Jangan biarkan membuat cermin mata anda kelihatan seperti Nerd yang

Jangan biarkan membuat cermin mata anda kelihatan seperti Nerd yang

Ingat hari-hari yang Bilakah memakai sepasang cermin mata mudah dilabelkan anda sebagai ‘nerd’? Well, masa hampir telah berubah. Walaupun rupa Geek-chic telah membuat ramai yang memakai cermin mata kelihatan seperti nerd yang tujuan, ia masih merupakan satu trend sebahagian penduduk memakai cermin mata yang telah menentang. Banyak hipsters dan kanak-kanak Kolej-golongan tua membuat sejuk melihat trend tetapi tidak semua orang mahu kelihatan seperti yang nerd. Dengan gaya yang berbeza-beza, warna dan bahan bagi gelas di pasaran sekarang, anda preskripsi cermin mata sekarang boleh meningkatkan jumlah almari pakaian anda bukannya seretnya ke bawah. Plus, dengan adanya internet, anda boleh membeli-belah untuk cermin mata dengan harga yang berpatutan dalam talian dan membeli beberapa pasangan yang sepadan dengan pakaian anda. Namun, ramai orang tidak tahu bagaimana untuk berpasangan dengan kacamata mereka dengan pakaian mereka untuk menjaga mereka daripada mencari nerdy oleh kemalangan. Berikut adalah beberapa petua tentang bagaimana untuk mengelakkan daripada mencari geeky di cermin mata baru anda.

Pertama- tamanya, penginapan dalam lingkungan zon selesa anda apabila memilih sepasang cermin mata. Jika anda suka kerangka mata kucing dan anda tahu ia kelihatan baik kepada kamu tidak sesat dan memilih bingkai logam dawai Pekeliling. Kesesatan terlalu jauh keluar daripada zon selesa anda boleh membuat anda merasa ditempatnya. Sebaliknya, cuba sepasang moden-Cari bingkai plastik hitam dengan kanta yang segi empat tepat kipas itu ke atas di bahagian atas. Tinggal dalam zon selesa anda pada dasarnya bermaksud tidak kesesatan terlalu jauh daripada apa yang anda suka tetapi kesesatan cukup jauh daripadanya bahawa anda masih mencapai rupa yang berbeza. Anda terbaik boleh mencapai ini dengan mencuba sepasang cermin mata dalam warna yang berbeza. Bagi wanita, bukannya tempoh yang sama OL ‘ hitam plastik dengan kanta yang segi empat tepat, cuba mereka dalam merah, ungu atau pun coklat. Bagi lelaki, jika anda sedang digunakan untuk emas atau coklat bingkai hued, cuba bingkai cermin mata berwarna hitam atau gunmetal sebaliknya.

Seterusnya, lihat baik sukar di almari pakaian anda. Ramai orang mempunyai almari mereka diasingkan kepada tiga kategori yang berbeza: bekerja, bermain, dan apa yang mereka pakai ketika tiada sesiapa melihat mereka di rumah. Berfikir tentang apa yang anda pakai ke tempat kerja setiap hari – Adakah anda berpakaian dalam sesuatu guaman atau pakaian yang profesional atau anda terikat untuk itu seluar jeans dan lihat grafik tee yang merupakan kenalan seluruh industri berteknologi tinggi? Apa yang anda pakai untuk bekerja perlu kesan jenis bingkai yang anda pakai. Anda mahu kelihatan bijak tanpa mengambil pakaian anda benar-benar off-track. Pakaian yang hebat boleh hancur oleh bingkai salah. Jika anda memakai saman untuk bekerja atau berpakaian baik, matlamat untuk cermin mata preskripsi yang memuji guaman anda. Jika anda biasanya mempunyai personaliti yang konservatif, sepasang cermin mata merah terang boleh benar-benar merosakkan pakaian anda tetapi jika anda sut kelabu, cuba bingkai yang berwarna Perak atau gunmetal. Namun, jika anda sedang menggunakan memakai hitam hari masuk, masuk hari, memecahkan seterusnya dengan kerangka yang berwarna-warni. Anda hanya tidak boleh pergi salah dengan pakaian yang mono-chromatic – ianya klasik dan elegan. Namun, jika anda terperangkap dengan seluar jeans dan kemeja-t, ceriakan ia sedikit dengan sesuatu yang berwarna-warni dan mencari vintaj. Mengelakkan daripada “Harry Potter bingkai”.

Semua-dalam-semua, apabila memilih sepasang baru bingkai cermin mata, ia adalah penting untuk menjadi selesa. Jika kerangka yang membuatkan anda merasa nerdy atau geeky – peluang yang anda melihat dengan cara ini dan anda tidak perlu menempah cermin mata seperti itu. Sementara anda harus berpegang kepada apa yang anda suka, jika cermin mata anda akan ketinggalan zaman, ia mempunyai masa untuk tekun sehingga dan Ketua bagi sesuatu lebih moden. Apabila segala-galanya gagal – meminta rakan-rakan atau keluarga sedikit panduan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *