu mesti mengekalkan jumlah mencukupi mineral dan vitamin di dalam badan yang pasti melibatkan menyokong pertumbuhan otot.
4. Dehidrasi boleh dan akan berlaku.
Tidak anda sedar bahawa setiap kali anda minum alkohol, anda cenderung untuk meminta air sejuk atau soda hanya untuk menghilangkan dahaga anda? Ini adalah kerana, sebagai apa sudah dikatakan, bahawa alkohol adalah diuretik bertindak pantas yang boleh meningkatkan keupayaan badan anda untuk membuang air. Tidak syak lagi tentang hal ini, setiap kali anda mengunjungi John, vitamin dan mineral dalam badan anda akan hilang dalam air kencing anda. Jika ini terus berlaku, air dalam badan anda tidak dapat mengekalkan keperluan peningkatan perkumuhan dan permintaan otot. Dan otot terdiri daripada kira-kira 60-70% air!
4. Meningkatkan simpanan lemak
Peminum yang dikenali untuk memiliki perut yang besar. Ini kerana alkohol boleh mencetuskan pemendapan lemak di dalam badan kita. Arak mengandungi kira-kira 7 kalori setiap gram yang merupakan sebab utama mengapa alkohol boleh membuat orang lemak dengan cara yang luar tabii.
Anda perlu berhati-hati tentang bagaimana anda menguruskan minum kebanyakan terutamanya jika anda mengekalkan berat badan ideal dan saiz untuk. Minuman sedikit sekali-sekala tidak jahat selagi anda boleh mengendalikan kesan. Sebaliknya otot anda mendapat matlamat boleh benar-benar terjejas dalam cara yang sangat negatif.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *