Jangan bimbang, menjadi sihat: 5 emosi berbahaya untuk kesihatan anda

Jangan bimbang, menjadi sihat: 5 emosi berbahaya untuk kesihatan anda

Austria penyelidik telah menjalankan satu kajian besar-besaran yang memerhati 2000 sukarelawan untuk mengetahui emosi yang mempunyai pengaruh paling negatif pada kesihatan manusia. Penyelidikan telah berlangsung selama 5 tahun, jadi keputusan agak boleh dipercayai.

Kajian ini telah menunjukkan bahawa salah satu Tempahan memudaratkan emosi adalah dengki yang risiko serangan jantung! Untuk mengelakkan nasib sedih itu, orang perlu belajar bagaimana untuk gembira pencapaian orang lain.

Orang-orang yang cemburu membahayakan kesihatan mereka tidak kurang. Mempunyai kesan langsung dalam imbangan hormon badan, hasad dengki destabilizes, yang menggalakkan pembangunan pelbagai gangguan, contohnya, mati pucuk di kalangan lelaki. Wanita yang cemburu ini juga mempunyai tahap hormon seksual yang diturunkan.

Jika anda sentiasa akan menyalahkan diri sendiri atas segala sesuatu yang berlaku kepada anda dan di sekeliling anda, kesihatan anda yang serius diperlekehkan. Tabiat anda self-reproach adalah terutamanya berjaya penyusutan sistem imun anda, membuat anda cenderung untuk kerap selsema dan jangkitan, dengan peningkatan risiko kanser

Walau bagaimanapun, memupuk Negeri kekal self-pity ini juga tidak baik untuk kesihatan. Hati mengalami kebanyakan, kerana peningkatan tahap hormon acetylcholine, yang juga menyumbang kepada penurunan gula dalam darah dan membangunkan masalah penghadaman.

Akhir sekali, hit-perarakan merosakkan kesihatan emosi adalah tamak! Scrooges mengalami penyakit saluran gastrousus, serta gangguan seperti bulimia dan anorexia, lebih kerap daripada orang lain.

Rahsia Kesihatan adalah cukup mudah: tidak iri kepada kejayaan orang lain, tidak cemburu tidak wajar, tidak menyalahkan diri sendiri bagi setiap perkara kecil yang tunggal, tidak merasa sentiasa diri anda dan Jangan terlalu tamak! Dalam erti kata lain, jangan risau, gembira. dan sihat!

Jadi hanya tinggal dan biarkan hidup, tanpa tamak, iri hati, hasad dengki dan self-pity dan anda akan sihat di kedua-dua badan dan minda. Perkara yang paling penting adalah memberi tumpuan kepada diri anda dan Jangan cuba hidup vicariously melalui lain-lain kerana ia akan hanya menyebabkan emosi yang negatif seperti yang di sebutkan di atas. Jika anda berjaya mengelakkan daripada emosi ini anda akan mempunyai kesihatan daripada Rang undang-undang yang bersih dan anda akan lebih bahagia lebih daripada biasa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *