Jangan biarkan periksa hibernasi – bersedia musim panas sepanjang tahun

Jangan biarkan periksa hibernasi – bersedia musim panas sepanjang tahun

Dengan musim sejuk datang kasut yang menutup jari kaki dan lapisan terus panas dalam cuaca frigid. Ia adalah penting untuk memastikan kaki anda perlindungan terhadap cuaca musim sejuk yang keras dan hangat. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu untuk membiarkan toenails anda berhibernasi, terlalu. Bersedia musim panas sepanjang tahun walaupun apabila cuaca tidak membolehkan anda untuk mempamerkan kaki anda.

Kulat kuku jari kaki suka mengintai sekeliling kawasan yang gelap, lembap, lembap kaki anda, dan apabila musim sejuk cuaca membawa but dan bulu stokin, periksa sasaran yang sempurna. Musim sejuk ini, walaupun anda melindungi kaki dari sejuk melindungi jari kaki anda daripada kulat kuku jari kaki yang berbahaya, serta.

Apakah itu kulat kuku jari kaki?

Kuku jari kaki kulat, juga dikenali sebagai Onychomycosis, adalah salah satu penyakit kuku yang paling biasa. Kulat boleh dapat di mana-mana termasuk Kasut dan sarung kaki. Walaupun sesetengah orang membangunkan kulat kuku jari kaki sering, banyak berbuat tidak sama sekali, masa yang telah yang adalah ditetapkan oleh genetik. Kulat adalah acuan biasa yang hidup subur dalam membuat bahagian dalam kasut titik yang berkembang maju bagi kulat kuku jari kaki untuk membangunkan kawasan yang gelap, hangat dan lembap.

Bagaimana membangunkan kulat kuku jari kaki?

Toenails kulat boleh berkembang akibat daripada persekitaran (stoking, Kasut, haba dan kelembapan) atau melemahkan imuniti (penyakit-penyakit seperti kencing manis). Jangkitan kuku jari kaki kulat kronik yang paling biasa dalam orang dewasa, manakala jangkitan kulat yang akut boleh dilihat lebih kerap pada kanak-kanak. Bilakah kuku jari kaki kulat berkembang, ia boleh menjangkiti kuku satu atau lebih yang menjadikan mereka kuning, hijau, hitam atau warna-warna lain. Ia juga boleh menyebabkan kuku penebalan, keradangan atau sensitiviti. Hidup di bawah kuku pada akar, dan di permukaan dalam keadaan lain, diagnosis Onychomycosis boleh dibuat secara klinikal oleh podiatrist anda di Frederick, MD.

Saya mempunyai kuku jari kaki kulat – sekarang apa?

Rawatan terdiri daripada memastikan kulat tidak merebak ke kawasan lain, penebalan kuku. Membenarkan kulat berterusan boleh menyebabkan merebak yang boleh menyebabkan komplikasi seperti tubuh (jika kuku mendapat sangat tebal) dan jangkitan kulat. Terdapat beberapa pilihan rawatan yang disediakan, tetapi kaedah Tempahan manfaat yang ditawarkan oleh podiatrist anda di Frederick Laser Q-jelas, yang adalah FDA dibersihkan untuk rawatan kulat kuku.

Untuk memastikan kuku anda kekal jelas, podiatrist Frederick anda mungkin mengesyorkan Formula 3, yang merupakan penyelesaian yang digunakan dalam toenails dua kali sehari seperti yang kuku. Kebanyakan orang akan bermula dengan menggunakan Formula 3, mengambil kira-kira 2-4 bulan untuk bekerja.

Laser Q-jelas dan Formula 3, podiatrist anda mungkin mengesyorkan menggunakan Steri-Menggilap Menggilap sanitizer, membunuh kulat dalam kasut anda supaya anda tidak re-infect periksa sambil memakai kasut anda. Peranti ini menggunakan lampu UV yang dimasukkan ke dalam dua tanduk Menggilap yang sesuai di dalam kasut anda dan mensteril dalam serendah 45 minit.

Dengan pilihan rawatan yang tiga ini, periksa akan kelihatan lebih baik daripada sebelumnya dalam masa terpantas yang disediakan. Tidak lagi anda akan perlu untuk menyembunyikan kaki anda musim sejuk ini – mereka akan bersedia musim panas sepanjang tahun.

Menghalang kulat kuku jari kaki berlaku

Untuk menghalang pembangunan kulat kuku jari kaki, dan kekal sedia pantai sepanjang tahun, ia adalah penting untuk:
* Elakkan berjalan barefoot di tempat awam, seperti bilik persalinan
* Simpan dalam Cucian kasut anda dan sering berubah sarung kaki anda
* Memakai Kasut pemasangan yang betul
* Gunakan serbuk penyerap atau antikulat

Bercakap dengan podiatrist Frederick, MD anda hari ini untuk maklumat lanjut mengenai kuku jari kaki kulat dan bagaimana anda boleh menghapuskan jangkitan ini hodoh. Bersedia pantai sepanjang tahun dengan rawatan dan pencegahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *